Важно за всички студенти !!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: Важно за всички студенти !!!

Мнение от allshallperish »

Йовков написа:Аз имах предвид, че в другите градове (освен в София) билети се продават от кондуктор, който постоянно е в рейса, докато в София си ги купуваш я от спирката, я от шофьора.

Е, нямам как на 100 линии в няколко стотин сигурно рейсове да сложат по един контрольор /например в 280/ и човечеца да търчи да продава билети. Не е практично. А и както казах вече - картата ти е много, ама много по-изгодна от билети, ако пътуваш редовно.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Естествено че е по-изгодна, :D , аз винаги си имам карта (преди да получа електронната карта, карах с ежедневни карти).
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Аз съм с карта за една линия, а за останалите линии ползвам талони. Определено излиза доста евтино така. Човек може да ползва транспорта, да си плаща и да е доволен от цената,, която плаща. Аз примерно съм така. Не мога да си представя да пътувам без билет, не само, че ще ми е неудобно да ползвам услуга и да не си плащам, но и като се сметне колко са заядливи контрольорите, заради въшливото левче да се подлагам на скандали, викове и унижения (и евентуално глоби), не, мерси. :roll:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Аз имам карта само за метрото, което почти само ползвам. Това е услуга, за която си заслужава да плащаш. Понякога ползвам и други превозни средства, но не дупча. Това е моят протест срещу мизерията, мръсотията, циганите, които минават гратис, нередовността и т.н и т.н. Разправям се с контрольори и нито ми е неудобно, нито пък трудно. И преди да ми казвате как заради такива като мене градския е на това ниво, си помислете колко още трябва да се качи цената на "услугата", за да се изравни на качеството. Или може би трябва да стане обратното- качеството да догони цената. ;)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

G__ написа:Аз имам карта само за метрото, което почти само ползвам. Това е услуга, за която си заслужава да плащаш. Понякога ползвам и други превозни средства, но не дупча. Това е моят протест срещу мизерията, мръсотията, циганите, които минават гратис, нередовността и т.н и т.н. Разправям се с контрольори и нито ми е неудобно, нито пък трудно. И преди да ми казвате как заради такива като мене градския е на това ниво, си помислете колко още трябва да се качи цената на "услугата", за да се изравни на качеството. Или може би трябва да стане обратното- качеството да догони цената. ;)
Не ми е ясно за какво хленчиш при положение, че в София в самия град, вече дъртите рейсове са малко. Почти са ги подменили с по-нови, по-удобни. То се вижда кой си плаща и кой не. А като протестираш срещу циганите защо не им идеш директно в някоя махала и не им кажеш в очите, че ги мразиш и прочие. Щото е ясно, че те ни живеят на гърбовете, ама никой не прави нищо срещу това. Хората или ги е страх или им е ясно, че нищо няма да постигнат. А ти протестираш, бягайки от същината на проблема. Циганите не са повече по рейсовете от нас. Има ги. Но аз мога да изкажа нескромното си мнение, че ти им подражаваш, като не си плащаш. Те също "протестират" срещу нас. Това не го ли отчиташ? И докато се цепим и се правим на дръж-ми-шапката ще ни е такова положението - разюздано.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

А да не говорим за далаверите във влаковете. Преди две-три години моят баща пътуваше от моя град до София всеки ден с влак в 6:20 ч. Има познати цигани (не заядливи като повечето) и те го научиха да пътува с 1 лв. до София. После той научи и мен и аз вече само така пътувам оттук до София (въпреки че си имам напълно действителна карта за 50% намаление). Просто не може за едни хора правилата да важат, а за други – не.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Еми не, просто G_ пътува на моя гръб, както всички останали роми, които пет пари не дават за моята карта.
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Eй, аз излязох най-черния магнал в София бе. :lol: Очаквани коментари. 8) Що се отнася до циганите не веднъж съм им го казвал това право в очите и до сега съм отнесъл няколко клетви и закани. :lol: Дразни ме обаче едно в предните коментари....защо си мислите, че бягам от отговорност. Къде е вашето гражданско самосъзнание да защитавате правата си, питам аз. Вие не бягате ли от правата си, като чинно си пращате, не протестирате (защото овчиците не го правят), а вече даже ви харесва, като си въобразявате, че нямало стари рейсове. :o :lol: Това ме ЗАСТРЕЛЯ. allshallperish, ако се кефиш на лукс втора ръка, на около 20 години.....и на това му казваш ново.......хммм просто имаме различни критерии относто чисто-мръсно, честно-нечестно и т.н. ;) Ако бяхме бял народ, нямаше да плащаме 1 месец билети след поредното увеличение и нямаше да се чудим след това къде отиват парите, с които трябва да се закупуват нови(а не стари) автобуси. Ние обаче сме кротки овци и като такива защо да не ни доят, стрижат и квото се сетите....така де, да плащаме за услуга, която я няма. ;)
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

А на мен всичко изписано от теб ми звучи като едно нескопосно оправдание да не си плащаш :evil: :evil:
Компютърни науки I курс
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

G__ написа:Eй, аз излязох най-черния магнал в София бе. :lol: Очаквани коментари. 8) Що се отнася до циганите не веднъж съм им го казвал това право в очите и до сега съм отнесъл няколко клетви и закани. :lol: Дразни ме обаче едно в предните коментари....защо си мислите, че бягам от отговорност. Къде е вашето гражданско самосъзнание да защитавате правата си, питам аз. Вие не бягате ли от правата си, като чинно си пращате, не протестирате (защото овчиците не го правят), а вече даже ви харесва, като си въобразявате, че нямало стари рейсове. :o :lol: Това ме ЗАСТРЕЛЯ. allshallperish, ако се кефиш на лукс втора ръка, на около 20 години.....и на това му казваш ново.......хммм просто имаме различни критерии относто чисто-мръсно, честно-нечестно и т.н. ;) Ако бяхме бял народ, нямаше да плащаме 1 месец билети след поредното увеличение и нямаше да се чудим след това къде отиват парите, с които трябва да се закупуват нови(а не стари) автобуси. Ние обаче сме кротки овци и като такива защо да не ни доят, стрижат и квото се сетите....така де, да плащаме за услуга, която я няма. ;)
съвет:премести се в Гърция,ще намериш съмишленици там,стачки и простести през ден,а вечерта безплатен коктеил "Молотов" за всички униформени присъстващи :salute:
memento mori
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Хм, в случая говорите малко неподготвени. С G_ сме били в едно училище и повярвайте, активно взимаше участие и в протести, и в различни инициативи. Има си определена позиция и я защитава.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

аз не нападам никого,флуудя си просто :mrgreen:
memento mori
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

:) Плащам си и то с удоволствие.......но за метрото. Когато останалата част от градския стане като него, тогава и там ще си плащам. Не го правя от просто ей така, за да провокирам мненията ви. ;) :lol:
nelitaank
В началото бе словото

Мнение от nelitaank »

Здравейте! Има ли някакво раздвижване на нещата? Току-що прочетох част от мненията и напълно подкрепям въвеждането на намаления за градски транспорт и за задочни студенти, поне в рамките на града, в който студента учи!!!!
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

G__ написа::) Плащам си и то с удоволствие.......но за метрото. Когато останалата част от градския стане като него, тогава и там ще си плащам. Не го правя от просто ей така, за да провокирам мненията ви. ;) :lol:
И аз така :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”