Помощ и съвети всякакви
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Помощ и съвети всякакви
Хъммм... А който професионалист ви е консултирал, не ви ли е предложил варианта, който Ники спомена - да заведете отрицателен установителен иск пред съда, с който да се оспорят сумите с изтекла давност, като същевремнно се иска обезпечителна мярка спиране на изпълнението, за да спрат да ви взимат парите? Знам, че не съм наясно с подробностите по казуса, но ми хрумна на прима виста...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Сега говорих с мама. Ходиха баща ми и баба ми да се консултират, разправят и т.н. Явно нищо не са сторили. Никакви искове не са подадени. Само сумата, която плащсме всеки месец не се взима автоматично, а я внасяме.

На писмен изпит имам необосновано кофти оценка - знам, че всичко ми е точно, нямам грешки, освен един наистина минимален пропуск. Говорих и с колеги, и с асистентът, определено не е в мен причината. Знаете ли как се процедира в такъв случай? Мисълта ми е, че не искам да давам пари за повишителен, при положение, че 1. няма нужда и 2. дори да се справя отлично това очевидно не ми гарантира отличен резултат. Та има ли начин да си оспоря оценката без жалби, комисии и т.н. или няма как да се мине без това?
П.П. Говорено е с преподавателя и той не успя да ми обясни защо така ме е резнал, но не желаеше да обсъждаме въпроса, така че диалогът не е опция.
П.П. Говорено е с преподавателя и той не успя да ми обясни защо така ме е резнал, но не желаеше да обсъждаме въпроса, така че диалогът не е опция.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
За да минеш без жалби и комисии, трябва да има добра воля от страна на преподавателя. А такава очевидно няма. Ако той не се съгласи да те изпита втори път, примерно на изпита с някоя друга специалност, ще трябва да оспориш оценката му, което става с жалба и минаване пред комисия. Няма как иначе да го заобиколиш, ако не успееш да се разбереш с него.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
clinical_dead написа:или пък не пращат нищо.MidwinterSun написа:цък тук -> След това обачена длъжника се изпраща призовка с уведомление за издадената заповед за изпълнение, като му се дава възможност в двуседмичен срок той да възрази.
Моето семейство е осъдено така от топлофикация. Не че получихме писмо, че са ни осъдили или предупреждение, че някой ни съди или някакъв знак от небето. Просто един /непомнядаебилслънчев/ ден парите по картата на баща ми изчезнаха. После подадохме жалба, защото той е инвалид и не е справедливо да го оставят без пари и сега ни цакат всеки месец докато ние водим обратно дело, защото ни взимат пари за сметки от около 2000г. насам.
Ако смятате, че правата ви са нарушени, е редно да се консултирате с адвокат. Не виждам нищо сложно в конкретния случай и, ако сте прави, можете да се защитите.
Аз имам вече опит с жалби и комисии в нашия факултет, затова ми се щеше да не се занимавам отновоfluffy cloud написа:За да минеш без жалби и комисии, трябва да има добра воля от страна на преподавателя. А такава очевидно няма. Ако той не се съгласи да те изпита втори път, примерно на изпита с някоя друга специалност, ще трябва да оспориш оценката му, което става с жалба и минаване пред комисия. Няма как иначе да го заобиколиш, ако не успееш да се разбереш с него.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Къде да намеря евтини балони с хелий? Ще ги покрия - не ги искам специални. Само някъде да ги напълнят с хелий, това е всичко.
искам да стане нещо такова или такова или каквото се получи
искам да стане нещо такова или такова или каквото се получи

-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ехааа! Страхотна идея! Може ли да я открадна за някой случай?

Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
А мен ми трябва жижан наргиле бар. Ще ми се да е с препоръка, а не просто, че някой знае, че някъде имало, попрерових вече нета за такива впечатления. Под жижан имам предвид, да е баш наргиле бар, а не заведение, където помеждудругото да предлагат и стъглени бутилки с маркуч И музиката!!! Музиката да е ориент/чул аут/нещо подходящо.
Извън списъка попада "Наргиле" бара в Лозенец на Якубица и всичките кифленски смехории тип "Oscar club" и нам си кво още..
Това, което намерих е - http://sofia.zavedenia.com/2828/Shisha. ... .Speshial/
Обаче музиката там е.. спорна..
Та.. някой?
Извън списъка попада "Наргиле" бара в Лозенец на Якубица и всичките кифленски смехории тип "Oscar club" и нам си кво още..
Това, което намерих е - http://sofia.zavedenia.com/2828/Shisha. ... .Speshial/
Обаче музиката там е.. спорна..
Та.. някой?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ок.. заведенията с наргилета явно не са ни сила..
А някой поръчва ли или има познат/приятел/лотевър, който да поръчва от СпортДайректа?
А някой поръчва ли или има познат/приятел/лотевър, който да поръчва от СпортДайректа?
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Хаха, не съм видял въпроса 
Мястото ти за наргиле се казва "Арабеск" - намира се в Студентски град, зад Фантастико и е специализирано в такива неща.
Спортдайректа поръчвам горе долу на всеки 2 меесеца.
Мястото ти за наргиле се казва "Арабеск" - намира се в Студентски град, зад Фантастико и е специализирано в такива неща.
Спортдайректа поръчвам горе долу на всеки 2 меесеца.
medicate, medicate
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ок.. някой друг със СпортДайрект, че Фийби влака съм го изпуснала
?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Ем, Дид... половината форум имат собствено наргиле... а другата половина пушат наргилетата на първатаFloWersOfEviL написа:Ок.. заведенията с наргилета явно не са ни сила..
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Емиии.. знам.. то затова и аз не ги знам

Аз имам познат, който поръчваше (почти съм сигурна, че още го прави) от СпортДайрект. Мога да го питам кога ще му е следващата поръчка или направо да те свържа с него ^^
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс