Митко Бербатов

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
Diegooo
Драскач
Курс: кандидат-студент

Re: Митко Бербатов

Мнение от Diegooo »

xaxa да сме говорили за ,,БЛЕСТЯЩИ'' ? :)
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Феникс, айде поинтересувай се от сухата статистика - как се е сринала икономиката на Куба, след като "великият" Че е станал министър, какъв е бил жизненият стандарт преди и след "революцията". Прочети какви речи е изнасял пред ООН - как щял да пуска бомби над САЩ и прочее детинщини.
Ти може сега да си големият хипар и не знам какво още (всъщност не знам дали си, помня само, че се кефеше на "По пътя" и имаше хипарски аватар), ама такива като теб Че ги е пращал по затворите и ги е трепал без съд и присъда - поинтересувай се като шеф на затвори колко е избил (съжалявам, че не мога да ти цитирам, "Истинският Че Гевара" на Фонтова не е в мен).
А какви революции е дигал в Конго - събрал последните отрепки и айде да трепем когото ни падне. Нищо чудно, че не е направил нищо. В Боливия пък великият боец и революционер пък на втория ден се е изгубил в джунглата и после обичливите боливийски селяни, на които им е бил нужен точно толкова, колкото на дявол тамян, са показали колко го искат.
А всичко останало са "дълбокомислени" холивудски филми и евтини фланелки. Марадона, който вкарал гол в хола на Кастро и щял да умира за него. И вицът "Защо в Куба няма олимпийски шампион по плуване?"
По темата - ъъъъъъ, дано Митко Бербатов помогне на националите ни в близките мачове. В последния мач (с Ейре ли беше?) игра малко по отзад и направи доста добро впечатление, ама пък тогава нямаше кой да вкарва. Да можеше само да го клонираме... :lol:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Norwegian Wood написа:А всичко останало са "дълбокомислени" холивудски филми и евтини фланелки.
Това каза всичко. :salute:
Изображение
Изображение
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

С изключение на тва, че върна жестта на Нани и създаде положение за него, тея 10 минути бяха далече от "блестящи". Просто трябва да си даде зор и тоя сезон да почне да вкарва повече...
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Norwegian Wood, Айде в това, което написа да вмъкнеш някъде "според мен", тъй като, виждам, ти си повлиян от тъй популярната в момента книга на американския гражданин, от кубински произход,Умберто Фондова! :wink:
В книгата има доказателства и факти, които се толкова верни, колкото това, че Левски не е убивал хора! :wink:
Известна ми е тази книга, личи си нейният произход. Началният тласък и "фактите" са дарени от любимата на всички южноамериканци ФБР!

И ако си мислиш, че тази книга, която е написана от човек, който е роден по време на революцията и на който баща му е откаран в затвора, в началото на Кастровия режим, човек, който заживява в САЩ още от дете, заради революцията в родината му, заради Кастро и Че Гевара. Как, по дяволите, очакваш от такъв човек да напише книга с верни факти и неемоционални изблици, и без тор върху революцията и подбудителите й??? :?:

