За СУ говоря, да, просто съм зашматенаcalifornia написа:16, мила! Седемнадесети е в УНСС( а, аз мисля, че говориш за СУ ? ) ?
[КСК 2012] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Е осъзнай се вече.Няма време за зашеметяване, има време за победа и влизане, в това, което искаме! : )
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
-
Ер Малка
- Вазов
Зашматена, зашматена. Зашеметяването си е друго =Dcalifornia написа:Е осъзнай се вече.Няма време за зашеметяване, има време за победа и влизане, в това, което искаме! : )
Иначе си много прав, трябва да ги разбием :р
Може би изглежда тъпо това пожелаване на успех, но пък аз си мисля, че след като има толкова много кандидати, може поне ние, съфорумците, да си се подкрепяме един друг. Дано всички сме направили правилния избор и скоро да има добри новини, всеки да е приет, където си иска.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
Аз съм нова във форума,но все пак да се присъединя към чакащите оценката си от писмения. Напрегнато ми е какво съм направила,защото определено не ми е най-добрата работа. Притеснението си каза думата и, след като излязох от изпита и пих едно кафе, в главата ми се появиха поне още 30 неща,които можеше да напиша. Гложди ме гадничкото усещане,че ще отворя браузъра и ще ми изпише една симпатична 2. Но...''Не губи надежда благородни човече,така се върви към звездите''. Това ми беше текста на късметчето от кафето,което изпих след изпита. Аз не четох цялата тема и може и да сте го коментирали вече,но все пак ме тревожи обема - 3 странички и половина съм написала аз и после някой ми каза,че е прекалено малко...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- mellow
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не е прекалено малко. Гениалната мисъл можеш да я побереш и в едно изречение 
На мен ми е интересно дали на устния ти преглеждат работата от писмения?!
На мен ми е интересно дали на устния ти преглеждат работата от писмения?!
- shannna
- В началото бе словото
- Специалност: -
Изобщо не трябва да се тревожиш за обема-има работи от по страница и половина с 5.50. По-скоро би трябвало да се тревожиш за това кой ще ти проверява работата. А най-добре e изобщо да не се тревожиш.За абсолютно нищо 
- mellow
- В началото бе словото
Дам, настройте се психически, че можете да имате както 6, така и 2.. дори да е най-гениалното есе
- Salander
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ух, като си помисля за моето есе с неговата особена негениалност, ми става кофти някак си... Ама минало, ще му мисля като излязат резултатите. Още около седмица чакане, ще изтраем.
А иначе, един дребен офтопик. Днес си подадох документите за класиране и си платих таксата. Дадоха ми някакъв нов номер. Как да си проверим резултатите от класиранията, по същия начин, по който си проверяваме и оценките на http://ksk.uni-sofia.bg/ ? Понеже си въведох новия номер и ЕГН-то и ми изписа "Некоректно въведени данни! Моля повторете!". Та, въпросът е аз ли правя нещо не както трябва или просто още е рано да слагат каквото и да е инфо?
А иначе, един дребен офтопик. Днес си подадох документите за класиране и си платих таксата. Дадоха ми някакъв нов номер. Как да си проверим резултатите от класиранията, по същия начин, по който си проверяваме и оценките на http://ksk.uni-sofia.bg/ ? Понеже си въведох новия номер и ЕГН-то и ми изписа "Некоректно въведени данни! Моля повторете!". Та, въпросът е аз ли правя нещо не както трябва или просто още е рано да слагат каквото и да е инфо?
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
- Sols
- Обратна връзка:
А,дано! Иначе много искам да ме приемат това,за други специалности съм приета със сигурност,но тая журналистика ще си я сънувам цял живот. Именно заради това се и притеснявам,защото се знам колко мога и ако имам някоя 2ка на изпита ще ми е кофти,се едно съм предала себе си,иначе поне не ме напъват родители с болни очаквания,че и такива приятели имам.
