Помощ и съвети всякакви

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Телефонен указател за София

Мнение от Бeтон »

Фак. Телефона явно не е на негово име, а на майка му или баща му. Пробвах се да нацеля името на баща му по бащинското и фамилията, ама ме запрати при човек в друг блок.
едит: Всъщност търсачката им е бъгната. Стационарния ни в Добрич не ще да го открива :scratch:
Сега звъня на услуги.
едит 2: като по чудо услуги ми вдигнаха. Оказа се, че няма регистриран телефон на тоя адрес :shock: :shock: :shock: :shock: Е, как като ми беше звъннал преди време от стационарен телефон и почти сигурен бях, че е неговия. Аз забравих да си го вкарам в паметта и се изтри.
Въпросния ще го издирвам там на адрес, ако не стане, вече ще пиша на европол и интерпол.
Изображение
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Бeтон написа:Фак. Телефона явно не е на негово име, а на майка му или баща му. Пробвах се да нацеля името на баща му по бащинското и фамилията, ама ме запрати при човек в друг блок.
едит: Всъщност търсачката им е бъгната. Стационарния ни в Добрич не ще да го открива :scratch:
Сега звъня на услуги.
едит 2: като по чудо услуги ми вдигнаха. Оказа се, че няма регистриран телефон на тоя адрес :shock: :shock: :shock: :shock: Е, как като ми беше звъннал преди време от стационарен телефон и почти сигурен бях, че е неговия. Аз забравих да си го вкарам в паметта и се изтри.
Въпросния ще го издирвам там на адрес, ако не стане, вече ще пиша на европол и интерпол.
Според мен много малко хора вече ползват домашен телефон, най-вероятно е закрит поста.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ако някой има такова нещо, ще е БТК... питай там.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от rueva »

я, кажете как се пише PR на български? пиар, нали, тоест слято?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

rueva написа:я, кажете как се пише PR на български? пиар, нали, тоест слято?
аз го пиша и с тире - пи-ар, а доста пъти и ПР....
но може и пиар
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Kristo написа:
но може и пиар
мерси Кристо, ако ти не ми отговориш, няма кой друг хаеха :) иначе проверих: правилно е да се пише слято : )
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

rueva написа:
Kristo написа:
но може и пиар
мерси Кристо, ако ти не ми отговориш, няма кой друг хаеха :) иначе проверих: правилно е да се пише слято : )
Абе защо се занимавате с глупости като си има българско словосъчетание отговарящо на 100% на смисъла на PR (public relations) - Връзки с обществеността (превода е на 100% така, че смисъла е същия).Иначе в българския език едва ли има дума пиар и съответно няма и норма за изписване.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
mongooo
В началото бе словото

Мнение от mongooo »

Търся купувач на скромната ми колекция от картинки на дъвки Турбо (около 50 са). Имам и картонени картички на баскетболисти от сезон 96-97, има и емблеми на някои от отборите
"... the only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved ..."
"I saw that my life was a vast glowing empty page and I could do anything I wanted."
"The silence was an intense roar."
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

Batbayan написа: Абе защо се занимавате с глупости като си има българско словосъчетание отговарящо на 100% на смисъла на PR (public relations) - Връзки с обществеността (превода е на 100% така, че смисъла е същия).Иначе в българския език едва ли има дума пиар и съответно няма и норма за изписване.
доколкото знам има норма за изписване и тя е, че за тези чуждици, за които няма норма за изписване е да се пишат слято. Не съм много сигурен, все пак ще си направя труда да попитам и да проверя. Карам го по спомен - за матурата по БЕЛ минах два учебника по езикознание и езикова култура......че и майка ми е филолог :salute:
mongooo написа:Търся купувач на скромната ми колекция от картинки на дъвки Турбо (около 50 са). Имам и картонени картички на баскетболисти от сезон 96-97, има и емблеми на някои от отборите
Не бих ги продал, ако бях на твое място. И аз имам голяма колекция на картинки от дъвки турбо - около стотина са, на миришещи листчета с коли - 70бр. и на албуми с футболисти - 4 албума (което ме подсети, че все пак трябва да се разровя в апартамента на дядо и да си ги намеря). Мислех си да ги продавам, ама българският пазар не е много запознат и разширен, поне според мен и ако ги продадеш няма да вземеш истинската им колекционерска стойност :)
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Аз пък имам колекция от всички картинки на класическите коли от дъвките турбо :) Много си я ценя и никога няма да я продам.

А да си купиш такава колекция е супер тпо. Готиното е да ги събираш. На времето като бях втори клас си давах всичките джобни за тия дъвки. Беше толкова гот. Тогава джобните ми за цяла седмица естествено бяха обидно малко. Май стойността им в сегашни пари е 2лв, ама тогава да кажем, че е можело човек да си купи малко повече неща. Няма да забравя, колко щастлив бях, когато с другите пишлемета отивахме и си купувахме дъвки турбо и с ентусиазъм разглеждахме колите, без да имаме реална представа, какво точно гледаме.

Съвместно с двама съученици имаме и събрани два албума с футболисти, единият от които беше на първенството от 2002 май, където дори събрахме ирландците, които ги нямаше в обикновените пакетчета с лепенки, а трябваше да се поръчат с талона.

И аз бих те посъветвал да не ги продаваш!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Batbayan написа: Абе защо се занимавате с глупости като си има българско словосъчетание отговарящо на 100% на смисъла на PR (public relations) - Връзки с обществеността (превода е на 100% така, че смисъла е същия).Иначе в българския език едва ли има дума пиар и съответно няма и норма за изписване.
А как ще изпишеш с български думи наименованието на човека, занимаващ се с тази професия?
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Къде (мн.ч.) може да се прехвърли vhs касета на dvd диск, с опционално питане за колко пари и колко време?
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

В цифрово фото. Отиваш и питаш дали предлагат услугата. Не е особено скъпо, не отнема и много време.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
skandinavistik
В началото бе словото

снимки отпреди 20 години

Мнение от skandinavistik »

Здравейте всички! Случайно си намерих непроявен филм с бебешки снимки,или поне така пише. Но е отпреди повече от 20 години и ми обясниха,че сегашните машини разпознават филми от 40 нагоре,а моя е 21.т.е това е някакъв индекс,вероятно нещо като резолюзия или и аз не знам какво.
Моля помогнете ако знаете за място в София,където този филм да може да бъде проявен!
Мерси много! :blackeye:
unique
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Филмът няма как да стои 20г непроявен. "Проявяването" е химически процес, при които се деактивират светлочувствителните частици върху филма. При положение че изкараш на днева светлина непроявен филм, той се осветява и става бял от-до. Убеден съм,ч е навремето някой мъдър човек се е сетил да го прояви, така че ти остава просто да отпечаташ снимките. Има любителски скенери, които са предназначени за всякакви формати негативи, камо ли във фотостудио да не могат да ти свършат работа. Не вярвам да има фото, което не може да го направи :P
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”