Митко Бербатов
Модератори: ники, Methuselah
- Diegooo
- Драскач
- Курс: кандидат-студент
Re: Митко Бербатов
xaxa да сме говорили за ,,БЛЕСТЯЩИ'' ? 
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Феникс, айде поинтересувай се от сухата статистика - как се е сринала икономиката на Куба, след като "великият" Че е станал министър, какъв е бил жизненият стандарт преди и след "революцията". Прочети какви речи е изнасял пред ООН - как щял да пуска бомби над САЩ и прочее детинщини.
Ти може сега да си големият хипар и не знам какво още (всъщност не знам дали си, помня само, че се кефеше на "По пътя" и имаше хипарски аватар), ама такива като теб Че ги е пращал по затворите и ги е трепал без съд и присъда - поинтересувай се като шеф на затвори колко е избил (съжалявам, че не мога да ти цитирам, "Истинският Че Гевара" на Фонтова не е в мен).
А какви революции е дигал в Конго - събрал последните отрепки и айде да трепем когото ни падне. Нищо чудно, че не е направил нищо. В Боливия пък великият боец и революционер пък на втория ден се е изгубил в джунглата и после обичливите боливийски селяни, на които им е бил нужен точно толкова, колкото на дявол тамян, са показали колко го искат.
А всичко останало са "дълбокомислени" холивудски филми и евтини фланелки. Марадона, който вкарал гол в хола на Кастро и щял да умира за него. И вицът "Защо в Куба няма олимпийски шампион по плуване?"
По темата - ъъъъъъ, дано Митко Бербатов помогне на националите ни в близките мачове. В последния мач (с Ейре ли беше?) игра малко по отзад и направи доста добро впечатление, ама пък тогава нямаше кой да вкарва. Да можеше само да го клонираме...
Ти може сега да си големият хипар и не знам какво още (всъщност не знам дали си, помня само, че се кефеше на "По пътя" и имаше хипарски аватар), ама такива като теб Че ги е пращал по затворите и ги е трепал без съд и присъда - поинтересувай се като шеф на затвори колко е избил (съжалявам, че не мога да ти цитирам, "Истинският Че Гевара" на Фонтова не е в мен).
А какви революции е дигал в Конго - събрал последните отрепки и айде да трепем когото ни падне. Нищо чудно, че не е направил нищо. В Боливия пък великият боец и революционер пък на втория ден се е изгубил в джунглата и после обичливите боливийски селяни, на които им е бил нужен точно толкова, колкото на дявол тамян, са показали колко го искат.
А всичко останало са "дълбокомислени" холивудски филми и евтини фланелки. Марадона, който вкарал гол в хола на Кастро и щял да умира за него. И вицът "Защо в Куба няма олимпийски шампион по плуване?"
По темата - ъъъъъъ, дано Митко Бербатов помогне на националите ни в близките мачове. В последния мач (с Ейре ли беше?) игра малко по отзад и направи доста добро впечатление, ама пък тогава нямаше кой да вкарва. Да можеше само да го клонираме...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Това каза всичко.Norwegian Wood написа:А всичко останало са "дълбокомислени" холивудски филми и евтини фланелки.

- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
С изключение на тва, че върна жестта на Нани и създаде положение за него, тея 10 минути бяха далече от "блестящи". Просто трябва да си даде зор и тоя сезон да почне да вкарва повече...
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Norwegian Wood, Айде в това, което написа да вмъкнеш някъде "според мен", тъй като, виждам, ти си повлиян от тъй популярната в момента книга на американския гражданин, от кубински произход,Умберто Фондова!
В книгата има доказателства и факти, които се толкова верни, колкото това, че Левски не е убивал хора!
Известна ми е тази книга, личи си нейният произход. Началният тласък и "фактите" са дарени от любимата на всички южноамериканци ФБР!
И ако си мислиш, че тази книга, която е написана от човек, който е роден по време на революцията и на който баща му е откаран в затвора, в началото на Кастровия режим, човек, който заживява в САЩ още от дете, заради революцията в родината му, заради Кастро и Че Гевара. Как, по дяволите, очакваш от такъв човек да напише книга с верни факти и неемоционални изблици, и без тор върху революцията и подбудителите й???