А най-добрият ми приятел,с който се явихме заедно,писа разказ. Нещо като приказка с главен герой и история. Стискам му и на него палци да му я проверява някой,който ще игнорира факта,че няма нито една гореща новина или отразено събитие,но пък е доста оригинално.
Иначе на сайта,където се проверяват резултатите за сега на мен ми пише 'Няма положен изпит' или нещо такова. Но предполагам,че е просто защото работата ми още не е проверена...
А най-добрият ми приятел,с който се явихме заедно,писа разказ. Нещо като приказка с главен герой и история. Стискам му и на него палци да му я проверява някой,който ще игнорира факта,че няма нито една гореща новина или отразено събитие,но пък е доста оригинално.
Иначе на сайта,където се проверяват резултатите за сега на мен ми пише 'Няма положен изпит' или нещо такова. Но предполагам,че е просто защото работата ми още не е проверена...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- Christopher
- Пишете, о, братя
Още данните не са въведени в системата. Не бързай..Salander написа:Ух, като си помисля за моето есе с неговата особена негениалност, ми става кофти някак си... Ама минало, ще му мисля като излязат резултатите. Още около седмица чакане, ще изтраем.
Public relations and Advertising..
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Саландер, този номер е за класиранията, а още е рано за тях. Изпитите си ги проверяваш със старото номерче
!
За устния и есето - хората, които те изпитват на устния не са ти чели есето, нито знаят каква оценка имаш.
Ер Малка, много кофти оценка, наистина, стискам ти палци. И все пак, защо не се яви да я поправиш или поправяше нещо друго ?
За устния и есето - хората, които те изпитват на устния не са ти чели есето, нито знаят каква оценка имаш.
Ер Малка, много кофти оценка, наистина, стискам ти палци. И все пак, защо не се яви да я поправиш или поправяше нещо друго ?
- Sols
- Обратна връзка:
Я аз да питам нещо. Ако сега ме приемат журналистика задочно,имам ли шанс 2 семестър или следващата година да се прехвърля редовно? Това изобщо възможно ли е?
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Възможно е естествено, но трябва да имаш някакъв задоволителен успех.Sols написа:Я аз да питам нещо. Ако сега ме приемат журналистика задочно,имам ли шанс 2 семестър или следващата година да се прехвърля редовно? Това изобщо възможно ли е?
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Аз имам въпрос към Търговец на кристали, и всички запознати с темата.
Писмените работи кога се проверяват:през работно време или и през почивно.Защото след като крайният срок е 8(неделя), ми беше интересно дали ги проверяват и през почивните дни.
Писмените работи кога се проверяват:през работно време или и през почивно.Защото след като крайният срок е 8(неделя), ми беше интересно дали ги проверяват и през почивните дни.
ORIGINAL FORUM PROFILE
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Почвам с това, че не мога да ти отговоря категорично и разсъжденията ми са по-скоро спекулации (логични, струва ми се, но все пак - спекулации).
Предвид факта, че е забранен достъпът до определени кабинети, които - гледайки номерата - са не учебни зали, а работните кабинети на дадени преподаватели, се предполага, че проверката на работите се извършва там, т.е. в работно време. От друга страна обаче работното време на тия преподаватели не е от 9 до 17 часа всеки ден от понеделник до петък. Имам предвид, че те могат да дойдат по-рано и да останат до по-късно или обратното, ако имат ангажимент. И, понеже факултетът си има охрана, а не се заключва в събота и неделя, а те си имат ключове за кабинетите си, спокойно могат да проверяват и в почивните дни. Не знам дали могат да изнасят темите извън факултета, за да ги четат у дома, но само горните условия ми се виждат достатъчни да съм сигурна, че часовете за проверка на работите не са строго регламентирани - нито пък дните. По-вероятно ми изглежда да е който когато успее, стига работата да бъде свършена.
И понеже, както казах, и проверителите са хора, съм почти сигурна, че част от тях ще довършват работата именно идния уикенд и протоколите ще се предават тепърва на 9-ти. Съвсем сериозно ви казвам да не очаквате резултати преди 11-и и ако се случи да ги пуснат по-рано, ще бъда много изненадана.
