Айде още един въпрос. Какво ти е мнението за Аватар. А за Титаник (филма).
Размисли и страсти с Jamesmagno
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Re: Размисли и страсти с Jamesmagno
Иво, да пуснеш още покани, че не стигат хората.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Чел ли си Граф Монте Кристо?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
dexteriti
Джеймс,
кво ше кажеш за външната политика на бб?
Раничко е още, макар да изглежда добре засега. И все пак, имам някакво неаргументирано лошо предчувствие...
Джеймс,
кво ше кажеш за външната политика на бб?
Раничко е още, макар да изглежда добре засега. И все пак, имам някакво неаргументирано лошо предчувствие...
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
camel
Мисля, че сериозно надценяваш свободното ми време и още по-сериозно подценяваш мързела ми...
Аватар е глупав филм, който изглежда добре. Нищо ново, освен ефектите. Аз бяг подготвен предварително и отидох да го гледам с нагласата за много тъп филм с хубава визия. Е, очакванията ми се оправдаха - слаба актьорска игра, много слаба режисура, ужасяващо слаб сценарий. Нищо интересно, дори ефектите не компенсират. Но ако отидеш, както аз, с никакви очаквания, филмът е приятен и неангажиращ начин да изгубиш няколко часа от живота си.
Титаник е добър. Никога, ама никога не ми е идвало дори да хлипна от мъка, докато го гледам, но не мога да не призная качествата на филма. Леонардо ДиКаприо, въпреки добрата му игра, натрупа доста негативи от този филм и бе обявен за женчо и други подобни, но през годините е показал, че е невероятен актьор, който със сигурност ще остане в историята на киното.
И те така
Мисля, че сериозно надценяваш свободното ми време и още по-сериозно подценяваш мързела ми...
Аватар е глупав филм, който изглежда добре. Нищо ново, освен ефектите. Аз бяг подготвен предварително и отидох да го гледам с нагласата за много тъп филм с хубава визия. Е, очакванията ми се оправдаха - слаба актьорска игра, много слаба режисура, ужасяващо слаб сценарий. Нищо интересно, дори ефектите не компенсират. Но ако отидеш, както аз, с никакви очаквания, филмът е приятен и неангажиращ начин да изгубиш няколко часа от живота си.
Титаник е добър. Никога, ама никога не ми е идвало дори да хлипна от мъка, докато го гледам, но не мога да не призная качествата на филма. Леонардо ДиКаприо, въпреки добрата му игра, натрупа доста негативи от този филм и бе обявен за женчо и други подобни, но през годините е показал, че е невероятен актьор, който със сигурност ще остане в историята на киното.
И те така
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
dimage
Имаш ли любима руска песен? А френска? А немска? ...
Не бих казал, че имам точно определени любими песни. На немски нищо не ми е любимо. Фен съм на Хесе, имат добри философи, психолозите им са безспорни авторитети, но музиката им никак не ме вълнува. Е, изключение правят разни класически мелодии, оито обаче не са песни, а и по тяхно време Германия не е съществувала.
Иначе ето ти руска и френска песни, с които, вярвам, никак няма да те изненадам

Имаш ли любима руска песен? А френска? А немска? ...
Не бих казал, че имам точно определени любими песни. На немски нищо не ми е любимо. Фен съм на Хесе, имат добри философи, психолозите им са безспорни авторитети, но музиката им никак не ме вълнува. Е, изключение правят разни класически мелодии, оито обаче не са песни, а и по тяхно време Германия не е съществувала.
Иначе ето ти руска и френска песни, с които, вярвам, никак няма да те изненадам
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Дам, отдавна разбира се. Грабващ беше, но като цяло е сапункаcamel написа:Чел ли си Граф Монте Кристо?
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Вече не ме кефиш толкова.Jamesmagno написа:Дам, отдавна разбира се. Грабващ беше, но като цяло е сапункаcamel написа:Чел ли си Граф Монте Кристо?Достоевски ми е по-насърце
Граф Монте Кристо ми е НАЙ-ЛЮБИМАТА книга евър. Препрочитал съм я поне 5 пъти, помня някои култови реплики наизуст и изобщо...това ми е най-любимата книга (повтарям се).
Понеже си я чел, ще ти задам един тъп въпрос.
Въпросът е в два варианта.
Това са персонажи от Граф Монте Кристо
1. Фернан
2. Мерседес
3. Данглар
4. Кадрус
5. Монте Кристо
6. Вилфор
7. Данглар
8. Албер
9. Валантин
10. Луиджи Вампа
Вариантите са два:
първият слагаш форумци, които се вписват в ролите и/или все едно снимаш филм и тр да избереш актьори.
Ти си.
И за да не говорим за САПУНКИ
" Поиска да се втурне подир Монте Кристо, но както се случва насън, нозете му сякаш се заковаха, очите му кат че щяха да изхвръкнат от орбитите си, ноктите, забивани все по-дълбоко в плътта на гърдите, почервеняха от кръв. Слепоочията му се издуха от кипежа на мисли, които пробиха тесния череп и удавиха мозъка в огнен потоп.
