Pi4, къде видя чалга в това:
http://www.vbox7.com/play:c6ef0656
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
Това първото никъде не съм го казал. Иначе от време на време чета темата, за кой, какво слуша в момента и от там си вадя изводите, че метал феновете само разправят, че слушат българска музика.gogigagagagigo написа: ?!? Казваш, че няма български, рок и метъл групи?!?
Скучно и депресиращо ти влият енергични и мелодични песни (бтв не съм метъл фен но обичам рок) защото ???
Хммм, интересно, давам ти за пример български групи, българска музика, които вече бяха казани, но все пак:ники написа:Това първото никъде не съм го казал. Иначе от време на време чета темата, за кой, какво слуша в момента и от там си вадя изводите, че метал феновете само разправят, че слушат българска музика.gogigagagagigo написа: ?!? Казваш, че няма български, рок и метъл групи?!?
Скучно и депресиращо ти влият енергични и мелодични песни (бтв не съм метъл фен но обичам рок) защото ???
И, да. Много са ми скучни и еднакви. А за мелодичност и дума не искам да отварям.
Моля,"чалгата" краде от рока и метъла ли?що за глупотииgogigagagagigo написа:Хммм, интересно, давам ти за пример български групи, българска музика, които вече бяха казани, но все пак:ники написа:Това първото никъде не съм го казал. Иначе от време на време чета темата, за кой, какво слуша в момента и от там си вадя изводите, че метал феновете само разправят, че слушат българска музика.gogigagagagigo написа: ?!? Казваш, че няма български, рок и метъл групи?!?
И, да. Много са ми скучни и еднакви. А за мелодичност и дума не искам да отварям.
BTR
Ахат
Тангра
Балканджии
Епизод
Техните песни ти звучат еднакво и скучно, НЯМА МЕЛОДИЯ !!!???!!!
А какво различава различните песни в чалгата, освен крадените мелодии от други рок и метъл групи ?

Пич, ако знаех чалга песни щях да ти дам и точен пример, но уви не знам, имам вкусpi4 написа:Моля,"чалгата" краде от рока и метъла ли?що за глупотии
Просто не се чувствай длъжна да пишеш в нея, за неща, от които не разбираш и не ангажирай хора с мнението си, щом темата не ти харесва.renesanz написа:по-тъпанарска тема не знам дали има в тоя форум. всеки плюе по другите и се заяжда.
Не знам дали македонската народна музика се различава от нашата, но не мога да се съглася с това. Това, което аз наричам чалга, са песните на Азис, Милко Калайджиев и подобни - плосък текст, подскачащ ритъм, по възможност никакъв гласов потенциал и задължително голотии на екрана. Това народна песен не е.pi4 написа: Ами то това на което казваш "чалга" е същото като народната музика,колкото и невероятно да ти звучиГоворя специално за македонските песни
![]()
Моля?! Добре, до сега уж не се обиждахме, а си показвахме шарените пера на стиловете. Но да кажеш на някой българин, че не си познава родната музика е висша обида! Едно е да ни наричаш некъпани, наркомани, глухи, тъпи, ограничени (което с твоя помощ доказахме, че не е вярно) и какво ли още не. Съвсем друго е да твърдиш, че сме по-малко българи заради избора ни на музика. Сигурен съм, че всеки български метъл е чул поне любимата на всинца ни песен, която лети на Вояджърите. Не защото е метъл, а защото е българин. И по същата тази причина е чул още доста. Защото е българин в България. Слушам народни песни с удоволствие, особено родопските. Да, не съм експерт по въпроса. Може да не знам коя изпълнителка на кого е гостувала. Знам, че песните ми харесват в този вид, в който са. Знам, че ги усещам с всяка частичка от тялото си. Знам, че всяка нишка от сърцето ми трепти, когато слуша тези вълшебни мелодии гласове. Това е музиката, която ме пренася в родните гори, планини и полета. Това е музиката, която ми въздейства на много по-дълбоко ниво от метъла и рока, защото в тях енергията е съвсем друга. За да ги харесаш и да изпълнят те цялото ти съзнание, не е нужна любов към някаква музика или дори някакво музикално ухо. Нужна е любов към България. Любов, каквато има във всеки от нас, независимо от дрехите, външния вид, любимата му музика... Затова хайде да не се обиждаме на не-българи.pi4 написа:Хайде,ако обичате знам,че не сте слушали през живота си нито една народна песен,запознайте се малко от малко,не обичам да се изяснявам с хора,които не си познават народната музика.Сестри Аджови(които нищо не ви говорят)...Ясно ли ви е. Много сте невежи тука