А някой по-горе питаше дали ти гледат работата по време на устния. Не (поне не и когато аз кандидатствах) - то си представете, това би било ужасна хамалогия, защото никоя комисия не знае кой кандидат ще й доведат в даден момент. Чичкото в голямата зала (вероятно 272 в Ректората) ви вика на произволен принцип. А комисиите са много - по мое време бяха 9. А сега си представете как точно комисията Х ще намери работата на кандидата У, а едновременно с това комисията Z ще търси работата на кандидата Q. Това значи всяка комисия да прерови един-единствен куп работи толкова пъти, колкото кандидати минат през нея. Е, няма такова забавяне - то и без това изпитът продължава цял ден... Мен ме питаха за оценките от литературата и есето, но го направи "неутралното ченге" почти на изпроводяк, колкото да се обади. Не мисля, че се интересуваха.
Колкото до обема... няма никакво значение, сериозно ви казвам. Сега, не знам как биха погледнали на работа от 10 реда, но моята беше или 2 страници и малко, или 3 страници и малко (отдавна беше и не помня, но беше едно от двете), а имах 5.25. От гледна точка на днешния ми опит във факултета, ми е супер интересно да разбера кои проверители са ми я чели, но уви, няма начин. Една колежка, дето имаше 5.75 искаше да си я копира, но й казаха, че ги пазели само 1 година.
Предвид факта, че е забранен достъпът до определени кабинети, които - гледайки номерата - са не учебни зали, а работните кабинети на дадени преподаватели, се предполага, че проверката на работите се извършва там, т.е. в работно време. От друга страна обаче работното време на тия преподаватели не е от 9 до 17 часа всеки ден от понеделник до петък. Имам предвид, че те могат да дойдат по-рано и да останат до по-късно или обратното, ако имат ангажимент. И, понеже факултетът си има охрана, а не се заключва в събота и неделя, а те си имат ключове за кабинетите си, спокойно могат да проверяват и в почивните дни. Не знам дали могат да изнасят темите извън факултета, за да ги четат у дома, но само горните условия ми се виждат достатъчни да съм сигурна, че часовете за проверка на работите не са строго регламентирани - нито пък дните. По-вероятно ми изглежда да е който когато успее, стига работата да бъде свършена.
И понеже, както казах, и проверителите са хора, съм почти сигурна, че част от тях ще довършват работата именно идния уикенд и протоколите ще се предават тепърва на 9-ти. Съвсем сериозно ви казвам да не очаквате резултати преди 11-и и ако се случи да ги пуснат по-рано, ще бъда много изненадана.
А някой по-горе питаше дали ти гледат работата по време на устния. Не (поне не и когато аз кандидатствах) - то си представете, това би било ужасна хамалогия, защото никоя комисия не знае кой кандидат ще й доведат в даден момент. Чичкото в голямата зала (вероятно 272 в Ректората) ви вика на произволен принцип. А комисиите са много - по мое време бяха 9. А сега си представете как точно комисията Х ще намери работата на кандидата У, а едновременно с това комисията Z ще търси работата на кандидата Q. Това значи всяка комисия да прерови един-единствен куп работи толкова пъти, колкото кандидати минат през нея. Е, няма такова забавяне - то и без това изпитът продължава цял ден... Мен ме питаха за оценките от литературата и есето, но го направи "неутралното ченге" почти на изпроводяк, колкото да се обади. Не мисля, че се интересуваха.
Колкото до обема... няма никакво значение, сериозно ви казвам. Сега, не знам как биха погледнали на работа от 10 реда, но моята беше или 2 страници и малко, или 3 страници и малко (отдавна беше и не помня, но беше едно от двете), а имах 5.25. От гледна точка на днешния ми опит във факултета, ми е супер интересно да разбера кои проверители са ми я чели, но уви, няма начин. Една колежка, дето имаше 5.75 искаше да си я копира, но й казаха, че ги пазели само 1 година.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември