май да...............smiley_ написа:А задължително ли е това депозиране на диплома за да продължим на второ класиране?
[КСК 2011] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Английски език
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Ако искаш да запазиш мястото си от първо класиране, а в същото време да се бориш за по-горно желание във второ-да. Ако не депозираш дипломата губиш мястото си от първо.smiley_ написа:А задължително ли е това депозиране на диплома за да продължим на второ класиране?
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
чакай, чакай ся!!!! :Д ако НЕ я депозирам = губя мястото си. обаче пак мога да участвам на 2ро, 3то и пр., без да ми се пази мястото, така ли?!?!?liv написа:Ако искаш да запазиш мястото си от първо класиране, а в същото време да се бориш за по-горно желание във второ-да. Ако не депозираш дипломата губиш мястото си от първо.smiley_ написа:А задължително ли е това депозиране на диплома за да продължим на второ класиране?
- liv
- Стенограф
Еми не съм много сигурна, но за да участваш в другите класирания трябва да попълниш декларация. А за дипломата, както казах, мисля че се депозира само ако искаш да си запазиш мястото от първо, а иначе - само с декларация. Ако има нещо невярно, моля да ме поправят.chill написа:
чакай, чакай ся!!!! :Д ако НЕ я депозирам = губя мястото си. обаче пак мога да участвам на 2ро, 3то и пр., без да ми се пази мястото, така ли?!?!?
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
^ хубаво ще е ако е вярно, поне имам някъв избор.
моля някой, който е запознат да потвърди ;>
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Няма такава опция.
Или депозираш дипломата си, за да ти запазят това място и да участваш в другите класирания за по-предно желание, или се отказваш от мястото си и от СУ.
Ето ги опциите:
Чл. 34. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 1 до 4 август включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
4. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
т.е. от точка 2 се изпълнява всичко или нищо.
Или депозираш дипломата си, за да ти запазят това място и да участваш в другите класирания за по-предно желание, или се отказваш от мястото си и от СУ.
Ето ги опциите:
Чл. 34. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 1 до 4 август включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
4. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
т.е. от точка 2 се изпълнява всичко или нищо.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- smiley_
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
ДА ДА,ще е страхотно!Особено както аз се записах в Търново,но се надявам най-много на Софийски!chill написа:^ хубаво ще е ако е вярно, поне имам някъв избор.
- liv
- Стенограф
Значи при всички положения носим диплома. 
- smiley_
- В началото бе словото
Добре де,а ако не искаме да си го запазваме това място на което сме приети,а просто да продължим нататък в класиранията да се борим за по-предно желание защо е необходимо да си оставяме дипломата?
Аз съм в АБСОЛЮТНО същата ситуация. Записах се АФ в Търново, защото иначе е прекалено рисковано. Ама като разбрах за тая диплома и ТЕГАВИНА:@smiley_ написа:ДА ДА,ще е страхотно!Особено както аз се записах в Търново,но се надявам най-много на Софийски!chill написа:^ хубаво ще е ако е вярно, поне имам някъв избор.
- smiley_
- В началото бе словото
Ох даа..от Търново се бавят като им я искаш да ти я върнат,а в София ги искат...много кофти ситуация.Трябва да звънна да питам това за дипломата дали е задължително или да се надявам да не ме приемат нищо на първо класиране за да продължа директно на второ...chill написа:Аз съм в АБСОЛЮТНО същата ситуация. Записах се АФ в Търново, защото иначе е прекалено рисковано. Ама като разбрах за тая диплома и ТЕГАВИНА:@smiley_ написа:ДА ДА,ще е страхотно!Особено както аз се записах в Търново,но се надявам най-много на Софийски!chill написа:^ хубаво ще е ако е вярно, поне имам някъв избор.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Дипломата се иска за продължаване в следващо класиране точно за да не дезертират кандидатите в друг университет.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
-
Batman_tas
- В началото бе словото
Здравейте! Проверих си данните в сайта за класиране и имам съмнение, че балът ми не е сметнат правилно! За АФ според мен бала се образува от Оценка от изпита х 3 плюс Оценка от диплома по англ. ез, нали? Т.е. моят бал трябва да е 5.04 х 3 плюс 6 = 21.12, в сайта пише 20.50, вместо оценката от дипломата са ми взели оценката от ДЗИ, която е 5.38! Как мислите - има ли грешка и тя от моя страна ли е? Моля за съвет, как да процедирам оттук нататък! Благодаря предварително на всички по-компетентни от мен! 
-
stefanidka
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Batman_tas написа:Здравейте! Проверих си данните в сайта за класиране и имам съмнение, че балът ми не е сметнат правилно! За АФ според мен бала се образува от Оценка от изпита х 3 плюс Оценка от диплома по англ. ез, нали? Т.е. моят бал трябва да е 5.04 х 3 плюс 6 = 21.12, в сайта пише 20.50, вместо оценката от дипломата са ми взели оценката от ДЗИ, която е 5.38! Как мислите - има ли грешка и тя от моя страна ли е? Моля за съвет, как да процедирам оттук нататък! Благодаря предварително на всички по-компетентни от мен!
В сайта наистина пише,че вземат оценката от дипломата...Но когато си държал матура по един от балообразуващите предмети за някоя специалност ( в твоя случай АФ) се взема оценката от матурата,а не от дипломата...Така че-няма грешка в изчисляването на бала ти.
- liv
- Стенограф
Sad but true.stefanidka написа:Batman_tas написа:Здравейте! Проверих си данните в сайта за класиране и имам съмнение, че балът ми не е сметнат правилно! За АФ според мен бала се образува от Оценка от изпита х 3 плюс Оценка от диплома по англ. ез, нали? Т.е. моят бал трябва да е 5.04 х 3 плюс 6 = 21.12, в сайта пише 20.50, вместо оценката от дипломата са ми взели оценката от ДЗИ, която е 5.38! Как мислите - има ли грешка и тя от моя страна ли е? Моля за съвет, как да процедирам оттук нататък! Благодаря предварително на всички по-компетентни от мен!
В сайта наистина пише,че вземат оценката от дипломата...Но когато си държал матура по един от балообразуващите предмети за някоя специалност ( в твоя случай АФ) се взема оценката от матурата,а не от дипломата...Така че-няма грешка в изчисляването на бала ти.