Съществува ли истинско приятелство между момиче и момче?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Re: Съществува ли истинско приятелство между момиче и момче?

Мнение от FightForFreedom »

Моят отговор е - да, съществува и ако прочетете внимателно поста ми, ще видите, че коментирам чувствата на обич и др., като по този начин се ОПИТВАМ да дам причините за това защо Е възможно да има приятелство между момче и момиче, но и също се опитвам да демонстрирам, че нещата са далеч по-сложни от това просто да се случат и всъщност трябва време и определени отношения, за да се стигне до действително истинско приятелство.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

FightForFreedom написа:Това не е дори и намек на тежестта, която знанието за света представлява. А и в това, което пиша има много повече научен подход, отколкото философски. Въпреки забележката ви, не смятам, че нарушавам форумните правила, а ако го правя- модераторите ще имат грижата да ме санкционират. Моята цел не е да забавлявам аудиторията, нито пък да демонстрирам нещо, целта ми е ако някой се интересува от чужди наблюдения върху проблемите, които адресирам, то да може да прочете с какво съм се запознал по мой си начин и да преразгледа, АКО е нужно, собствените си виждания. С нищо не ме натъжава, че почти никой няма да прочете постовете ми. Ако вас много ви натъжава начинът ми на писане, ще си направя отделна тема "Скука- не чети!" и ще стигнем до взаимен комфорт. Така че отговорът е- не четете, като не ви кефи- да не мислите, че аз съм ви чел всичките постове?
Просто добронамерено се опитваме да ти кажем, че ни харесва това, което пишеш, но във вида, в който го поднасяш, то е до голяма степен несмилаемо. Понеси малко конструктивна критика :) Не те обвиняваме в нарушение на правилата, а те молим да направиш така, че повече хора да имат интерес към написаното от теб, защото е полезно за тях да го прочетат. :) Това можеш лесно да постигнеш като намалиш обема на постовете си или просто ги разделиш на няколко по-малки, които да пускаш след чужди реплики, за да не става флъд. Повярвай - не ни се свиди мястото. ;) Успех!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Обич = Принадлежност + Нежност
Принадлежност = Дълг + Святост = (Чест + Морал) + (Достойнство + Доблест)
Нежност = Единност + Съпреживяване = (Доверие + Разбиране) + (Съпричастност + Състрадание)
Уравнение1: Обичта не е ли свързана в Любовта, която пък е константа, защото или я има или я няма, и не може да се определя от външни фактори
Уравнение2: Святостта няма място там където има Собственост а.к.а. Принадлежност. Демек ако гаджето ми ми принадлежи, това е егоистично, а не доблестно и рицарско и достойно от моя страна, моя българия,... опа отплеснах се...
Уравнение3: Нежността е много повече според мен. А Доверието и Разбирането са съвсем друг аспект от една връзка, пък била тя и приятелска.

И както казваше даскалката ми по математика, и сигурно още казва на пишлемета като мене "Не си измисляй формули!!!"
хах, това в кръга на шегата, просто си мисля, че има още да се дълбае по темата, затва ше си пусна Савидж Гардън и като ме осени някаква идея ше допиша...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

Разбира се,че съществува.Мъжете са много по-стабилни приятели от жените (лично мнение ). Жените имаме злата вродена способност да си завиждаме за всичко, докато 1 мъж няма как да ти завижда за какво имаш и какво нямаш. По-стабилни са. И в емоционален план също- 2 жени като седнат да се тръшкат и да плачат могат да се наводнят от рев и самонавиване, докато като споделям с моите приятели мъже, те просто не ми обръщат внимание, щото за тях това е диво безсмислие да страдаш от любов, да не можеш да спиш от мъка ...и така забравям за проблемите си :mrgreen:
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

kokteil_molotow написа:Разбира се,че съществува.Мъжете са много по-стабилни приятели от жените (лично мнение ). Жените имаме злата вродена способност да си завиждаме за всичко, докато 1 мъж няма как да ти завижда за какво имаш и какво нямаш. По-стабилни са. И в емоционален план също- 2 жени като седнат да се тръшкат и да плачат могат да се наводнят от рев и самонавиване, докато като споделям с моите приятели мъже, те просто не ми обръщат внимание, щото за тях това е диво безсмислие да страдаш от любов, да не можеш да спиш от мъка ...и така забравям за проблемите си :mrgreen:
Удивително! Това е абсолютната истина. Жени, вземете го напишете като quotation на целия раздел. Чудно, че жена го казва, но явно е разбрала истината... :mrgreen: Мъжете неслучайно са силният пол... :bigsmurf:
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Има си хора за всичко...лично аз съм на същото мнение като Акулката..мъжете приятели са далеч по...как да кажа..незлобливи...сега да не породя лавина от женски упреци....не си плюя пола...просто смятам,че един мъж най-малкото не би те успокоявал лицемерно,ако ти ревеш и се тръшкаш..ние жените имаме понякога лошото качество да сме лицемерни и да проявяваме завист и лъжлива съчувствие...

