Голяма тема за срещите
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Голяма тема за срещите
А и винаги може да се раздели приблизително на половина (разбира се, в случаите, когато сме хапвали/пили сходни неща - което съвсем не е рядкост, като се замисли човек). Не виждам проблем ако сметката е, да речем, 22 лв, единият да остави 10, а другият 12, без да се налага да се дели до стотинката и да се смята всяка минерална водичка и "Ама ти пи сок, пък аз вода, така че трябва да дадеш повече". По други форуми съм чела толкова фрапиращи неща, че ми се иска да вярвам, че не са истина.
Мдам... сетих се за темата, че я и намерих, дори. Ей тогава бях силно потресена. Заповядайте, забавлявайте се - аз не съм сигурна, че го намирам за забавно, ама съм я чела преди години и още ми е в съзнанието: http://forum.rozali.com/viewtopic.php?p ... 31b8d55e66
(този линк е без особена директна връзка с темата, просто като... информация от общ характер)
Мдам... сетих се за темата, че я и намерих, дори. Ей тогава бях силно потресена. Заповядайте, забавлявайте се - аз не съм сигурна, че го намирам за забавно, ама съм я чела преди години и още ми е в съзнанието: http://forum.rozali.com/viewtopic.php?p ... 31b8d55e66
(този линк е без особена директна връзка с темата, просто като... информация от общ характер)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Ахахахаха, 100% ще те оставя да ми платиш сметката!Lithium написа:Веднъж аз ще платя, другия път си ти, няма драма.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
и аз, ама то при мен не се брои, а?fak написа:само аз ли мечтая някой да ми плаща сметките?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ама, Иво, сериозно, каква е драмата? Ако става дума за продължителни взаимоотношения, защо пък да не се редуват? Не става въпрос да се води строг отчет кой, кога и колко, а просто ако предния път си платил ти, тоя път да плати момичето? Или, айде, ако толкова не можеш да се прежалиш, ако се е случило 2 пъти да плащаш ти, на третия да плати тя? Щото хич не върви ти да плащаш винаги цялата сметка, пък това да почнете и двамата да се бъркате за пари, вместо да си гледате разговора... Носят сметката, единият я взема, оставя парите вътре и решава въпроса. Даже няма да е необходимо да си прекъсва мисълта, камо ли да се почват сметки, зверене в бележката, бъркане за пари и прочее. И става далеч по-елегантно.
Разбира се, има мацки, дето няма и да им хрумне да погледнат сметката дори и ще почнат да лапат мухите наоколо и да оглеждат завесите, щом сервитьорката я донесе. Ти би ли искал да си с такава? Понеже на останалите все по някое време им става неудобно, когато мъжът иска да плаща непрекъснато. То бива кавалерство, бива, ама прекален светец... Някакси остава усещането, че момичето му е длъжно по някакъв начин. Или, най-малкото, че просто е.... хм... ми, неудобно. Да.
Фак, Кристо, не знам за какво сте се драпали, ама ви моля да си продължите разговора на лични съобщения. Последните 2 мнения ви ги трия.
Разбира се, има мацки, дето няма и да им хрумне да погледнат сметката дори и ще почнат да лапат мухите наоколо и да оглеждат завесите, щом сервитьорката я донесе. Ти би ли искал да си с такава? Понеже на останалите все по някое време им става неудобно, когато мъжът иска да плаща непрекъснато. То бива кавалерство, бива, ама прекален светец... Някакси остава усещането, че момичето му е длъжно по някакъв начин. Или, най-малкото, че просто е.... хм... ми, неудобно. Да.
