1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Право
Курс: трети

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от WaveMastaa »

aL` написа:Колеги, на МО преписваше ли се ?! Дайте малко акъл , че и на 2рокурсниците ни наближава изпита :) .
Ами който си знае да преписва си е преписал, който не знае как, не може, страх го е, или просто си е научил - не е преписал. Според мен спокойно можеше да се препише, ако знаеш как се преписва. Нищо че асистентите постоянно щъкат насам-натам. Относно въпросите - първо, че конспектът е супер кратък - само някакви си 20 въпроса, второ - лесно се учат, трето - не е нужно да се учи всичко. Пантев го е казал на последната лекция и поне на нашите изпити си удържа на думата - темите бяха тези, на които е наблягал на лекциите си - Студена война <контролна тема>, Обезпечаване на сигурността <контролна>, прогнозирането <контролна>, Управление и самоуправление на системата <темата на първи поток>, Структура и свойства на системата на МО <темата на втори поток>. Ако в нещо греша, нека по-запознатите колеги ме поправят. Разбира се това, че на нас са ни се паднали тези теми не е гаранция, че професорът ще ви даде и на вас същите теми. Но пък като се замисля и при задочниците се извъртяха подобни теми, така че.......

Искам да подчертая, че не давам гаранция за думите си, все пак не съм аз професор <ако зависеше от мен щях да скъсам и двата курса :twisted: :twisted: > . Професорът може да си реши да ви го нач1ка както си поиска, а може и да ви улесни. Все пак живот е, малко неща зависят от нас, що се отнася до изпитите. Освен да си седнете и да си научите........или да вложите 3-23 часа в правене на пищови, друго не виждам какво можете да направите. Късмет и успех на изпита :)

Пак се отплеснах, ей трябва вече да спра с т'ва ОУД, ще 'зема тотално да се бъгна. Късмет и успех пожелавам на нас от девета и на колегите от десета група на изпита при хер Дачев. :)
Последно промяна от WaveMastaa на 12 Фев 2009, 23:20, променено общо 1 път.
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Успех и сносни въпроси утре - не твърде дълги, но и не прекалено кратки. Стискаме палци! :D
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Колеги, задръжте няколко дена стискането на палците - на 16 и 17 ни е МО-то :) .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

aL` написа:Колеги, задръжте няколко дена стискането на палците - на 16 и 17 ни е МО-то :) .
Е ще задържим де , то сесията още не е приключила.И ние имаме още един изпит на 22.
Salus populi suprema lex
Аватар
Сенки и прах
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Сенки и прах »

От известно време чета мненията ви в тази тема - доста са полезни и реших и аз да се включа :)
Кажете кой откъде учи за тва ОУД?
До едно време на мен ми се виждаше логично,макар и сложно.Извличах знания от учебника както работлива пчела.След 20 въпрос почнах от разработките на сайта legaltheory и сега всичко ми се вижда адски сложно.Пак го разбирам,пак го научавам....ама ми отнема страшно много време.
Weakness is a sin punishable by death.
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

Сенки и прах написа:От известно време чета мненията ви в тази тема - доста са полезни и реших и аз да се включа :)
Кажете кой откъде учи за тва ОУД?
До едно време на мен ми се виждаше логично,макар и сложно.Извличах знания от учебника както работлива пчела.След 20 въпрос почнах от разработките на сайта legaltheory и сега всичко ми се вижда адски сложно.Пак го разбирам,пак го научавам....ама ми отнема страшно много време.
Лично аз четох учебника на Дачев и прегледах лекциите , защото някои теми в учебника са или с допълнение от лекции , други са по-добре развити в лекцията(поне според мен).Освен това има и теми които трябва да се учат от лекциите - Дачев казваше ,че е мислил по един начин като е писал учебника и по-друг в момента и за това лекцията е различна (например параграф 25 от учебника).Също така има и такива неща , които ги няма в учебника (темата за ЕС).За разработките от легалтеори , нищо немога да кажа защото не съм ги преглеждал ,но това което са ми казвали колеги е че от тях можеш само да систематизираш знанията си.
Salus populi suprema lex
sly;)
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от sly;) »

