ФМИ

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

J`E`K`O написа:
Victoria написа:
Cris написа:Между другото някой може ли да ми разкрие как се разбира, в коя група си разпределен и т.н... :oops:
на първи октомври ще разберем. :)
на Втори октомври ;) Но за някои смециалности вече знаят! правистите гледам доста са си написали кой в коя група е.
На първи ще е ясно. :P
Изображение
duke
В началото бе словото

Мнение от duke »

Cris написа:Ей, сега ще ви споделя тайната на успеха - Сборник по Алгебра/Геометрия 7-12 клас, като авторския колектив започва с любимия ми Коста Коларов :lol: .
С двете ръце "за". Не съм погледнал друг сборник. Според мен истината на успеха е в това колко се занимаваш с математика. Моята подготовка беше 2 години, из основи всичко минах. Има еидн момент, в който вече дори сам изпреварваш материала, ако наистина разбираш всичко, което ти се предава. Поне аз бях така. Логическото мислене идва постепенно и с търпение. Друг е въпроса, че аз лично имах проблеми с описанията :lol: :lol: . Никога не съм можел да подреждам и да оформям. Все пак се успях да вляза информатика 8)
Аватар
Blade
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Blade »

Ам аз да добавя като сборници само от тези на Коста Коларов дето съм решавал и то не от всичките теми поместени в тях, а една малка част от тях.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

duke написа:
Cris написа:Ей, сега ще ви споделя тайната на успеха - Сборник по Алгебра/Геометрия 7-12 клас, като авторския колектив започва с любимия ми Коста Коларов :lol: .
С двете ръце "за". Не съм погледнал друг сборник. Според мен истината на успеха е в това колко се занимаваш с математика. Моята подготовка беше 2 години, из основи всичко минах. Има еидн момент, в който вече дори сам изпреварваш материала, ако наистина разбираш всичко, което ти се предава. Поне аз бях така. Логическото мислене идва постепенно и с търпение. Друг е въпроса, че аз лично имах проблеми с описанията :lol: :lol: . Никога не съм можел да подреждам и да оформям. Все пак се успях да вляза информатика 8)
Ти ми разби надеждите... :shock: :shock: :shock:
А искам да попитам... Понеже задачите са 10, а единиците над двойката са 4, всяка задача дава по 4/10=0.4 единици, така ли? Или примерно 10-та дава повече точки от първа? :roll:
Аватар
Blade
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Blade »

Всичките задачи са равностойни. Както правилно си сметнал се пада по 0.4 единици на задача.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Това е добре. 10х.
Жеко, в момента съм се зачел в темата ти в hardwarebg-то :lol:
Bhaal
В началото бе словото

Мнение от Bhaal »

охоо , и хардуеристи има тука :lol: взе да става интересно - точно се бях уплашил от мисълта , че повечето ентусиасти са в ТУ :P
btw аз останах доволен от сборника на Иван Делев за Алгебра - един зелен беше :lol:, иначе и доста сборници на Руси Русев ползвах , понеже учителя ми си ги пазеше от 60-те/70-те :wink: Те бяха по-леснички - т.е. имаше решения и тем подобни неща(но пък тригонометрията беше нечовешка :shock: ). Истината е , че ~2 години решаваш каквото намериш и си готов - нищо работа :lol:
Зад всеки успял мъж седи една горда жена и една изключително изненадана тъща.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Bhaal написа:охоо , и хардуеристи има тука :lol: взе да става интересно - точно се бях уплашил от мисълта , че повечето ентусиасти са в ТУ :P
btw аз останах доволен от сборника на Иван Делев за Алгебра - един зелен беше :lol:, иначе и доста сборници на Руси Русев ползвах , понеже учителя ми си ги пазеше от 60-те/70-те :wink: Те бяха по-леснички - т.е. имаше решения и тем подобни неща(но пък тригонометрията беше нечовешка :shock: ). Истината е , че ~2 години решаваш каквото намериш и си готов - нищо работа :lol:
Е обаче аз имам 1 година на разположение, не 2... :roll: Тоест много трудно ще стане :cry:
Иначе ако случайно ме вземат, ще си спретнем някое състезание по оувърклок, нямаш проблемация :hello1:
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

uktc написа:
Bhaal написа:охоо , и хардуеристи има тука :lol: взе да става интересно - точно се бях уплашил от мисълта , че повечето ентусиасти са в ТУ :P
Е обаче аз имам 1 година на разположение, не 2... :roll: Тоест много трудно ще стане :cry:
Затова пък няма да решаваш каквото намериш, а ще се съсредоточиш върху по-трудните задачи. ;)
Изображение
Аватар
Blade
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Blade »

И една година ще ти стигне да се подготвиш зависи колко ти иде отръки математиката. Аз лично се подготвих за 8 месеца без да си давам никакъв зор. (и то основно в интервала между предварителния изпит и редовните)
Аватар
X_FACT0R
В началото бе словото

Мнение от X_FACT0R »

Blade написа:И една година ще ти стигне да се подготвиш зависи колко ти иде отръки математиката. Аз лично се подготвих за 8 месеца без да си давам никакъв зор. (и то основно в интервала между предварителния изпит и редовните)
Да ама ние бяхме от Математическа и затова ни стигна толкова време! => Голям зор ще видиш ако нямаш средно по 5-6 часа седмично да се подготвиш за по-малко от година.
BeHappY
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

ами и аз значи от 1 октомври до 15-ти юли ми беше подготовката, като май месец нищо не бях барвал. С труд, упорство и .. ако ти идва отвътре математиката, ще влезеш :) Иначе как ..има и хардуерни ентусиасти, но за жалост край подготовката съвсем съм изостанал от новите неща, а те сякаш нарочно пуснаха хиляда процесора, видео карти и т.н.
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Аватар
Blade
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Blade »

X_FACT0R написа:
Blade написа:И една година ще ти стигне да се подготвиш зависи колко ти иде отръки математиката. Аз лично се подготвих за 8 месеца без да си давам никакъв зор. (и то основно в интервала между предварителния изпит и редовните)
Да ама ние бяхме от Математическа и затова ни стигна толкова време! => Голям зор ще видиш ако нямаш средно по 5-6 часа седмично да се подготвиш за по-малко от година.
Като има мотивацията, желанието и малко упоритост, където и да е учил времето ще му стигне като се понапъне малко. 1 година е доста време. :wink: :occasion5:
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Blade написа:
X_FACT0R написа:
Като има мотивацията, желанието и малко упоритост, където и да е учил времето ще му стигне като се понапъне малко. 1 година е доста време. :wink: :occasion5:
1 година е напълно достатъчна, стига сте плашили човека с това, че не е от МГ, защото това не е основното!
Изображение
Аватар
Blade
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Blade »

1 година е напълно достатъчна, стига сте плашили човека с това, че не е от МГ, защото това не е основното!
А така и аз това думам! :twisted:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”