Е не мисля да жертвам здравия си разум за решаването само на един проблем. Все пак ще ми трябва за още доста проблеми с които ще се зблъскам през живота си...shayne написа:По принцип математиците, които работят по даден проблем се знаят един друг, така че те работят най-често заедно. А и в повечето случаи това не се прави заради парите, а за престижа. Вземете Перелман. Той е доказал единият от проблемите, но тъй като е решил да не спазва всички правила и изисквания по отношение на присъждането на парите, той не е получил милиона. Както казах той е награден с Fields Medal и е пърият в историята, който отказва да го приеме. За него е дотатъчно това, което е постигнал. И сега си живее човека в един беден квартал в Санкт Петербург с майка си и мрази да говори за математика с когото и да било.FMI написа: Дори са много, ако не ми стигне толкова време не съм сигурен дали има смисъл да се опитвам повече, а и да не забравяме че винаги някой може да те изпревари точно на финала
А само човек загубил здравия си разум отказва един милион... Аз по скоро ще ги дам за благотворителност до стотинка, отколкото да откажа да ги взема, което е едно и също като ефект върху мен, но поне ще отидат за нещо смислено, а като ги е отказал какво е постигнал с това?! Явно прекалено скъпо му е струвало заниманието с математика