До пушачите!!!!! - Volume 2

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено

ПУШИТЕ ЛИ?

ДА.
42
29%
НЕ.
96
65%
ВЕЧЕ НЕ.
9
6%

Общо гласове: 147

Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Да - той работи в празно помещение с празни маси и компютър ( имам чувството че е социален експеримент ) и няма какво друго да прави освен да спори с мен и джеймс.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Forester написа:
Vaskes написа:Ама чак пък такава неприязан...
Не бъркай неприязън с желание за здравословен и независим живот.
Не ги бъркам ;) Желанието за здравословен и независим живот и аз го имам, просто някои хора отиват отвъд това (не говоря конкретно за тази тема).
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Vaskes написа:
Forester написа:
Vaskes написа:Ама чак пък такава неприязан...
Не бъркай неприязън с желание за здравословен и независим живот.
Не ги бъркам ;) Желанието за здравословен и независим живот и аз го имам, просто някои хора отиват отвъд това (не говоря конкретно за тази тема).
И какво общо имат тези хора с тази тема?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

:lol:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Methuselah написа:
Vaskes написа:Не ги бъркам ;) Желанието за здравословен и независим живот и аз го имам, просто някои хора отиват отвъд това (не говоря конкретно за тази тема).
И какво общо имат тези хора с тази тема?
Ами и в тази тема на няколко места в стремежа да се покаже колко неправилно и дразнещо е несъобразяването на пушачите с непушачите бяха изказани крайни мнения. Стана ясно, че (почти) всички искаме мир и толерантност, ама в опитите това да се покаже някои постове не прозвучваха чак толкова толерантно, с което ми напомниха на същите тези хора, които отиват отвъд желанието за здравословен и независим живот.
castelo написа:Но нека не намесваме газовете в тази тема - това беше едно от условията.
Знам, просто исках да видя дали непушачите са готови на същата толерантност, за която призовават :)
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

нека си пушат хората, кво толкова... вече съм свикнал... дори понякога, ако някой не ме опушва, ми става странно :P
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Vaskes написа:Знам, просто исках да видя дали непушачите са готови на същата толерантност, за която призовават :)
Не сме. Не е ли малко идиотско темата да е апел против пушенето и ти да се чудиш, дали сме готови на толерантност...? Толерантен съм. По принцип. Към много неща. Към това - очевидно не.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Jamesmagno написа:
Vaskes написа:Знам, просто исках да видя дали непушачите са готови на същата толерантност, за която призовават :)
Не сме. Не е ли малко идиотско темата да е апел против пушенето и ти да се чудиш, дали сме готови на толерантност...? Толерантен съм. По принцип. Към много неща. Към това - очевидно не.
Не говорех за толерантност към това (под "това" имаш предвид към пушенето в близост до непушачи, нали?), говорех за толерантност към това:
Vaskes написа:На мен лично автомобилните изпарения ми пречат много повече, отколкото цигареният дим. Миришат по-гадно, а като мина през Орлов мост да кажем, когато има задръстване и после съм принуден в продължение на една минута да плюя, щото устата ми се е напълнила с олово. Някъде четох, че именно на Орлов мост през два-три дни вредните емисии били над нормата. Ама ако на шофьорите непушачи им кажа да се придвижват с колела за да не ме тровят надали ще са толкова толерантни.
Много ясно, че като си против нещо няма да си толерантен към него. Но би трябвало ако във връзка с друг проблем се окажеш от другата страна да си готов да проявиш толерантност.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Естествено, ако мога да си го позволя, бих карал електрическа кола. Глей ся - автомобилът се движи примерно с 50 км/ч. Представи си свят без моторни превозни средства. Сега си представи свят без цигари. :roll:
Аватар
PluSHeNa PanDA
В началото бе словото

Мнение от PluSHeNa PanDA »

Аз гласувах с "Да"...пуша...не е хубаво..ама...какво да се прави...като се почне...после трудно се спира ..поне си гася фасовете не ги мятам насам натам :?
Изображение
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Jamesmagno написа:Естествено, ако мога да си го позволя, бих карал електрическа кола. Глей ся - автомобилът се движи примерно с 50 км/ч. Представи си свят без моторни превозни средства. Сега си представи свят без цигари. :roll:
Заклетите пушачи предполагам, че не могат да си представят свят без цигари :P
Е, прав си, не може да става сравнение, но аз например се придвижвам перфектно без кола - в града най-често ходя пеша, но ползвам и градски транспорт и често се случва да стигам по-бързо, отколкото с кола заради безумните задръствания. За извънградско - влакове, маршрутки и така.
Но почнах много да го избивам на оф-топик, така че спирам по тая тема :roll:
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

цигари...ми не е хубаво,мисля да ги откажа,или поне да ги намаля.Но дори и това да стане,няма да имам против срещу пушачите,нито ще ограничавам пространството им.
Джеймс,предполагам,че доста твои приятели пушат,знам,че се караш на всички и знам подбудите ти-мъмренето ти може да им помогне всъщност,но в някои случаи не става и човек сам си решава в крайна сметка.
Toto-I will remember
Аватар
Pezo
От дъжд на вятър

Мнение от Pezo »

Ми пушачите са по-тъпи копелета от останалите. Да, толкова е елементарно и до тва се свеждат нещата.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

а ти сигурно си тъп първокурсник,и си личи :lol:
Toto-I will remember
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Ice_Spirit, не ми се оправдавай, а спирай да пафкаш! :lol: И кажи на мъжа ти, като му свърши поправката да звънне, че имам да го офертирам нещо. :wink:

ОН: Фактът е, че на огромната част от световното население не й пука, затова няма да спре и потреблението, що се отнася до цигари и автомобили. Значи и производството е непредотвратимо.

Има го и другия момент: "Здравейте, г-н ентусиазирани научни работнико. Аз съм Питър Къмбърдейл от BMW. Нашата компания ви предлага сумата от 5 млн. евро, за да спрете разработката на новия си икономичен, екологично чист, недоходоносен и лош за нашия бизнес двигател. Готови сме да заплатим същата сума и за самия патент. Е?"

Бутат си се и имат пари да си се бутат. :dontknow:
Заключено

Обратно към “Мнения”