Фак, Кристо, не знам за какво сте се драпали, ама ви моля да си продължите разговора на лични съобщения. Последните 2 мнения ви ги трия.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Една уважаваща себе си жена не държи мъжът винаги да плаща сметката. А един уважаващ себе си мъж никога не би позволил плащането на сметката да се превърне в конфузна ситуация. За мен едно от най-отблъскващите неща е стиснатият мъж. И под такъв имам предвид този, който цепи стотинката на две. Какъв е проблемът той да плати сега, а аз - следващият път. Няма да забегна в чужбина с парите за горещия шоколад. Всичко е до елементарно възпитание и осъзнаване.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
My point exactly - дума по дума. Ама и аз познавам един-два бисера в това отношение... и от мъжка, и от женска страна... И да, също съм на мнение, че по-лошо от стиснат мъж едва ли има, затова и като четох случките от линка, който споделих по-горе, хич не ми беше забавно, колкото и комични да изглеждат отстрани. Има неща, дето акълът ми не ги побира, но явно наистина има мъже, които намират за съвсем нормално да поискат пари за бензин от приятелката си, при условие, че няколко вечери са я изпратили с колата до тях. 
В края на ноември
В края на ноември
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Не става за това дума, темата е за срещите и май не за тези между съпрузи.Търговецът на кристал написа:Ама, Иво, сериозно, каква е драмата? Ако става дума за продължителни взаимоотношения, защо пък да не се редуват?
Защо се забихме в парите? Дайте нещо по-романтично...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Че що пък да трябва да са съпрузи...
Пък то романтика, романтика, ама като донесат сметката, може да се разиграе не романтична комедия, ама също толкова романтична трагедия, ако се почне с уговорки, подаване на пари и прочее. За теб съм 100% сигурна, че би намерил (и намираш) достатъчно елегантен начин да се оправиш със ситуацията, но повечето хора (мъже и жени) го превръщат в твърде централен въпрос за вечерта. Даже се учудвам, че зачекнахме темата едва сега - в повечето форуми, в които съм попадала, неминуемо някъде из разделите се мъдри темата "Кой трябва да плати на първата среща", което пък се превръща в дискусия "за по принцип".
(Леле, 7001 мнения...)
Пък то романтика, романтика, ама като донесат сметката, може да се разиграе не романтична комедия, ама също толкова романтична трагедия, ако се почне с уговорки, подаване на пари и прочее. За теб съм 100% сигурна, че би намерил (и намираш) достатъчно елегантен начин да се оправиш със ситуацията, но повечето хора (мъже и жени) го превръщат в твърде централен въпрос за вечерта. Даже се учудвам, че зачекнахме темата едва сега - в повечето форуми, в които съм попадала, неминуемо някъде из разделите се мъдри темата "Кой трябва да плати на първата среща", което пък се превръща в дискусия "за по принцип".
(Леле, 7001 мнения...)
В края на ноември
В края на ноември
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Плаща този, който не е успял да се измъкне през прозорчето на тоалетната.
Ама тва вярно се обръща на голям въпрос къде ли не. Не мисля, че съм имал първа среща, но когато съм ял или пил някъде с момиче, по традиция вадя да платя. Ако и тя извади, делим. Толкоз. Какви настоявания, какви уговорки. Който и да иска да плати цялата сметка, сам си е преценил, че може да си го позволи. Нито си мерим кесиите, нито избираме кой е бикът и кой - кравата. Голяма работа кой кого първи ще почерпи. Днес си ти, утре съм аз.
ПП: Спи ми се и съвсем сериозно прочетох заглавието като "Тема за гащите".
ППП: Ииии сега тръгва нова подтема "кой първи събува гащите". Also, своите или чуждите.
Ама тва вярно се обръща на голям въпрос къде ли не. Не мисля, че съм имал първа среща, но когато съм ял или пил някъде с момиче, по традиция вадя да платя. Ако и тя извади, делим. Толкоз. Какви настоявания, какви уговорки. Който и да иска да плати цялата сметка, сам си е преценил, че може да си го позволи. Нито си мерим кесиите, нито избираме кой е бикът и кой - кравата. Голяма работа кой кого първи ще почерпи. Днес си ти, утре съм аз.
ПП: Спи ми се и съвсем сериозно прочетох заглавието като "Тема за гащите".
ППП: Ииии сега тръгва нова подтема "кой първи събува гащите". Also, своите или чуждите.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
А, не си се объркал - и тема за гащите пуснаха тез' поганци. Просто не е тая.
По филмите гледам, че редовно събличат/събуват чуждите, но ми се струва, че и това не си струва да се превръща в съществен въпрос.