![]()
Не мога да си изкривя душата и да ги нарека народни. Освен може би акапелната донякъде. За която Азис каза, че друга поп-фолк певица подобно нещо не може да изпее, за което му вярвам. По-запознат е от теб със сигурност. В останалите музиката беше различна. Например имаше нещо много досадно и ударно, което налагаше точно ритъм на чалга. И пак не се връзваше с гласа. Момичето или не си пуска гласа или не може. Не знам. И вече не ми е любопитно. Връщам си се към Радка Кушлева и Надежда Хвойнева. Пък когато някоя чалгаджийка си имплантира трети бял дроб, вместо силикон, може и да премери сили с тях.pi4 написа:Ето ти няколко народни песни на Емилия,да чуеш колко много октави наброява страхотният й глас![]()
Напълно е възможно, защото си ми пращал клип с китарите, които не харесваш и двама очевидни метъли, които са ги хванали.pi4 написа:Моля,"чалгата" краде от рока и метъла ли?що за глупотии
Аз лично не се опитвам да си гледам своето виждане и да проповядвам за някакви неясни хубави неща в моя стил музика. Опитвам се, уповавайки се на факти, да покажа, че представите на част от хората за метъла са погрешни. Например, че не се къпем - в момента имам два вида шампоан, един балсам и една маска, два душгела и една гъба и си ги ползвам както си трябваKristo написа:В общи линии много се изписа, а всеки си гледа своето си виждане по въпроса, без да обърне внимание на фактите. Много хора не правят разлика между чалга и поп-фолк.
Но и никой истински метъл, не изтъкна кофти страните на любимия си стил, само не казвайте, че няма такива.
Че какво му е толкова лошото на джаза?gogigagagagigo написа:Тук някой хора ще ме убият, но моят любим стил е Джаз
Тук ще се защитя лично. Тъпанарски теми има, колкото и субективно да е това определение. Аз не съм плюл по никого. Критикувам - да. Оспорвам - да. Но не плюя. Не се и заяждам. Опитвам се да водя културен и конструктивен спор, макар и да е трудно.renesanz написа:по-тъпанарска тема не знам дали има в тоя форум. всеки плюе по другите и се заяжда.
Има много песни от по-"облагородения" поп фолк, в които присъстват електрически китари, и в които неминуемо е включено соло, взето почти 1:1 от рок / метъл песни. Имаше една песен, дето и мелодията и беше крадена точно от рок песен. Не мога да се сетя коя беше и със сигурност някои хора точно за това ще се хванат, но съжалявам - като седя в пицарията и пуснат чалга, не ставам да питам коя е тая песен и кой я пее. Просто ми направи впечатление. Трябваше да си го кажа, макар че и моето си е глас в пустиня. По-добре така, но да защитавам справедливостта.pi4 написа:Моля,"чалгата" краде от рока и метъла ли?що за глупотии

Благодаря, спести ми моя отговор.renesanz написа:Тук ще се защитя лично. Тъпанарски теми има, колкото и субективно да е това определение. Аз не съм плюл по никого. Критикувам - да. Оспорвам - да. Но не плюя. Не се и заяждам. Опитвам се да водя културен и конструктивен спор, макар и да е трудно
Catherine написа:Има много песни от по-"облагородения" поп фолк, в които присъстват електрически китари, и в които неминуемо е включено соло, взето почти 1:1 от рок / метъл песни. Имаше една песен, дето и мелодията и беше крадена точно от рок песен. Не мога да се сетя коя беше и със сигурност някои хора точно за това ще се хванат, но съжалявам - като седя в пицарията и пуснат чалга, не ставам да питам коя е тая песен и кой я пее. Просто ми направи впечатление. Трябваше да си го кажа, макар че и моето си е глас в пустиня. По-добре така, но да защитавам справедливостта.pi4 написа:Моля,"чалгата" краде от рока и метъла ли?що за глупотии