Преди миг го крепеше яростта, могъщо оръжие на силните мъже, крепеше го отчаянието, последнат опора в предсмъртните мъки, която е карала титаните да се катерят към небето и Аякс да вдига пестник срещу боговете."
Второто е преди първото, ама го написах, защото по някакъв начин е свързано с полудяването.
- Of course not!
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Играеш ли на борсата?
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Jamesmagno написа:Дам, отдавна разбира се.camel написа:Чел ли си Граф Монте Кристо?
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Нье. Не го изключвам, но в далечното бъдеще, когато съм по-икономически грамотен, а и имам с какво да играяdexteriti написа:Играеш ли на борсата?
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Jamesmagno написа:Jamesmagno написа:Дам, отдавна разбира се.camel написа:Чел ли си Граф Монте Кристо?Абсурд да направя асоциациите, които искаш от мен. В кой клас се учеше "Граф Монте Кристо"? Мнооого отдавна.
Еми аз се надявах да си я чел извън клас.
Държа да подчертая, че последният филм по романа е БОКЛУК с голямо Б и К.
И за да не е спам. Любимият ти френски автор е?
- Of course not!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мопасан. "Бел Ами" рулз. Стендал също рулз, но по-скоро като... философ. Ако нявгаш имаш интерес и време, прочети "За любовта".
Дюма из найс, но Мопасан ме зарадва най-много. Между другото, наскоро открих вкъщи някакви късички неща на Мопасан, издание от 1890г.

Балзак достатъчно е страдал от тъпотия, а Флобер бих го побил на кол, заедно с Дерида и Мишел Фуко.
Даже може всички на един кол. 
Балзак достатъчно е страдал от тъпотия, а Флобер бих го побил на кол, заедно с Дерида и Мишел Фуко.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Джеймс,
Какво правиш:
1. когато много те мързи, а трябва да свършиш нещо важно.
2. когато имаш работа за вечерта, но ти се пие яко, та две не виждаш?
3. Когато си изпуснеш самолета в чужбина?
4. Когато приятели злоупотребят с доверието ти?
5. Когато някоя яка мацка ти се натиска, обаче на тебе ти се пие или ти се гледа мач?
Даа, може би прекалих с толкова много житейски драми....
А искало ли ти се е да умреш? Ако да, развий по-потробно това, моля!
А, да, коя ти е предпочитаната поза? (това е малко в стила на пора)
Какво правиш:
5. Когато някоя яка мацка ти се натиска, обаче на тебе ти се пие или ти се гледа мач?
Даа, може би прекалих с толкова много житейски драми....
Into the endless we ride... 
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
alter ego
Джеймс,
Какво правиш:
Зависи дали има срок.
Ако няма време, а нещото ТРЯБВА да се свърши, върша го, какво да правя
Всъщност, не съм сигурен дали и от това зависи - имам три ненаписани курсови работи от миналия семестър, последната от които трябваше да предам до средата на декември миналата година. Още не съм ги написал. Когато, тогава. Не виждам защо е толкова важно да предам няколко листа хартия с нещо написано на тях на някакъв преподавател, като то по никакъв начин няма да се отрази на света. А с оценките ще се оправя без проблеми. I take it easy.
Обикновено преценявам кога мозъкът ми ще бъде в състояние да извършва добра мисловна дейност. Ако чак две не виждам, не е много вероятно да бъда особено концентриран, а следователно продуктът от труда ми ще бъде лош. В такъв случай бих избрал това, което вълнува съзнанието ми, а работата бих свършил тогава, когато преценя, че мога да го сторя на ниво. Ако се стигне до последния момент и ножът опре до кокала, пак ще излезе нещо качествено, защото под напрежение работя изключително ефективно, концентрирано и резултатите са добри
Не ми се е случвало. Не бих изгубил самообладание със сигурност. Свръххладнокръвен човек съм в такива ситуации. По-скоро бих посветил всичките си усилия на това, да успокоя всички притеснени и треперещи близки по телефона. Все ще намеря как да се прибера. Ако извадя късмет, може да отнеме време и да мога да се поразходя още из места, на които не съм имал възможност да отида за предвидения престой. Ако нещата съвсем се осерат, няма да се тюхкам, а напротив - ще го приема суперспокойно, ще го забравя веднага и отново основните ми усилия ше бъдат съсредоточени в това, да накарам засегнатите и притеснените да се успокоят и да го забравят.
Накрая ще седна на по бира с приятели и заедно ще се смеем на премеждията ми. Така е по-интересно, иначе какво ще ти остане за спомен - успешно пътуване със самолет? Мне. Всяко зло - за добро.
Това не ми се случва. Може би знам как да подбирам приятелите си. Освен това съм доста либерален в отношенията си с хората. Понякога дори прекалено, но така като че ли получавам либералност и от тяхна страна, без да имам такава цел. Ако някой много прекали, постепено ще заменя либералността с демократичност, а накрая с авторитарност. Ако ми се качат на главата, не съм нерационален - пада ми пердето и тегля чертата.
