Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
За този, който твърдо си е решил да е в СУ, е по-добре класиранията да излезнат по-късно. Колкото и гадно да звучи, това означава повече места. 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
kandidatstudent
- В началото бе словото
И аз мисля да се запиша в ТУ - много е рисковано да се чака чак до 29.07.Illuminated написа:еми аз вече мисля да се запиша в ТУ. Откъде да знам дали като излезне класирането ще ми стигне балът.aikaeimin написа:Не знам какво ви навежда на мисълта, че СУ има намерение да се съобрази със сроковете в другите университети. Особено при тази 'борба' за студенти, която се води между тях.
И да определено СУ ще изгубят солидно количество студенти с тези късни резултати.
Ето точно в идеите на Illuminated и kandidatstudent е ключът от палатката, за който ви говорим с liv!
А СУ без студенти няма да остане, споко - най-много със студенти с по-нисък бал, но цифрата не винаги е измерител на качеството....
А СУ без студенти няма да остане, споко - най-много със студенти с по-нисък бал, но цифрата не винаги е измерител на качеството....
- Звездица
- Пишете, о, братя
Човек, който на 100% иска да учи в СУ, дори и да е приет в още 5 вуза, но има бал, за който знае, че ще му стигне за 1во или за 2ро (но знае със сигурност, спрямо баловете от миналата КСК), ще си чака до последно класирането. И едва ли тези хора са единици, така че не може да се надява никой на по-слаба конкуренция или повече места. В общи линии колебаят се хората, които са на границата да не се класират на 2ро и не са сигурни дали си струва да чакат, високите балове ще си чакат класирането, няма да се запишат другаде и ще запълнят местата. По тази причина не мисля, че СУ рискува да губи голям брой добри студенти.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
-
renyty
- В началото бе словото
- Специалност: pravo
Здравейте, аз бих искала да попитам възможно ли е да си студент едновременно на два университет т.е. да запиша редовно Философия в су и психология в НБУ?
А и за това трето класиране значи подаваш документи на ново? Това значи ли, че подреждаш на ново специалностите, за които желаеш за участваш?
А и за това трето класиране значи подаваш документи на ново? Това значи ли, че подреждаш на ново специалностите, за които желаеш за участваш?
Звездица написа:Човек, който на 100% иска да учи в СУ, дори и да е приет в още 5 вуза, но има бал, за който знае, че ще му стигне за 1во или за 2ро (но знае със сигурност, спрямо баловете от миналата КСК), ще си чака до последно класирането. И едва ли тези хора са единици, така че не може да се надява никой на по-слаба конкуренция или повече места. В общи линии колебаят се хората, които са на границата да не се класират на 2ро и не са сигурни дали си струва да чакат, високите балове ще си чакат класирането, няма да се запишат другаде и ще запълнят местата. По тази причина не мисля, че СУ рискува да губи голям брой добри студенти.
Ти колко мислиш им пука на СУ за качеството на студентите? Ако попиташ и ако трябва да са честни, със сигурност ще кажат, че предпочитат количеството.
- joutsenlaulu
- От дъжд на вятър
- Специалност: istoria
Това е така защото както каза шефът на геолого-географския факултет субсидиите вървят след студентите, следователно много посредствени оценки, запълване на педагогически специалности повече субсидии....а студентите могат да се надяват или на кандидатстване наново или на прехвърляне. То по същата причина бяха въведени двете кандидат-студентски изпитни сесии, отделното подаване на документите за класиране и двата варианта на темите по история и литература. Успех все пак, такива са условията 
Снимките за записването може ли да са с формат 3.5 на 4.5?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Да, дори са за предпочитане.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: първи
Споменахте преместване.. чувала съм за други вузове, че ако влезнеш някаква специалност и решиш да се прехвърлиш втората година не започваш отначало, а автоматично от втората година, държат се и изпити за специалността. В СУ има ли такава опция? 
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
ще има ли допълнителен прием на документи за студенти тази година ?
- thegirl
- Легендарен флуудър
Да, но зависи от специалността, която си учил първата година и тази, в която искаш да се преместиш.white_cat написа:Споменахте преместване.. чувала съм за други вузове, че ако влезнеш някаква специалност и решиш да се прехвърлиш втората година не започваш отначало, а автоматично от втората година, държат се и изпити за специалността. В СУ има ли такава опция?
За момента не.nedman написа:ще има ли допълнителен прием на документи за студенти тази година ?
§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора.
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: първи
От един и същи факултет трябва да са специалностите ли?
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... studentiterenyty написа:Здравейте, аз бих искала да попитам възможно ли е да си студент едновременно на два университет т.е. да запиша редовно Философия в су и психология в НБУ?
Ако единият университет е частен (в случая НБУ), можеш.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- thegirl
- Легендарен флуудър
За предпочитане е, защото трябва да се препокрива и част от програмата ви.white_cat написа:От един и същи факултет трябва да са специалностите ли?