ПО темата
Бербата имаше една възможност за гол, а както обичат да казват спецовете : "Един голям нападател се възползва от всяка възможност", е нашият нацели тревата вместо топката!
Бе
Яд ме хвана, че не вкара,
НО
после повече яд ме хвана, че на Перси гола отмениха, щото Арсенал, заслужаваше поне точката, а Юнайтед в последните минути се лигавиха и хубаво ще им дойдеше едно голче в тяхната врата!
В книгата има доказателства и факти, които се толкова верни, колкото това, че Левски не е убивал хора!
Известна ми е тази книга, личи си нейният произход. Началният тласък и "фактите" са дарени от любимата на всички южноамериканци ФБР!
И ако си мислиш, че тази книга, която е написана от човек, който е роден по време на революцията и на който баща му е откаран в затвора, в началото на Кастровия режим, човек, който заживява в САЩ още от дете, заради революцията в родината му, заради Кастро и Че Гевара. Как, по дяволите, очакваш от такъв човек да напише книга с верни факти и неемоционални изблици, и без тор върху революцията и подбудителите й???
ПО темата
Бербата имаше една възможност за гол, а както обичат да казват спецовете : "Един голям нападател се възползва от всяка възможност", е нашият нацели тревата вместо топката!
Бе
Яд ме хвана, че не вкара,
НО
после повече яд ме хвана, че на Перси гола отмениха, щото Арсенал, заслужаваше поне точката, а Юнайтед в последните минути се лигавиха и хубаво ще им дойдеше едно голче в тяхната врата!
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Не съм повлиян само от нея, но няма значение. Просто - пак ти казвам - съпостави жизнения стандарт в Куба преди и след "революцията" и реши колко "велика личност" е твоят Че. И вземи, естествено, и свободата, която имат хората, като фактор.
Въобще страшно ми е чудно когато млади и уж интелигентни хора, които знаят какво е комунизъм, плурализъм, свобода на словото и пр. и имат представа какво е било в Източна Европа преди 89-а почват да славословят някакъв митичен родоначалник на комунизма, живял на майната си и тръгнал да вдига революция с африкански бандити. За сведение - в момента в Конго е пълно със същите "революционери", които обикалят из селата с камионетки и автомати и изнасилват женорята.
Това е все едно някакъв американец да обяснява Георги Димитров колко е велик.
Ясно е, че аз не мога да ти се подпиша, че всички факти от книгата са истина, както и ти не можеш да ми се подпишеш, че са лъжа. Но с малко правилно мислене и четене човек може да си направи верните изводи.
А твърдението "книгата е глупост, понеже авторът е еди-какъв си" е без никаква стойност.
Ама ако отидеш в Куба, снимаш чистите улици и благоденстващия кубински народ (вж. Педро Хуан Гутиерес), запишеш някаква хуманитарна специалност в местен ВУЗ и обясниш образователната система там на какво високо ниво е и как толерира плурализма и прочее, може и да си променя мнението.
Въобще страшно ми е чудно когато млади и уж интелигентни хора, които знаят какво е комунизъм, плурализъм, свобода на словото и пр. и имат представа какво е било в Източна Европа преди 89-а почват да славословят някакъв митичен родоначалник на комунизма, живял на майната си и тръгнал да вдига революция с африкански бандити. За сведение - в момента в Конго е пълно със същите "революционери", които обикалят из селата с камионетки и автомати и изнасилват женорята.
Това е все едно някакъв американец да обяснява Георги Димитров колко е велик.
Ясно е, че аз не мога да ти се подпиша, че всички факти от книгата са истина, както и ти не можеш да ми се подпишеш, че са лъжа. Но с малко правилно мислене и четене човек може да си направи верните изводи.
А твърдението "книгата е глупост, понеже авторът е еди-какъв си" е без никаква стойност.