5. Когато някоя яка мацка ти се натиска, обаче на тебе ти се пие или ти се гледа мач? Даа, може би прекалих с толкова много житейски драми....
Мачове не гледам, тъй че с това нямам проблем. Каквото и да ми се гледа, може да почака. Ако мога да съчетая пиенето с яката мацка, чудесно. Обикновено мога. Ако не мога - отново социализацията печели.
Разбира се, всичко зависи и от отношенията ми с девойката.
Животът е най-ценен за мен. Многократно съм споменавал, че за мен самоубийството е НАЙ-ТЪПОТО нещо, на което човек е способен. Никога не съм искал да умирам. Ще излъжа обаче, ако кажа, че не съм си го представял - всеки е. Моите подбуди обаче са доста необичайни. Да речем, че понякога изпитвам такова зверско и нетърпимо любопитство относно задгробния живот и въобще всичко, което не се изчерпва с телесното съществуване, че съм бил много близо до самоубийството, само в мислите си, разбира се. Ей така, от чиста любознателност
За смърт? Все ми е тая. Би било яко да имам някоя минутка да се сбогувам със света, но кой ти я дава... Нищо не се знае. Всякак бих умрял, общо взето ми е все тая, но при всички случаи е по-добре да бъде спокойна и немъчителна смърт, за да имаш време и съзнание за последен поглед към живота. Няма как да предвидиш смъртта обаче и затова трябва да се живее така, че във всеки момент да си готов да умреш, да си се помирил със света, да си помъдрял и благодарен, като много възрастен човек. Аз поне живея така, че и след секунда да умра, ще умра спокойно и щастливо, въпреки всичко което няма да съм преживял и свършил.
Благодаря за въпросите, хубаво е да получаваш нови посоки за размисъл
Джеймс,
Какво правиш:
Зависи дали има срок.
Обикновено преценявам кога мозъкът ми ще бъде в състояние да извършва добра мисловна дейност. Ако чак две не виждам, не е много вероятно да бъда особено концентриран, а следователно продуктът от труда ми ще бъде лош. В такъв случай бих избрал това, което вълнува съзнанието ми, а работата бих свършил тогава, когато преценя, че мога да го сторя на ниво. Ако се стигне до последния момент и ножът опре до кокала, пак ще излезе нещо качествено, защото под напрежение работя изключително ефективно, концентрирано и резултатите са добри
Не ми се е случвало. Не бих изгубил самообладание със сигурност. Свръххладнокръвен човек съм в такива ситуации. По-скоро бих посветил всичките си усилия на това, да успокоя всички притеснени и треперещи близки по телефона. Все ще намеря как да се прибера. Ако извадя късмет, може да отнеме време и да мога да се поразходя още из места, на които не съм имал възможност да отида за предвидения престой. Ако нещата съвсем се осерат, няма да се тюхкам, а напротив - ще го приема суперспокойно, ще го забравя веднага и отново основните ми усилия ше бъдат съсредоточени в това, да накарам засегнатите и притеснените да се успокоят и да го забравят.
Това не ми се случва. Може би знам как да подбирам приятелите си. Освен това съм доста либерален в отношенията си с хората. Понякога дори прекалено, но така като че ли получавам либералност и от тяхна страна, без да имам такава цел. Ако някой много прекали, постепено ще заменя либералността с демократичност, а накрая с авторитарност. Ако ми се качат на главата, не съм нерационален - пада ми пердето и тегля чертата.
5. Когато някоя яка мацка ти се натиска, обаче на тебе ти се пие или ти се гледа мач? Даа, може би прекалих с толкова много житейски драми....
Мачове не гледам, тъй че с това нямам проблем. Каквото и да ми се гледа, може да почака. Ако мога да съчетая пиенето с яката мацка, чудесно. Обикновено мога. Ако не мога - отново социализацията печели.
Животът е най-ценен за мен. Многократно съм споменавал, че за мен самоубийството е НАЙ-ТЪПОТО нещо, на което човек е способен. Никога не съм искал да умирам. Ще излъжа обаче, ако кажа, че не съм си го представял - всеки е. Моите подбуди обаче са доста необичайни. Да речем, че понякога изпитвам такова зверско и нетърпимо любопитство относно задгробния живот и въобще всичко, което не се изчерпва с телесното съществуване, че съм бил много близо до самоубийството, само в мислите си, разбира се. Ей така, от чиста любознателност
За смърт? Все ми е тая. Би било яко да имам някоя минутка да се сбогувам със света, но кой ти я дава... Нищо не се знае. Всякак бих умрял, общо взето ми е все тая, но при всички случаи е по-добре да бъде спокойна и немъчителна смърт, за да имаш време и съзнание за последен поглед към живота. Няма как да предвидиш смъртта обаче и затова трябва да се живее така, че във всеки момент да си готов да умреш, да си се помирил със света, да си помъдрял и благодарен, като много възрастен човек. Аз поне живея така, че и след секунда да умра, ще умра спокойно и щастливо, въпреки всичко което няма да съм преживял и свършил.
Благодаря за въпросите, хубаво е да получаваш нови посоки за размисъл