Изпитът по математика-12 юли-отзиви

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

uktc написа:За мат2 на какъв принцип ще бъде?
Пак по пореден номер. Само че обектите ще бъдат други. Които са били примерно във ФМИ или в БФ и ако са в Ректората е нормално да видят познати физиономии от мат 1. Тея обаче, които са били в Ректората ще бъдат пръснати на няколко места.
Общо правило: които са били в една зала където и да било, ще бъдат пак в една или в съседни (в зависимост оттова дали преди са били в аудитория или семинар или обратно), освен ако номерата са гранични и са в различни сгради. Общо взето това е системата. И пак допоследно явно ще се гледа кои зали са подходящи, кои са с лиценз за провеждане на КСК изпит :lol: :lol:

п.п. виас въобще не покриват условията за провеждане на КСК изпит. Сума време е имало там, защото просто проблема с големия наплив е страшен, но сега се разбра, че явно е по-добре да се натъпчат хора в семинарчетата на ФМИ 309, 310, 311, отколкото да се прави във виас каквото и да било.
Изображение
Аватар
liq
От дъжд на вятър

Мнение от liq »

sry pak ne razbrah zna4i pak 6tee sme v su6tata sgrada kato na matematika 1,(az bqh v fmi a ne v rektorata,i zna4i pak 6te sum tam dori sus su6tite hora????),vsu6tnost kato se zamislq maj nqma zna4enie,osven 4e pak 6te se razkarvam 4ak do tam
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Е не обясних ли добре? Сега не съм петричката пророчица, Бог да я прости, обаче няма да си в Лозенец. Или в Ректората, или във ФНПП.
Изображение
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Малии ще се бием ако ме пратят в оная тъпня... Как беше ... Педагогика за детски градини, или какво беше там :evil:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

начална и предучилищна педагогика :lol: Ще го преживееш, не е толкова зле :wink:
jexjex
В началото бе словото

Мнение от jexjex »

не е лошо там, сенчесто и поне няма да те бие слънцето, което не е никак малко :)
addictedbg
В началото бе словото

Мнение от addictedbg »

uktc написа:Малии ще се бием ако ме пратят в оная тъпня... Как беше ... Педагогика за детски градини, или какво беше там :evil:
Абе да ти кажа там съвсем не е лошо.Верно в стаята бяхме 54 човека (от които поне 25-30 бяхме от пловдивското МГ) и бяхме малко на гъстичко ама беше добре вътре ,в смисал имаше 2-3 климатика и следобед като е напекло вънка вътре въобще не се усещаше :)
П.П. А иначе аз съдя,че ще съм на същото място по няколко причини.
1-во Едва ли хората,които са се записали за Мат2 ще са кой знае колко по-малко от тези за Мат1.
2-ро Разпределението е ясно,че пак ще е по входящи номера значе не се очакват големи размествания освен ако не си граничен номер както е казал и Бетон.
И също така на "Персонална информация" в сайта в жълтото каре са отбелязани и 2-та изпита мат1+мат2 за място за провеждане,което разбира се не е сигурно,но 98,5% ще сме си на същите места ,поне в същите сгради :)
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Явно не си разбрал какво каза Цимента.
Този път най-вероятно ще е така:
От номера 1 до 500 примерно- във ФМИ
501 до 1000- ФзФ
1001-1500- ХФ
и т.н. и ректората примерно да е последен.
Последно промяна от uktc на 15 Юли 2007, 13:24, променено общо 1 път.
addictedbg
В началото бе словото

Мнение от addictedbg »

аха тоя път на обратно ми нз може ама за мен се пак няма значение където и да съм задачите ще са същите тъй,че не ми пука :)
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

[quote="uktc"]Винаги има мат2, не се безпокойте ;)
Petio, специално за стереометричната- беше страхотна! Какво разбираш под сериозна стереометрия? Много се радвам, че не дадоха някоя правилна триъгълна пирамида и да и намериш обема по дадени ръб и височина! Евала им правя за тая задача.
Methu- може и логаритми да чертае, да.[/quote]

Спор няма че задачата беше яка...Ама мисълта ми е че по принцип разликата между Мат1 и Мат2 е че на 1 дават стереометрия а на 2-не. Следователно си мисля че би трябвало да има 2-3 стереометрични на 1 и 2-3 анализа на 2.А то кво стана на Мат1?Една стереометрична и приблизително 1 анализ(въпреки че дори може да се каже че анализите бяха 2).Сега се чудя какво да очаквам от Мат2?Може би 6 анализа???Сериозна стереометрия според мен е около 3 стереометрични, от които една да е лесна за загрявка, една да е подобна на тази, която се падна и една, която да е сложна ама да няма подвеждащи елементи и да се решава не толко с логика и мислене колкото с добри познания за 3D телата. Щото тази която се падна е доста лесна ако човек не се подведе.А като е на изпит и му е напрегнато и е попрегрял да не говорим че няма задача за "загрявка" на стереометрията трудно може да не се подведе.
Имам и един въпрос към хората, ходили на курс в СУ.Решавали ли сте задачи използвайки неща дет не влизат в учебната програма като Кошу или там както се казва?Защото мен тая задача ми бие на зарибявка на следващите випуски да ходят на курсовете в СУ, което от своя страна е изключително идиотско и нелепо!?!Може и да бъркам затва питам.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