ПО темата
Бербата имаше една възможност за гол, а както обичат да казват спецовете : "Един голям нападател се възползва от всяка възможност", е нашият нацели тревата вместо топката! :mrgreen:
Бе
Яд ме хвана, че не вкара,
НО
после повече яд ме хвана, че на Перси гола отмениха, щото Арсенал, заслужаваше поне точката, а Юнайтед в последните минути се лигавиха и хубаво ще им дойдеше едно голче в тяхната врата! :D
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Не съм повлиян само от нея, но няма значение. Просто - пак ти казвам - съпостави жизнения стандарт в Куба преди и след "революцията" и реши колко "велика личност" е твоят Че. И вземи, естествено, и свободата, която имат хората, като фактор.
Въобще страшно ми е чудно когато млади и уж интелигентни хора, които знаят какво е комунизъм, плурализъм, свобода на словото и пр. и имат представа какво е било в Източна Европа преди 89-а почват да славословят някакъв митичен родоначалник на комунизма, живял на майната си и тръгнал да вдига революция с африкански бандити. За сведение - в момента в Конго е пълно със същите "революционери", които обикалят из селата с камионетки и автомати и изнасилват женорята.
Това е все едно някакъв американец да обяснява Георги Димитров колко е велик.
Ясно е, че аз не мога да ти се подпиша, че всички факти от книгата са истина, както и ти не можеш да ми се подпишеш, че са лъжа. Но с малко правилно мислене и четене човек може да си направи верните изводи.
А твърдението "книгата е глупост, понеже авторът е еди-какъв си" е без никаква стойност.
Ама ако отидеш в Куба, снимаш чистите улици и благоденстващия кубински народ (вж. Педро Хуан Гутиерес), запишеш някаква хуманитарна специалност в местен ВУЗ и обясниш образователната система там на какво високо ниво е и как толерира плурализма и прочее, може и да си променя мнението.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Ако не си чел, това го написах вчера!
Не съм съгласен със повечето негови идеи, но самото изоставяне на личното, спрямо общественото, спрямо хората, е похвално, велико!

Изяснили ти се!

Същото бих казал и за Вапцаров, заради неговия тотално различен поглед, спрямо моя, към Македония ! :wink:
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Norwegian Wood написа:За сведение - в момента в Конго е пълно със същите "революционери", които обикалят из селата с камионетки и автомати и изнасилват женорята.
не са съвсем същите. в конго конкретно е имало сто вида революционери, от най-лошите до най-добрите и на кръст. аз па не мога да разбера хората, които са запознати с живота и борбата до (18)78ма и въпреки това плюят по други хора и народи със сходна участ, па макар и с различни политически виждания. има един единствен паметник на Левски извън България и той е в Аржентина, познай що - и неговата демокрация е била и е щяла да бъде защитавана с убиване. както си трябва, впрочем. да не говорим за гоненията и екзекуциите на Стамболов, които предпочитам пред всички след него взети заедно
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Кори
запознат съм с този факт, но не съм наясно защо само в Аржентина има паметник?
Обясни! :D
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Самото пренебрегване на личността може да бъде достойно за възхищение, и по делата ще го познаете. Но да, може да изпитваш поне някаква почит. Например почит към някой монах, който си е отрязал патката, за да не го изкушава дяволът. Но за мен съдбата на Че Гевара говори друго.
Хауевър.
А Вапцаров си е Вапцаров..
Бих питал кори какви народи със сходна участ има предвид и защо смята, че е сходна, ама ме е страх да не се олеем с офтопика.
ед: иначе нищо против да минем цялата световна политика в темата за бербатов :mrgreen:
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

kori написа:, впрочем. да не говорим за гоненията и екзекуциите на Стамболов, които предпочитам пред всички след него взети заедно
:cheers:
Напълно съгласен!

Норвегиън,
монах с резан или нерезан пишок не бих уважавал, пък за почит да не говорим! :wink:

Повлиян си твърде много от тази "доказателствена" книга на Умберто! :wink:
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

е, защото българската общност в буенос айрес го е пожелала и си го е направила, разбира се :) но за мен е символичен факта, че Апостола е уважен не къде да е, а в родината на единствения, който донякъде се доближава до него в преследването на идеала за свобода

под сходна участ имам предвид подтиснати народи, естествено - ако бяха поробени от маврите и така нататък, щях да кажа същата участ :)

btw и аз много се кефя, че водим този разговор точно в темата за бербо
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

ще е добре някой модератор да прехвърли мненията ни в новонаправена тема за Че Гевара! :D
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Феникс, аз че съм повлиян, съм, ама гледам да навързвам нещата с някаква изградена вече представа, че да градиш теории само върху един източник е странно.
А тема за монасите с отрязани патки не щете ли да направим? :mrgreen:
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

kori написа:защото българската общност в буенос айрес го е пожелала и си го е направила, разбира се :) но за мен е символичен факта, че Апостола е уважен не къде да е, а в родината на единствения, който донякъде се доближава до него в преследването на идеала за свобода
Приятел....твърде далеч отиде с това изказване..
:pukeleft:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”