Да,ама това не ни прави по-лоши от мъжете,ние пък си имаме качества,които един мъж обикновено не ги притежава....
Но пак казвам,че Акулка тука е напълно права..според мене поне :mrgreen:
Изображение
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

Vintersorg написа:
kokteil_molotow написа:Разбира се,че съществува.Мъжете са много по-стабилни приятели от жените (лично мнение ). Жените имаме злата вродена способност да си завиждаме за всичко, докато 1 мъж няма как да ти завижда за какво имаш и какво нямаш. По-стабилни са. И в емоционален план също- 2 жени като седнат да се тръшкат и да плачат могат да се наводнят от рев и самонавиване, докато като споделям с моите приятели мъже, те просто не ми обръщат внимание, щото за тях това е диво безсмислие да страдаш от любов, да не можеш да спиш от мъка ...и така забравям за проблемите си :mrgreen:
Удивително! Това е абсолютната истина. Жени, вземете го напишете като quotation на целия раздел. Чудно, че жена го казва, но явно е разбрала истината... :mrgreen: Мъжете неслучайно са силният пол... :bigsmurf:
Ааааа, да не обръщаме темата на полова дискриминация,защото си знаем,че и 2та пола са силни и че вие не можете да раждате 12 часа с контракции през 2 минути, ние не можем много физически дейности :roll: но сме си необходими и ценни :)
Просто ме озадачи темата,защото разбира се,че има приятелство между 2та пола и моето лично мнение е,че мъжете просто са по-честни в отношенията си с приятелите (независимо дали мъже или жени) .Затова аз пове4е ги ценя
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Kristo написа:
Обич = Принадлежност + Нежност
Принадлежност = Дълг + Святост = (Чест + Морал) + (Достойнство + Доблест)
Нежност = Единност + Съпреживяване = (Доверие + Разбиране) + (Съпричастност + Състрадание)
Уравнение1: Обичта не е ли свързана в Любовта, която пък е константа, защото или я има или я няма, и не може да се определя от външни фактори
Уравнение2: Святостта няма място там където има Собственост а.к.а. Принадлежност. Демек ако гаджето ми ми принадлежи, това е егоистично, а не доблестно и рицарско и достойно от моя страна, моя българия,... опа отплеснах се...
Уравнение3: Нежността е много повече според мен. А Доверието и Разбирането са съвсем друг аспект от една връзка, пък била тя и приятелска.

