[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Denislav
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от Denislav »

lilinda написа:Усещате ли как без да искаме си обсъдихме и гардероба.. хаха става забавно ... :) Интересно ми е какви още теми можем да засегнем преди отново да ни обхване неописуемото притеснение за устния изпит.. Между другото днес попаднах на една забавна картинка (не е изключено някои от вас да са я виждали), която реших, че трябва да споделя с вас..
Чакай да мине неделята и ще видиш как пак ще истерясаме :)
Аватар
lilinda
В началото бе словото
Специалност: журналистика

Мнение от lilinda »

100% :D Амии чак съм изумена.. нямам абсолютно никакви притеснения (за сега) :)
Представи си, че животът е платното ти, а боите са сълзите ти. Дали картината ще бъде черно- бяла или не, решаваш ти! Бъди художник на мечти, на живота през твоите очи!
Аватар
velichkov
В началото бе словото

Мнение от velichkov »

Миналата година изпитът е бил проведен на 25-ти, а резултатите са били получени на 13-ти. Най-вероятно при нас ще излязат на 11-ти или 12-ти :roll:
A man's dreams are an index to his greatness !
Аватар
LittleBlackStar
Да живей словото
Специалност: Славянска филология
Курс: първи

Мнение от LittleBlackStar »

И аз някакво усещане имам за 11-ти. :D
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"

:mrgreen: Славянска филология, 1-ви курс! :mrgreen:
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Аз единственото усещане,което имам, е че живеех с надеждата да ги видя преди 10ти. Другото усещане е гадното чувство,че ще имам 2. Не знам точно защо,ма просто някво вътрешно ми е такова,че оценката ми ще е слаба, и много се надявам да си казва думата стреса. Но пък за устния не се притеснявам чак толкова. Само писмения да съм минала..Имаше в един филм една реплика "I can talk my way out of everything''. Колко пък да са страшни тия от комисията... ;)
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Sols написа:Колко пък да са страшни тия от комисията... ;)
Изображение

8)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

И аз съм така. Само да го мина този писмен изпит и на устният съм убеден, че знам по-добре от тях всичко какво се случва по света и у нас.
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Не че някой ме пита ( :lol: ), обаче искам да изразя възмущението си от несериозността на повечето кандидати. Пояснявам:
Изпитът е обявен от 9. Изискват от нас да сме в Университета един час по-рано. Самата аз не съм Цветко Петко и много се мотая, но отиването на кандидатстудентски изпит си е сериозен ангажимент, така че се постарах да стана раничко и да пристигна навреме. Побърках се от притеснение, задето пристигнах в осем и пет. В залата бяха заели местата си преди мен около 10-ина кандидата от общо 60. Останалите петдесет парчета започнаха да се нижат бавно-бавно, без изобщо да се притесняват от това, че на практика са закъснели. И така до девет. Даже в девет и пет(след обявяване темата и началото на изпита) влезе един младеж и квесторите най-спокойно си му дадох пликчета с листята и му пожелаха успех. :salute:
Хора, щом като от самото начало проявявате такъв непукизъм все едно сте на училище и сте закъснели за Час на Класа, значи няма да ви бъде. Не искам да съм груба, ама си е така. Вярно, време си имаше до девет. Вярно, да висиш в залата един час, си е скучно. Но това са изискванията!
Това исках да споделя, просто защото се ядосах много. Келешка история. Аз самата съм ходила на шест, мисля, кандидатстудентски изпита, знам какво е, каква е организацията, но никога не бих си позволила да се появя 10 минути преди началото. Защото отношението към изпита олицетворява цялото отношение към следването въобще. И го казвам от гледната точка на сменила два университета вече пишман-студентка. Благодаря! :)

П.П. Очаквам от 3 до 5. Изобщо нямам наблюдения как се оценят есетата. На изпит по математика поне като излезеш си знаеш каква си я свършил приблизително и някакси не се вълнуваш особено от оценката. А на такъв изпииит тръпнеш 2 седмици в абсолютно неведение... :) Айде, край. Дано се видим скоро. :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

Е то трябваше 8 да си пред Ректората.Не в стаята.
Например УНСС изисква 15 минути преди изпит да си в залата.Не се възмущавай, нали ти си била там...все пак оттук нататък всеки си гледа него си.Вече нямаме клас, класна и съдружие.
После тези хора няма да идват на лекции, отново ли ще ти направи впечатление ? :)
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Абе, монетата има две страни. На моя изпит си бях пред Ректората в 8-8:10 най-късно. Не ни пуснаха в сградата до 8:45, та търсихме залата на бегом после. Същото (ама буквално същото) беше на изпита по литература (бях в БФ, пуснаха ни да влезем в 8:50). Това не показва ли отношение?
Иначе си права, че е дразнещо, ама има къде-къде по-дразнещи работи, с които ти предстои да се сблъскаш...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
dmv
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от dmv »

Аз все си мисля, че цялата организация на висшите учебни заведения и цялата свобода, която ни дават е тест, който да изпита уменията ни за справяне с тази "свобода"-дали можем да я планираме така, че да ни служи най-добре. Вие не мислите ли така?
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

dmv написа:Аз все си мисля, че цялата организация на висшите учебни заведения и цялата свобода, която ни дават е тест, който да изпита уменията ни за справяне с тази "свобода"-дали можем да я планираме така, че да ни служи най-добре. Вие не мислите ли така?
Deja-vu и то епично ми е тоя коментар...
Търговецът на кристал написа:
Sols написа:Колко пък да са страшни тия от комисията... ;)
Изображение

8)

''You never see me make
The same mistake twice
You never see a tear
Coming out of these eyes
You never see me beg
For another shot
And you never see me change
Into something I'm not
You never see me quit
See me disengage
Famous last words''

Zeromancer - Famous last words
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
lilinda
В началото бе словото

Мнение от lilinda »

В моята зала също имаше много закъснели, но не това ми направи впечатление, а самото им отношение към квесторите. Спомняте си, такава е практиката и на всеки друг изпит разбира се, чантите трябваше да си ги оставим настрани (много ясно) Някои хора прецениха, че дори да са на половината на годините на квесторите ще се заядат.. защо пък трябвало така.. Не може ли чантичката с пайетките да си е до мен .. Ами не можее!!!! Както и да е. А и висенето 1 час в залата не мисля, че е скучно. Даже напротив, имаш време да се запознаеш с кандидатите, да си поговорите за каквото искате.. Поне аз така направих и на този, и на предварителния изпит ( може би за това някои ме гледаха странно, но какво пък... аз съм си общителна.. :D)
Представи си, че животът е платното ти, а боите са сълзите ти. Дали картината ще бъде черно- бяла или не, решаваш ти! Бъди художник на мечти, на живота през твоите очи!
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Аз на предния се явих с най-добрия ми приятел и висенето в залата си го прекарахме в приказки. Но и при нас имаше един хубавец дето си влезе след като беше изтеглена темата,което аз бях разбрала,че е строго забранено. Въпреки това си го пуснаха. Но не ми се ще да злобея,защото и на мен София ми е непозната и на всеки може да се случи да се забалтае и да се обърка..
Аватар
lilinda
В началото бе словото

Мнение от lilinda »

Така е , никой не е застрахован .. На предварителния изпити, както и на този сега, ми се наложи да тръгна в 5, за да стигна навреме. Сега обаче съм решила, че ще пътувам към София в деня преди изпита, за да не ми се налага да ставам толкова рано :D
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”