Ама ако отидеш в Куба, снимаш чистите улици и благоденстващия кубински народ (вж. Педро Хуан Гутиерес), запишеш някаква хуманитарна специалност в местен ВУЗ и обясниш образователната система там на какво високо ниво е и как толерира плурализма и прочее, може и да си променя мнението.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако не си чел, това го написах вчера!
Не съм съгласен със повечето негови идеи, но самото изоставяне на личното, спрямо общественото, спрямо хората, е похвално, велико!
Изяснили ти се!
Същото бих казал и за Вапцаров, заради неговия тотално различен поглед, спрямо моя, към Македония !
Не съм съгласен със повечето негови идеи, но самото изоставяне на личното, спрямо общественото, спрямо хората, е похвално, велико!
Изяснили ти се!
Същото бих казал и за Вапцаров, заради неговия тотално различен поглед, спрямо моя, към Македония !
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
не са съвсем същите. в конго конкретно е имало сто вида революционери, от най-лошите до най-добрите и на кръст. аз па не мога да разбера хората, които са запознати с живота и борбата до (18)78ма и въпреки това плюят по други хора и народи със сходна участ, па макар и с различни политически виждания. има един единствен паметник на Левски извън България и той е в Аржентина, познай що - и неговата демокрация е била и е щяла да бъде защитавана с убиване. както си трябва, впрочем. да не говорим за гоненията и екзекуциите на Стамболов, които предпочитам пред всички след него взети заедноNorwegian Wood написа:За сведение - в момента в Конго е пълно със същите "революционери", които обикалят из селата с камионетки и автомати и изнасилват женорята.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кори
запознат съм с този факт, но не съм наясно защо само в Аржентина има паметник?
Обясни!
запознат съм с този факт, но не съм наясно защо само в Аржентина има паметник?
Обясни!
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Самото пренебрегване на личността може да бъде достойно за възхищение, и по делата ще го познаете. Но да, може да изпитваш поне някаква почит. Например почит към някой монах, който си е отрязал патката, за да не го изкушава дяволът. Но за мен съдбата на Че Гевара говори друго.
Хауевър.
А Вапцаров си е Вапцаров..
Бих питал кори какви народи със сходна участ има предвид и защо смята, че е сходна, ама ме е страх да не се олеем с офтопика.
ед: иначе нищо против да минем цялата световна политика в темата за бербатов
Хауевър.
А Вапцаров си е Вапцаров..
Бих питал кори какви народи със сходна участ има предвид и защо смята, че е сходна, ама ме е страх да не се олеем с офтопика.
ед: иначе нищо против да минем цялата световна политика в темата за бербатов
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
kori написа:, впрочем. да не говорим за гоненията и екзекуциите на Стамболов, които предпочитам пред всички след него взети заедно
Напълно съгласен!
Норвегиън,
монах с резан или нерезан пишок не бих уважавал, пък за почит да не говорим!
Повлиян си твърде много от тази "доказателствена" книга на Умберто!
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
е, защото българската общност в буенос айрес го е пожелала и си го е направила, разбира се
но за мен е символичен факта, че Апостола е уважен не къде да е, а в родината на единствения, който донякъде се доближава до него в преследването на идеала за свобода
под сходна участ имам предвид подтиснати народи, естествено - ако бяха поробени от маврите и така нататък, щях да кажа същата участ
btw и аз много се кефя, че водим този разговор точно в темата за бербо
под сходна участ имам предвид подтиснати народи, естествено - ако бяха поробени от маврите и така нататък, щях да кажа същата участ
btw и аз много се кефя, че водим този разговор точно в темата за бербо
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ще е добре някой модератор да прехвърли мненията ни в новонаправена тема за Че Гевара! 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Феникс, аз че съм повлиян, съм, ама гледам да навързвам нещата с някаква изградена вече представа, че да градиш теории само върху един източник е странно.
А тема за монасите с отрязани патки не щете ли да направим?
А тема за монасите с отрязани патки не щете ли да направим?
Приятел....твърде далеч отиде с това изказване..kori написа:защото българската общност в буенос айрес го е пожелала и си го е направила, разбира сено за мен е символичен факта, че Апостола е уважен не къде да е, а в родината на единствения, който донякъде се доближава до него в преследването на идеала за свобода