Кандидатстване за общежитие I курс

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: [АКТУАЛНО] Кандидатстване за общежитие I курс

Мнение от morfei »

@The_Soldier:

Не, наема ти за цял месец е 25. Просто сега плащаме за половин като за цял, защото държавата не субсидира май, защото не си студент още.

@loserrrrrr: Да, банята и терасата и двете легла с матрак са единствените положителни неща.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Lufthansa
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Lufthansa »

Някъде из нета има ли документ, в който ясно и точно е обяснено как стоят нещата с това прословуто разменно писмо? Или информацията се получава устно, като съдържанието и зависи от настроението на лелката от другата страна на телефона - като в ориенталските страни. Защото тази "информираност" започва да ме вади от релси.
Публична администрация, II курс
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Lufthansa написа:Някъде из нета има ли документ, в който ясно и точно е обяснено как стоят нещата с това прословуто разменно писмо? Или информацията се получава устно, като съдържанието и зависи от настроението на лелката от другата страна на телефона - като в ориенталските страни. Защото тази "информираност" започва да ме вади от релси.

:arrow:
Не става. За да ни дадат разменно писмо първо трябва да сме вкарани в базата им данни изобщо като студенти с право на общежитие. Тоест трябва да сме класирани.
След това трябва да покриваме други нормативи. Да имаме съпруга, брат или сестра, учащи в друг софийски ВУЗ- това е второто условие, за което дават разменни писма. Като настаняването на роднините става съответно в общежитието на студентът в по-долен курс. А ако и двамата студенти са в еднакъв курс, става на азбучен принцип.
:arrow: :arrow:
Здравейте!

При положение, че нямате достатъчен успех за класиране в общежитие на СУ няма как да Ви издадем разменно писмо. Нашият съвет е да подадете молба за Трета класация като приложите споменатите от Вас документи.

Поздрави, КН
Последно промяна от Borisg на 17 Сеп 2010, 13:19, променено общо 1 път.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

@Lufthansa Знам, че няма да те устройва, но:

Не съм класиран за общежитие в моят университет, мога ли да кандидатствам към друг университет?
Да, необходими документи за кандидатстване към СОС С БОС на друг ВУЗ са:
Уверение от деканата
Разменно писмо, което се издава от КСБВУ на твоят университет.

Внимание: потърсете разменно писмо едва след като знаете ,че има места в друг ВУЗ . Вземайки разменно писмо, Вие губите право на място към вашия университет.

Това е част от страница с полезна информация за общежитията. За цялата информация - http://www.sf3.mikc.bg/node/165
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
mixxx
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mixxx »

А някой може ли да обясни по-подробно какво включват платените суми?
Аватар
ivankz
От дъжд на вятър
Специалност: Политология
Курс: четвърти

Мнение от ivankz »

Всичко това,около тези разменни писма,общежития,квартири и какво ли още не,май ще ме накара да не се занимавам с това повече и да си купя личен апартамент в София
(но едва ли ще намеря нещо хем добро,хем евтино) :) :) :) :lol:
Tell me why are we so blind to see
that the ones we hurt are you and me...
mixxx
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mixxx »

За 2000 лв. пасат комби, подвижна къща.
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

mixxx написа:А някой може ли да обясни по-подробно какво включват платените суми?
Ще ги напиша заедно с съответните суми от моята бележка:

Такса пропуск: 2,00
Депозит пропуск: 8,00
Молба деклерация: 2,00
Гаранционен депозит: 50,91
Наем: 25,74

Обща сума: 88,65
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
q.peltekova
В началото бе словото
Специалност: Геология

Мнение от q.peltekova »

Относно настаняването по доход на член от семейтвото минималната сума която се пада на човек,колкото минималната работна заплата ли е?
Be Happy
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Откъде да знаем? Раздели си дохода на броя членове на семейството. Ако питаш за минималния доход, при който се приема на общежитие, не сме ясновидци....
Компютърни науки 1 курс
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

q.peltekova написа:Относно настаняването по доход на член от семейтвото минималната сума която се пада на човек,колкото минималната работна заплата ли е?
каква мин заплата човек .. за да влезеш по тоя критерий тр да докараш доход като да си на хляб и вода .. пишеш че всички са безработни и 5 човека живеете с пенсията на дядо си от 120 лв
Изображение
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

invisible написа:
q.peltekova написа:Относно настаняването по доход на член от семейтвото минималната сума която се пада на човек,колкото минималната работна заплата ли е?
каква мин заплата човек .. за да влезеш по тоя критерий тр да докараш доход като да си на хляб и вода .. пишеш че всички са безработни и 5 човека живеете с пенсията на дядо си от 120 лв
За жалост е така. И се чудя защо по някакъв начин не се регулират подобните случаи - то е повече от ясно, че не е деклариран някакъв доход, иначе е невъзможно.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

Аааа 96 страници тема, за 2 дена си е ебало майката тука, днес излизам от блока и тъкмо виждам, че при домакинката има 7-8 човека, и си мисля, че не е толкова тежко, и виждам пред касите кво беше, 325572485687426356ветгфдв567468 човека, нямаше откъде да излязат нормалните хора.
Журналистика /редовно/ 1. курс
Аватар
SunGoddess
В началото бе словото
Специалност: английска филология

Мнение от SunGoddess »

Аз съм в 50А..стаята е далеч от най-прекрасните, но със сигурност съм виждала и доста по-зле :) Така, че няма да се оплаквам...с малко желание ще я приведем в що-годе нормален за живеене вид.Аз като ходих при домакинката на моя блок тя ми даде само ключа..никакъв списък не ми е давала.Каза и за някакъв пропуск за блока, че ще е готов след десетина дни.Понеже аз няма да се настанявам сега, като отида към края на септември няма да има проблем, че нямам някакъв друг документ, нали?
А, между другото и на мойта касова бележка пише, че наема е 25 лева...но не схванах, това за половин месец ли е или..?
Manchester United is my heaven!
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

@SunGoddess и аз се записах там, само че съм вход Б, т.е. комшийка си ми :P На мен ми харесаха и 2та входа, и стаята не се оплаквам.. Ами домакинката и на мен ми каза същото, явно друг документ няма да ни трябва, каза само да си запася касовата бележка. От това, което казa morfei излиза, че е за целия месец.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”