По филмите гледам, че редовно събличат/събуват чуждите, но ми се струва, че и това не си струва да се превръща в съществен въпрос.
В края на ноември
В края на ноември
Kristo написа:и аз, ама то при мен не се брои, а?fak написа:само аз ли мечтая някой да ми плаща сметките?
в мойта представа 'среща' е съзнателно и изкуствено създадено обстоятелство, което има за цел да внесе яснота по ключовите въпроси (за секса и не само! (както и дали само секс е достатъчно
aко след срещата остане онова неприятно чувство, че не е свършена основната задача и не са изказани гласно ясно и конкретно важните неща, включвам звука на телефона (който е изключен по дифолт) и чакам да звънне.. Ако не звънне - значи наистина е било толкова зле
Ясно е, че като цяло съм против секса преди сватбата и това хората да изневеряват на котките си със други хора... по тая причина е разбираемо, че на срещи почти не ходя..
въобще.. Животът е прекрасен, когато си на 23
la douleur exquise
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
И на 26 също не е лош, да ти кажа.
Съгласна съм с теб по основните точки, ама... не е необходимо да е гърч, бе, Фак. Може и да е забавно (дори и във времето на най-най-първите срещи, когато по принцип си има леко неудобство, неувереност и т.н.т.) - зависи как си го направите.
В края на ноември
В края на ноември
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Уф, пари.
Ако нямам пари изобщо няма да ходя да се излагам и да чакам някой да ме дундурка. Обикновено предпочитам да делим и винаги ще посегна за пари. Това е елементарно възпитание - да носиш отговорност за себе си. Също както да не ходиш на гости с празни ръце. Но се случва и аз да почерпя, друг мен - по-често...
Когато става дума за продължителни близки отношения (от чисто солидарни причини), обикновено съм наясно как е с финансите човека срещу ми и (най-естетсвено) няма да го играя хрантутник като някой е закъсал. Ако е първа среща определено съм "ЗА" поделената сметка именно защото не се познавате и се създава символична финансова зависимост, било то и за кафе за 2 лева. Но чест прави на мъжа да предложи поне.
Но само ако това му е само част от комплекта "ЖентЕлмАнско отношение". Някой назад го беше казал много добре.
Създаването за зависимости е неделима част от отношенията и нормално е да се проявяват по срещи. Но по-съществените (финансова,Емоционална и пр.) е доста рисково да се "извадят" още на 1-ва среща.
А това кой кого съблича си е як въпрос.
Ама чак'ите да стигнем до секса, па тогава.
Ако нямам пари изобщо няма да ходя да се излагам и да чакам някой да ме дундурка. Обикновено предпочитам да делим и винаги ще посегна за пари. Това е елементарно възпитание - да носиш отговорност за себе си. Също както да не ходиш на гости с празни ръце. Но се случва и аз да почерпя, друг мен - по-често...
Когато става дума за продължителни близки отношения (от чисто солидарни причини), обикновено съм наясно как е с финансите човека срещу ми и (най-естетсвено) няма да го играя хрантутник като някой е закъсал. Ако е първа среща определено съм "ЗА" поделената сметка именно защото не се познавате и се създава символична финансова зависимост, било то и за кафе за 2 лева. Но чест прави на мъжа да предложи поне.
Създаването за зависимости е неделима част от отношенията и нормално е да се проявяват по срещи. Но по-съществените (финансова,Емоционална и пр.) е доста рисково да се "извадят" още на 1-ва среща.
А това кой кого съблича си е як въпрос.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Когато за първи път излизам насаме с някоя девойка (понятието "първа среща" никак не ми е адекватно) нямам установени принципи за плащането на сметката. Понякога плащам без уговорки и коментари, понякога просто оставям само за моята сметка без консултация с отсрещната страна, но никога не позволявам да ми платят. Всичко зависи от развитието на срешата и моето вътрешно усещане. Възпитан съм достатъчно адекватно, но твърдо не смятам, че кавалерството и разплащането с финикийски знаци като част от него, трябва да се практикуват винаги, навсякъде и за всяка. С кавалерски жестове подчертавам специално отношение, а не рекламирам собственото си поведение 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?