Тва не демонстрира ли, че вкуса ти или преценката ти е сбъркана и накрая вместо, каквото обичаш, получаваш.... развалена стока?Търговецът на кристал написа: Прост пример от последния месец (даже се жалвах във форума) - обожавам пресни смокини, мога да ги ям, докато ми прилошее. Преди около 2 седмици си купих едни божествено изглеждащи огромни, сочни смокини. И се оказа, че в тях има червеи. Е, хвърлих ги - но това не значи, че съм се отказала от смокините по принцип, капиши?Та и с любовта е така - като със смокините.
Има ли щастлива любов?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Има ли щастлива любов?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не. Смокините си изглеждаха съвсем наред, нямаше как да разбера, че вътре ще има червеи. Но съм склонна да се съглася, че когато нещо изглежда твърде хубаво, за да е истина, обикновено наистина не е - та в този смисъл вероятно преценката ми действително се оказа грешна. Оттогава насам не съм имала проблем със смокините - шанс. 
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Търговец, от твоите размисли поговорка ще излезе, хехе:
Любовта е като смокинте - понякога се оказват червиви.
Любовта е като смокинте - понякога се оказват червиви.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Факт (пък и за по-адекватен пример не се сетих, ама виж тоя колко добре играе).
Ключът е в "понякога". Иначе "по принцип" и любовта, и смокините са прекрасни, дори когато се попрекали с тях. Жалко, че сезонът им е сравнително кратък.
Ключът е в "понякога". Иначе "по принцип" и любовта, и смокините са прекрасни, дори когато се попрекали с тях. Жалко, че сезонът им е сравнително кратък.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не говоря по принцип, а в конкретната ситуация:Търговецът на кристал написа:Не. Смокините си изглеждаха съвсем наред, нямаше как да разбера, че вътре ще има червеи. Но съм склонна да се съглася, че когато нещо изглежда твърде хубаво, за да е истина, обикновено наистина не е - та в този смисъл вероятно преценката ми действително се оказа грешна. Оттогава насам не съм имала проблем със смокините - шанс.
Обичаш смокини, подвела си се, не си проверила пресни ли са, стават ли, а водена изцяло от обичта си към тях си се впуснала и си ги купила без замисляне и проучване. Знам много добре, колко е гадно да обичаш храна и точно като почваш да я ядеш да трябва да я хвърлиш... прецаквация голяма, двойна даже...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Точно за конкретния случай се подведох по външния вид - гледам ги, големи, скъпи, изглеждаха здрави и сто пъти по-добре от другите. Та си викам - айде, заслужила съм си ги.
Е да, ама ако бях взела от по-евтините и по-обикновено изглеждащи, вероятно нямаше да имат червеи вътре.
Стига, стига, че трябва да се местим в кулинарния раздел, а и сега ми става гадно, като си спомня ония малки бели червейчета-спортистчета, дето се набираха по влакънцата... Бррррррр... гнус, ти казвам.
Та. Стига вече плодови драми. След като уточнихме, че и любовта, и смокините понякога се оказват червиви, кажете - има ли щастлива любов, м?
Стига, стига, че трябва да се местим в кулинарния раздел, а и сега ми става гадно, като си спомня ония малки бели червейчета-спортистчета, дето се набираха по влакънцата... Бррррррр... гнус, ти казвам.
Та. Стига вече плодови драми. След като уточнихме, че и любовта, и смокините понякога се оказват червиви, кажете - има ли щастлива любов, м?
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ам тва за смокините е метафора, която важи за хората... Не мислиш ли?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Няма как да знам, мога само да предполагам. Нали знаеш, от лошите практици стават отлични теоретици.
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Специално в темата за любовта, има само практика, теориите не важат, дори и най-мъдрите хора да са ги измислили...Търговецът на кристал написа:Няма как да знам, мога само да предполагам. Нали знаеш, от лошите практици стават отлични теоретици.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
А тези десет страници в темата какво са?
Аз такива теории за нещо толкова ясно не бях и сънувал
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хора без работа - висока безработица - икономическа криза...svetlio.varna написа:А тези десет страници в темата какво са?![]()
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
Аванси никога не са ми давали, даже нз какво точно става тогава. Идеята ми е момичето да си каже-става и да ме изгони-например-Не ми се говори, остави ме намира, махай се. С думи прости, чрез общуване, а не да ми се дърпа като от прокажен или някакъв ненормален-Олелелеее, тоя ме заговори, край, свършена съм. Винаги след това аз се оглеждам целия или около себе си, за да вида какво е предизвикало реакцията им. Е, до сега нищо не съм видял-не казвам, че съм хубавец, но сега и тези, които заговарям също не са феи. А до търсенето на любовта-отказал съм се вече, а и ми омръзна всяка година да жъна черната жътва, оставям любовта сама да ме потърси, ако й се намира време.Търговецът на кристал написа:Е, ама и ти не играеш честно. Ми много ясно, че ако момичето няма интерес към теб, ще се отдръпне, когато го заговориш. Не става дума да бяга като дявол от тамян, а просто да ти покаже, че не се интересува. Иначе какво? После пак няма да си доволен, щото ще изкараш, че ти е давала аванси - и пак тя ще е лошата.
Колкото до това с дискотеката - пачи има всякакви, ама дай по-генерално. Не са само от единия пол. Това обаче не трябва да значи, че няма любов или че ти трябва да се примириш и никога да не я потърсиш.
Прост пример от последния месец (даже се жалвах във форума) - обожавам пресни смокини, мога да ги ям, докато ми прилошее. Преди около 2 седмици си купих едни божествено изглеждащи огромни, сочни смокини. И се оказа, че в тях има червеи. Е, хвърлих ги - но това не значи, че съм се отказала от смокините по принцип, капиши?Та и с любовта е така - като със смокините.

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
Но, предимно хора без работа.Kristo написа:Хора без работа - висока безработица - икономическа криза...svetlio.varna написа:А тези десет страници в темата какво са?![]()

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
Има щастлива любов. Всеки е чувал за нея, но никой не я е виждал.

If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Dark Harvest написа:А до търсенето на любовта-отказал съм се вече, а и ми омръзна всяка година да жъна черната жътва, оставям любовта сама да ме потърси, ако й се намира време.
Ето за какво са ви 10-те страници.
Според вас колко и какви усилия изисква любовта?
Защото темата тръгна от въпроса за емоциите, които ни обземат после. Те са пряко следствие от равносметките. Кой какво дал, кой какво взел...
Мисълта ми е: любов е най-естественото напасване, което идва от само себе си или безкрайните компромиси? Къде е златната среда, която не оставя поводи за горчилка и злъч, и чувството, че сме ограбени откъм време, средства, енергия, емоции, потенциал? И не е ли тя като зарзаватчийски кантар? Толкова взимаш, за толкова плащаш.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.