"Горещ вятър" е изключително култов сериал, песента към него я имам на всички компютри и като ме наскачат лудите, мога да си я въртя до припадък. Депресира ме безотказно. А Шурда с ниското кръвно беше сред любимите ми детски герои - и днес, когато си припомням сериите, ме усмихва.
По едно време много благославях БНТ, защото като обществен оператор са задължени да пускат 50% европейска продукция (дано не ви лъжа за конкретната цифра). И понеже новите сръбски филми явно са били по-евтини, та бяха понакупили доста и ги въртяха в петък вечер. Така видях "Наташа" (било е преди 2 години - ето в тази тема (третото мнение на страницата) съм вадила даже цитати: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 0&start=15), така изгледах поне още 4-5. Имаше още един, също много хубав, за един босненски войник, който живееше у една сръбкиня. По някое време спряха да ги дават, та добре, че е тоя каталог, наистина.
...
Обаче! Тамерлан, ще те помоля да внимаваш с квалификациите - всеки има право на мнение и предразсъдъци.
...
...
...
Абе... за скандинавското кино няма ли да кажете нещо? Щото Бергман наистина си е класика, но от десетте негови филма, които изгледах, 4 ми харесаха ужасно много, а след 6 ми идеше да се гръмна или обеся. Няяяяма такъв мрак, няма такова чудо. Такова усещане никоя американска лента не може да докара.
Финландското кино го пропускам умишлено. Не е за мене - гледах само "Невидимата Елина" и не ме грабна.