Конспекта по ИППУ от 2005 в legaltheory важи ли ? Дачев придържаше ли се към него на лекциите?
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Е лигал-тиорито разработкте ти изкарват изпит без проблем. Те са по-съкратени от учебника, ан места са и по-нелогични по-неясни, ама важноро е, че са кратки, не те затормозяват с излишни философщини. Е, аз сега почнах ИППУ и в учебника е само философия. Незнам, как ще имам моралната сила да го изчета цялото.
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

sly;) написа:Конспекта по ИППУ от 2005 в legaltheory важи ли ? Дачев придържаше ли се към него на лекциите?
Незнам този от 2005 дали е актуален.В началото Дачев ни даде конспект ,който си го размножавахме.
И между другото чакам резултати от днешния изпит ( петък 13 е все пак :twisted: )
Salus populi suprema lex
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Аууу, Дачката еволюира в своите теоретични възгледни. НАучната общност тръпне дали тези процеси са само по отношение на 25 параграф или засягат и въпросите на социализъмът :)
И помнете - въртите, сучите по темите, но в крайна сметка винаги отбелязвате колко болно е съвременното демократично общество и как

вариант 1) Социализъмът е връх в развитието на политическите и правните учения и макар да не е съвършен, нищо по-добро не е измислено.
вариант 2) В Общото учение за държавата, социализъмът е оптималния вариант за структурирането на една държава в съвремието.

Сигурен съм, че Дачев ще бъде изключително въодушевен от вашите теоретични знания и с нетърпение ще чака втората ви среща през септември. :)
Последно промяна от aL` на 13 Фев 2009, 11:55, променено общо 1 път.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
sly;)
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от sly;) »

Аз малко съм го пропуснала този момент. Може ли някой който го има да каже дали съвпада с този http://www.legaltheory-forums.org/phpBB ... f=20&t=182 ?
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Доколкото ми е известно, тук е актуалният конспект по ППУ, но темата на изпита така или иначе не следва формулировка по конспекта, така че... ;) Иначе според мен и двете книжки са много приятни и се четат с лекота :D
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
Сенки и прах
В началото бе словото

Мнение от Сенки и прах »

explorer написа:Доколкото ми е известно, тук е актуалният конспект по ППУ, но темата на изпита така или иначе не следва формулировка по конспекта, така че... ;) Иначе според мен и двете книжки са много приятни и се четат с лекота :D
Абе с лекота се четат ама после става мешавица кой какво мисли ,и кога и къде е роден ,и какви възгледи имал по този и онзи промблем,които после се променили иначе и т.н
Ако не се вземе изпита по ИППУ някой знае ли какво се случва?Това е изборна дисциплина и аз разбрах че трябвало да се взимат по 2 на година.Значи ако не взема ИППУ ще уча 2 други неща втория семестър?
И онзи параграф цитиран преди десетина страници - за загубата на студентските права като не се вземат 2 изпита - важи ли по отношение на изборните дисциплини или е само за задължителните?
И има ли поправка по ИППУ?
Weakness is a sin punishable by death.
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

Сенки и прах написа: Абе с лекота се четат ама после става мешавица кой какво мисли ,и кога и къде е роден ,и какви възгледи имал по този и онзи промблем,които после се променили иначе и т.н
Ако не се вземе изпита по ИППУ някой знае ли какво се случва?Това е изборна дисциплина и аз разбрах че трябвало да се взимат по 2 на година.Значи ако не взема ИППУ ще уча 2 други неща втория семестър?
И онзи параграф цитиран преди десетина страници - за загубата на студентските права като не се вземат 2 изпита - важи ли по отношение на изборните дисциплини или е само за задължителните?
И има ли поправка по ИППУ?
За изпита не ти трябва кой кога е роден, трябва да си наясно наистина с философията на по-основните автори, ама като цяло учебницити ти трябват само да ги прочетеш по 2 пъти най-много, за да добиеш някаква основа, тъй като изпита е есе и няма нито да ти се налага да казваш кой кога е роден, а на основа на това което се прочела да можеш да напишеш някакво твое мнение и евентуално да споменеш 2-3 имена...

btw аз имам някакъв конспект от 2005, обаче е с 33 въпроса, та кой е актуалния от двата? :)
Последно промяна от bobenceto на 13 Фев 2009, 12:29, променено общо 1 път.
Don't think about the problem, think about the decision...
Аватар
Clandestine
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

aL` написа: Сигурен съм, че Дачев ще бъде изключително въодушевен от вашите теоретични знания и с нетърпение ще чака втората ви среща през септември. :)

Ти сега какво,
конкуренцията ли отсяваш?
М? :Р
Come, my raven, it could be a lark.
Заключено

Обратно към “Други”