uktc написа:Много се радвам, че не дадоха някоя правилна триъгълна пирамида и да и намериш обема по дадени ръб и височина!
:?:
Е за какво височината трябва да е в условието?
petio написа:Кошу
Е това е за бисерите на форума :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Споко, ще научиш имената на барон Коши. :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Petio, не знам защо недоволстваш. Виж първите 2 изпита миналата година- пак са с по една стереометрична! Тук да не е УАСГ, та да наблягат на стереометрия?
И престанете с това Коши... Неравенството му за 2 числа се извежда на половин ред.
Ето ти го:
Нека а и b са неотрицателни числа.
[sqrt(a)-sqrt(b)]^2>=0
a-2sqrt(ab)+b>=0
a+b>=2sqrt(ab)
Очевидно равенство се посрига при а=b.
sqrt- корен квадратен.
Голямата философия...
Oревахте света с това неравенство. Във всеки уважаващ себе си кандидат-студентски сборник, при първа възможност решават задачите с Коши. Има само един сборник на Боряна Дачева Милкоева, зелен, където се забелязва, че авторката е като кон с капаци, и винаги гледа да ползва производни, което е по-дълго и по-трудно.
А за да го изведеш като глобално неравенство за n на брой неотрицателни величини, можеш да ползваш например пълна математическа индукция. Но като цяло в кандидат-студентските задачи се ползва за 2 и 3 величини.

Бетон, казах правилна триъгълна пирамида, а не правилен тетраедър ;).
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

[quote="uktc"]Petio, не знам защо недоволстваш. Виж първите 2 изпита миналата година- пак са с по една стереометрична! Тук да не е УАСГ, та да наблягат на стереометрия?
И престанете с това Коши... Неравенството му за 2 числа се извежда на половин ред.
Ето ти го:
Нека а и b са неотрицателни числа.
[sqrt(a)-sqrt(b)]^2>=0
a-2sqrt(ab)+b>=0
a+b>=2sqrt(ab)
Очевидно равенство се посрига при а=b.
sqrt- корен квадратен.
Голямата философия...
Oревахте света с това неравенство. ;).[/quote]

Глей ся...аз нищо не съм оревал.Просто туй ти уравнение на Кош[b]у[/b] ,та ако ще и с А да се пише не ми дреме, не се учи в училище. Разбира се, че можеш да си го изведеш-та то нали отнякъде е произлязло.Ама дай са да не се учат в училище питагорови теореми и прочие и на изпит да си ги извеждаме А? Аз коментирах, че нещо ми е съмнително и то най-вече щото след изпита(аз бях във физическия) тръгнаха слухове, че подобни задачи с използването на уравненията на тоя са решавани на курсовете в СУ, което АКО е вярно е супер мизерно.Изказах мнение, че няма да се учудя тъй като напоследък всички университети в хубавата ни държава правят каквото си поискат и ,разбери ме, аз не съм човек, който ще седи и ще си вика-еми прецакаха ме ама айде да си трая.В момента ме засяга пряко.

Колкото до леко малоумния поуст на господин бетон:
Мен претенциите ми не са да съм даскал така че нямам претенции да знам за някой си дет не се учи в училище.Мен ме влекът други неща. Нещо повече-до колкото си спомням аз написах:"уравнения на Кошу или както му е там името" тъй че подобни изказвания за бисери са малко нелепи.

И отново:Има ли тук хора които тази година са ходили на курсовете в СУ или няма?
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Една съученичка е ходила, но пак не е решила задачата ;)
FuсkTuSofiq
В началото бе словото

Мнение от FuсkTuSofiq »

Бeтон написа:
petio написа:Кошу
Е това е за бисерите на форума :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Споко, ще научиш имената на барон Коши. :wink: :wink: :wink:
Майко какъв бисер, леле мале насрах се да се смея. Ма ти си бил оригинален бе. То кой не е чувал за Неравенство на Коши, аз всеки ден си го ползвам.
Ти като ше ставаш даскал ние не сме длъжни да ти слушаме глупостите :wink:

ПП: Бахти и скапания форум. Като ми пращате мейл поне можеше да скриете паролата , не ви ли идва на ум в кухите универститетски глави ,че може да пиша от клуб и да ми видят паролата?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”