Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
alekth
От дъжд на вятър
Специалност: японистика
Курс: трети

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от alekth »

To имало ли е въобще предварителен изпит, който да важи за японистиката?

и да, беше "afraid for Arthur"
Аватар
plamena
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от plamena »

И аз съм така...примерно Японистика, Индология и блях блях са ми BOLD....странно...може би да ги направят и тях с матури? Хм....с 25 ще да влезна само с матура в този случай....

Именно за това говорим! .. би било мн странно и защо чак сега се разбира това? ако е така трябваше да го пише по справочници или някъде да го дадат на като инфо...
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Bastor »

alekth написа:To имало ли е въобще предварителен изпит, който да важи за японистиката?

Е да...няма значение какво точно беше...важното е че не й пука, а това казваше, че и пука ====> Грешно ==> Вярно като отговор....
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология

Мнение от Master_of_Sin »

Bastor написа:
alekth написа:To имало ли е въобще предварителен изпит, който да важи за японистиката?

Е да...няма значение какво точно беше...важното е че не й пука, а това казваше, че и пука ====> Грешно ==> Вярно като отговор....
не е имало ...обаче тогава защо ми е почернено?! :shock:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

А пък при мен всичко си е ОК. :geek:s
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Mr Vatev
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с английски език
Обратна връзка:

Мнение от Mr Vatev »

За невярното беше...хмм...нещо от сорта Marie is mindful of Arthur? Хъх...не звучи логично, но беше нещо подобно като постройка....абе че й пука за него, което естествено не бе вярно...иначе да за работата също е така....оценява доброто, че има тази работа, но нито се гордее с нея, нито нещо-си....
Да, сетих се точно за въпроса . Помня , отговори C и D отпадаха веднага , защото бяха ясно написани в текста , т.е. бяха верни . Двоумях се между другите 2 и мисля , че писах А , а така като гледам повечето са писали B - т.е. "Мари се страхува за Артър" НЕ е вярно . Не знам , за мен Е вярно , защото в текста (по моя логика) си личи , че тя малко се притеснява , като споделя това , че баща му не го смятал за част от семейството . А и имаше други неща , които ме осъмниха . Затова се сещам , че писах , че НЕ Е вярно , че Мари е съгласна с мнението на Стан за брат му - за мен тя не е много убедена дали Стан е прав за брат си или не , по-скоро го съжалява . Не знам , мои си логики :lol:
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
Аватар
alekth
От дъжд на вятър

Мнение от alekth »

Според мен уловката се предполагаше да е в това че някой може да обърка "afraid for" с "afraid of", а тя все пак е изтръпвала като го е гледала.

@Master_of_Sin: Майка ми беше споменала нещо от сорта, че дори и за предметите, за които не се кандидатства с матура, ако има свободни места след последното класиране и записване, ще приемат и по матура. Но лично не съм го чела това.

@Mr Vatev: Аз лично в текста не намирам някакви наченки на съжаление у нея. Според мен грижата и е, че сестра и се интересува от него.
Последно промяна от alekth на 15 Юли 2009, 14:36, променено общо 1 път.
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Мои, твои... Наши... Най-верни са техните логики. We'll see!
Аватар
Mr Vatev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Mr Vatev »

Браво , че сте изнамерили текста за Reading :) А случайно някой да откри текста от диктовката или от Cloze - a ? :roll:
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Bastor »

Mr Vatev написа:
За невярното беше...хмм...нещо от сорта Marie is mindful of Arthur? Хъх...не звучи логично, но беше нещо подобно като постройка....абе че й пука за него, което естествено не бе вярно...иначе да за работата също е така....оценява доброто, че има тази работа, но нито се гордее с нея, нито нещо-си....
Да, сетих се точно за въпроса . Помня , отговори C и D отпадаха веднага , защото бяха ясно написани в текста , т.е. бяха верни . Двоумях се между другите 2 и мисля , че писах А , а така като гледам повечето са писали B - т.е. "Мари се страхува за Артър" НЕ е вярно . Не знам , за мен Е вярно , защото в текста (по моя логика) си личи , че тя малко се притеснява , като споделя това , че баща му не го смятал за част от семейството . А и имаше други неща , които ме осъмниха . Затова се сещам , че писах , че НЕ Е вярно , че Мари е съгласна с мнението на Стан за брат му - за мен тя не е много убедена дали Стан е прав за брат си или не , по-скоро го съжалява . Не знам , мои си логики :lol:
Отговор A беше, че Мари също мисли, че Arthur е леко луд (nutty както се изразява тя) ==> Вярно.
Аватар
Mr Vatev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Mr Vatev »

Може и така да е , ще разберем :wink: Както каза Maeve , важни са техните логики - понякога като съм решавал книжките направо са ме смайвали ... на някои въпроси от Reading търсят под вола теле :?
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Опитах да открия диктовката, но за съжаление освен откъслечни фрази, не можах да си спомня смислено цяло изречение... Някой с по-силна памет да помогне, моля. С Cloze Test-a - същата работа... :worried:s
Аватар
Mr Vatev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Mr Vatev »

Maeve написа:Опитах да открия диктовката, но за съжаление освен откъслечни фрази, не можах да си спомня смислено цяло изречение... Някой с по-силна памет да помогне, моля. С Cloze Test-a - същата работа... :worried:s
Хахаха , Maeve явно не ставаме за хакери ... а като си помисля , че специалностите от ФМИ са ми следващи в списъка след тези от Стопанския факултет ... :lol: :lol: :lol:
Аватар
alekth
От дъжд на вятър

Мнение от alekth »

Диктовката не можах а намеря макар че я помня доста точно. Но там и всъщност знам какво съм объркала.
Ето го cloze test-а (версията за изпита е силно съкратена) http://www.economist.com/world/internat ... d=12483451 (и има промени за нещастие, в думите, които липсваха).
Аватар
plamena
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от plamena »

Сега ако някой намери и текста от диктовката ще е супер.. аз порових, но също си спомням само фрази някакви думи.. :(
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”