И както казваше даскалката ми по математика, и сигурно още казва на пишлемета като мене "Не си измисляй формули!!!"
хах, това в кръга на шегата, просто си мисля, че има още да се дълбае по темата, затва ше си пусна Савидж Гардън и като ме осени някаква идея ше допиша...
Мерси за вниманието :)
Уравнение 1: За мен обичта следва от любовта, но което ще се стори странно на някои- аз виждам омразата също като следствие от любовта. Смятам, че Ботев не напразно е казал "силно да любят и мразат", защото той е боец, а бойците не са ангели и не пречистват чувствата си през ситото на смиреността. Вярно е, че Христос е казал "блажени смирените духом, защото тяхно е царството небесно". Разбирам, че аз не съм смирен и нямам място в идеалистичните представи за добър човек, но това не ме тревожи особено- нека бъде каквото бъде :)
Уравнение 2: Говоря за чувства КЪМ някого, а именно чувството на принадлежност КЪМ теб ознчава, че чувствам, че аз принадлежа на теб, а не обратното. В случая не виждам нищо нерицарско, недоблество и недостойно, с оглед на това, че за един рицар е нормално да каже, че сърцето му принадлежи на дамата на сърцето му, че той принадлежи на самите дълг и святост (чувствата към чувствата са отделна тема, но определено съществуват и са двигател на вътрешните промени или форми на устойчивост).
Уравнение 3: доверие + разбиране = (подкрепа при трудности + споделяне на трудности) + (познване + оценяване)
съпричастност + състрадание =(споделяне на чужда позиция + приемане на чужда позиция) + (споделяне на чужда болка + приемане на чужда болка)
Общо взето моята схема е проста и нещата са прекалено оплетени. Вместо нежност, въртеше се една дума "взаимност"- може така да го наречете. Аз го наричам нежност поради една причина- по скоро възприемам чувствота на нежност в 2 фази - 1) чувство на невъзможност да причиниш умишлена болка на другия и 2) чувство на притегляне към неговата болка- а именно към това ти да я поемеш вместо него... доверието е част от това, защото пак ще кажа- аз чувствам доверие към теб, значи че чувствам... нещо със смисъла на репликата "айде, айде, и ти щеше да направиш същото ако беше на мое място"...
Това са си мои наблюдения, следвайте мисълта ми относно посоката на чувствата по начина по който съм ги написал и... да знаеште, че не съм маниак на тема "коя дума да използвам", защото смятам, че никоя дума не е достатъчно добра, за да изрази смисъла, който влагам.
А за дълг и святост и светостта като дълг и дългът като святост и принадлежността като дълг и дългът като принадлежност ... всичко е толкова оплетено, но си имам някаква изградена ясна представа кое какво значи... Поне за мен, надявам се и не само за мен. Когато една душа чувства, че е въпрос на чест да извърши определено действие, то тя избира да го извърши, независимо от това колко ще й струва и колко ще спечели. Ако честта повелява, то дори действието да струва всичко, душата го извършва. За да има смисъл честта е нужно чувството на морал, защото ако честта повелява да се бориш на страната само и единствено на доброто и да не пропускаш никоя битка, то моралът изразява разграничаването на същностите на доброто и злото. Ако душата чувства, че дадено действие е морално, то тя доброволно и спокойно го извършва, а ако чувства, че не е морално, не го извършва нито доброволно, нито спокойно. Чувството на достойнство изисква от душата, когато води битките на страната на доброто, тя да не дава израз на слабостите и умората си, дори да е на предела на възможностите си да издържа. Доблестта се изразява в смелото и открито обявяване на позицията на душата, което се изразява в изказването на истината, цялата истина и нищо друго освен истината.
Аватар
Curseyou
Пишете, о, братя

Мнение от Curseyou »

Ще ви е приятел докато не ви **** :wink:
"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Оруел
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

на момичетата им дай да споделят любовни терзания. с момчетата си намирам повече общи неща,пък и може да се разчита,че ще дойдат да ти помогнат когато имаш нужда (някои от тях!) но това не означава,че не искат да те из***** и пак да си бъдете приятели. за тях нещата просто са по-лесни,ние отдаваме по-голямо значение на разните чувства. а приятелството не е само споделяне,то е взаимопомощ и доверие. макар,че много малко хора са способни да дават без да искат в замяна.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Curseyou
Пишете, о, братя

Мнение от Curseyou »

Не мога да повярвам, че се съгласявам с някого, но е факт. Права си! Но пък имай предвид и усилието което коства на момчето-приятел да сдържа още "по-топлите" чувства :D
"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Оруел
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Curseyou написа:Не мога да повярвам, че се съгласявам с някого, но е факт. Права си! Но пък имай предвид и усилието което коства на момчето-приятел да сдържа още "по-топлите" чувства :D
Аз не намирам сдържането на "по-топлите" чувства за кой знае какво усилие. Отдавам това на извисената си духовност и непреклоната си воля :) . И ще обясня как го правя. Момичето ме привлича физически, нали такава е ситуацията? Ами ОК, но има и други неща в света, които също ме влекат физически. Ангажирам психиката си с другите неща и вниманието ми се отмества от половата система към някоя друга от системите в организма ми (те всичките имат нужди).
Аватар
Curseyou
Пишете, о, братя

Мнение от Curseyou »

Всъщност и аз точно това прав! Обокновено си купувам шоколад или сладолед и забравям за известно време, че я искам за гадже :) Това наистина помага, прабвайте го ...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Curseyou написа:Всъщност и аз точно това прав! Обокновено си купувам шоколад или сладолед и забравям за известно време, че я искам за гадже :) Това наистина помага, прабвайте го ...
За 5 мин - докато изядеш шоколада...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
tinglit
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от tinglit »

Мога да твърдя, че има истинско приятелство м/у момиче и момче.Аз лично имам 2-ма много добри приятели(момчета).
...Work smart, not hard!...
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”