БлагодаряRadoRado написа:@niaia - няма проблем да посещаваш каквото искаш във ФМИНикой не прави проблеми (може да има изключения, но поне аз не знам за тях)
Изборни дисциплини
Модератори: Methuselah, thegirl
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
- Курс: втори
Re: Изборни дисциплини
noli me tangere
Няколко въпроса за изборни дисциплини
Здравейте,
1. Вземат ли се при пресмятането на успеха за общежитие изборните дисциплини?
2. Мога ли след като съм вкаран в протокол за изпит за някоя ИД да я отпиша (прочетох нещо за някакви молби до декана)?
3. С колко невзети изборни имам право да запиша следващ семестър?
1. Вземат ли се при пресмятането на успеха за общежитие изборните дисциплини?
2. Мога ли след като съм вкаран в протокол за изпит за някоя ИД да я отпиша (прочетох нещо за някакви молби до декана)?
3. С колко невзети изборни имам право да запиша следващ семестър?

- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Няколко въпроса за изборни дисциплини
1. Да
2 и 3
За цялото следване имаш право да "откажеш" 3 изборни дисциплини (като под "откажеш" се има предвид да не се вземат оценките от тях)
Най-добре иди в отдел студенти и питай, а после говори с преподавателя как да ги направите нещата.
2 и 3
За цялото следване имаш право да "откажеш" 3 изборни дисциплини (като под "откажеш" се има предвид да не се вземат оценките от тях)
Най-добре иди в отдел студенти и питай, а после говори с преподавателя как да ги направите нещата.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Няколко въпроса за изборни дисциплини
И да допълня - трябва да нямаш оценка по дадената изборна( да не се явиш на изпит).В този смисъл при оценка 3, щеш или не, влиза в успеха ти.RadoRado написа: За цялото следване имаш право да "откажеш" 3 изборни дисциплини (като под "откажеш" се има предвид да не се вземат оценките от тях)
Това е по правилник, друг е въпроса дали все пак не можеш и взета изборна да отпишеш.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
- viksenpai
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно Инженерство
- Курс: втори
Съвет за избираеми дисциплини
Здравейте.
Този емотикон беше само защото ме "кефи".
Тези също.
Сега по темата: (
)
Имам запитване относно някои избираеми през идния летен семестър.
Реших да запиша някаква М/ПМ избираема (не от тези, които се взимат като бонус, а от тези... полезните, да ги наречем
). От друга страна пък, не искам нещо, което да ми вгорчи животеца, два анализа при Рибарска ми стигат!
И съответно си харесах няколко, но от първите една-две лекции няма да стане ясно доколко са полезни и дали не са прекалено трудни (като тук играе роля и фактора "преподавател", защото... е, ясно ни е на всички за какво иде реч, има такива преподаватели които късат самоцелно, има такива, на които въобще не им се преподава или не могат да преподават качествено). Още по-лошо - някои от тях се застъпват с други предмети и няма да успея да посетя всичко (освен ако не реша, че на 100% ще ходя).
Следователно реших, че съвет от колеги ще ми е полезен и ето ме тук.
Между какво се колебая:
Анализ на Клифорд за диференциални уравнения при ас. С.Георгиев
Мултипликативна теория на числата при проф. Д.Толев
Увод в теорията на числата при гл.ас. А.Божилов
Фрактали при доц. М.Такев
Всякакви съвети/мнения ще са добре дошли.
Мерси предварително, колеги.
П.П. Знам, че за всички дисциплини си има кратко описание, но мисля, че на всеки е ясно, колко недостатъчно е това.
Този емотикон беше само защото ме "кефи".
Тези също.
Сега по темата: (
Имам запитване относно някои избираеми през идния летен семестър.
Реших да запиша някаква М/ПМ избираема (не от тези, които се взимат като бонус, а от тези... полезните, да ги наречем
И съответно си харесах няколко, но от първите една-две лекции няма да стане ясно доколко са полезни и дали не са прекалено трудни (като тук играе роля и фактора "преподавател", защото... е, ясно ни е на всички за какво иде реч, има такива преподаватели които късат самоцелно, има такива, на които въобще не им се преподава или не могат да преподават качествено). Още по-лошо - някои от тях се застъпват с други предмети и няма да успея да посетя всичко (освен ако не реша, че на 100% ще ходя).
Следователно реших, че съвет от колеги ще ми е полезен и ето ме тук.
Между какво се колебая:
Анализ на Клифорд за диференциални уравнения при ас. С.Георгиев
Мултипликативна теория на числата при проф. Д.Толев
Увод в теорията на числата при гл.ас. А.Божилов
Фрактали при доц. М.Такев
Всякакви съвети/мнения ще са добре дошли.
Мерси предварително, колеги.
П.П. Знам, че за всички дисциплини си има кратко описание, но мисля, че на всеки е ясно, колко недостатъчно е това.
Re: Съвет за избираеми дисциплини
Не се набутвай при Такев.Това е моят съвет.
- жълтия сняг
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
първия семестър божилов ми водеше упражненията по алгебра
чудесно се справи, упражненията бяха много добри
обаче за изборната дисциплина нищо не мога да ти кажа, но поне като преподавател е много печен
чудесно се справи, упражненията бяха много добри
обаче за изборната дисциплина нищо не мога да ти кажа, но поне като преподавател е много печен
1ви курс, Софтуерно инженерство
Ето лекциите по УТЧ от миналата година, да видиш за какво става дума. Но тогава не беше Божилов.
Segmentation fault