Баловете ще паднат тази година.. чувам, че нивото на матурата е по-високо от предните години и ще има нови критерии за оценяване на темите. Ужас. Залягайте над скапаните анализи... :/BlagovestHristov написа:Абе вижте положителната страна._Stella_ написа:За това не съм сигурна, дано да може...BlagovestHristov написа:Имаме ли право да си променяме матурата ????????
Аз съм много отчаяна с тая матура по БЕЛ....
Всички сме прецакани,така че все едно ...
КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Re: КСК- История 2010/ 2011
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
-
BlagovestHristov
- Драскач
Казах същото по-горе_Stella_ написа:Баловете ще паднат тази година.. чувам, че нивото на матурата е по-високо от предните години и ще има нови критерии за оценяване на темите. Ужас. Залягайте над скапаните анализи... :/BlagovestHristov написа:Абе вижте положителната страна._Stella_ написа:За това не съм сигурна, дано да може...BlagovestHristov написа:Имаме ли право да си променяме матурата ????????
Аз съм много отчаяна с тая матура по БЕЛ....
Всички сме прецакани,така че все едно ...
Бала за право,ако не е 22 на 3то класиране,че и по-нисък пък на
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Много кофти са го направили с тия матури, ама какво да се направи ... при мене единствено остана проблема с изпита
Стискам Ви палци за матурите!
- happyswift
- Флъдзила
Трето класиране
Ако на първо класиране се освободят 10тина места, ще е събитие
Ако на първо класиране се освободят 10тина места, ще е събитие
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Хей, вие сте били големи мечтатели
Бал 22 за право...право на трето класиране
Това е просто невъзможно, не си правете някакви илюзии, ще останете разочаровани, имайки предвид и лесните теми, по които сте писали.
И ние миналата година писахме по лесни теми, е, балът беше супер висок, очаквайте и тази година да е същото!
Бал 22 за право...право на трето класиране
И ние миналата година писахме по лесни теми, е, балът беше супер висок, очаквайте и тази година да е същото!
-
BlagovestHristov
- Драскач
То оценките ще са високи,но от матурите резултатите не съм убеденiliyana_blg написа:Хей, вие сте били големи мечтатели![]()
Бал 22 за право...право на трето класиранеТова е просто невъзможно, не си правете някакви илюзии, ще останете разочаровани, имайки предвид и лесните теми, по които сте писали.
Едно е да учиш за изпитите в су,друго за матури.Аз залагаш само на теми по история и изведнъж излезе,че трябва да имам 5 или 6 по бел на матура ? Как да стане като изобщо не съм се подготвял и не съм разчитал на тази оцеенка и съм гледал просто да мина с 3,4
И не виждам,кое е толкова мечтателско като през 2008ма без да има такива изродии минималния бал за право е бил 23,75 (момчета)
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
- Специалност: LAW
- Курс: втори
Както и да го завъртиш дори да пишете история като матура ,над 5.50 трябва да направите.Поне толкова трябва да направите,иначе какво учите,там знаете е история на България + въпроси от световната в 10 клас (Ленин,Сталин,Хитлер,Франко - все покрай тях се въртят,ВСВ + светът след 1945 год. - изобщо многообразни са ).Но според мене това че учите теми сега ще ви направи матурата до известна степен,друг е въпросът как сте със световната история,вижте примерни матури има всичко изнесено по сайтове и така.Но моето мнение е,че дори да се пише история все ще е над 5.50 като оценка,защото готвите това което е и повечето от самата матура.Но дали ще ви задоволява толкова е друг въпрос
.
- _Stella_
- Паисий
Съгласна! Това е доста кофти с БЕЛ. Баловете в последно време падат доста, с всяка изминала година. Така е... а миналите години си избираха хората оценката от матурата или през годината. Сега и да имаме 6 през всички години, тая пуста матура ще ни е много решаваща за бала - дори и някакви стотни, дори да си е написал човека добре темите за СУ, сега трябва матурата да я приемаме като ТРЕТИ изпит...направо не знам... аман вече...BlagovestHristov написа:То оценките ще са високи,но от матурите резултатите не съм убеденiliyana_blg написа:Хей, вие сте били големи мечтатели![]()
Бал 22 за право...право на трето класиранеТова е просто невъзможно, не си правете някакви илюзии, ще останете разочаровани, имайки предвид и лесните теми, по които сте писали.
Едно е да учиш за изпитите в су,друго за матури.Аз залагаш само на теми по история и изведнъж излезе,че трябва да имам 5 или 6 по бел на матура ? Как да стане като изобщо не съм се подготвял и не съм разчитал на тази оцеенка и съм гледал просто да мина с 3,4
И не виждам,кое е толкова мечтателско като през 2008ма без да има такива изродии минималния бал за право е бил 23,75 (момчета)
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Аз въпреки че знаех, че ще ми се взима оценката от матурата като балообразуваща, пак писах история като втора матура. Това ми е интересно и това ми се учи, пък че започвам с малко по-нисък старт от останалите, еми ще го компенсирам на матурата по БЕЛ и на изпита, надявам се.
Не е голяма болка за умиране, просто ще научим малко повечко за историята на страната ни, това е хубаво даже.
А за матурата по БЕЛ - ако сте си заслужили 6-ците през последните няколко години, не би трябвало да имате проблем и на матурата. Така че лично според мен е хубаво че ще се взима оценката от матурата, а не от дипломата по БЕЛ.
Хубаво е това, което са го направили, стига да не се преписваше на матурите .Само, че такива промени се правят много по-рано и се казват публично, а не така тихомълком, без информация в последния момент. Глупава работа...
Не е голяма болка за умиране, просто ще научим малко повечко за историята на страната ни, това е хубаво даже.
А за матурата по БЕЛ - ако сте си заслужили 6-ците през последните няколко години, не би трябвало да имате проблем и на матурата. Така че лично според мен е хубаво че ще се взима оценката от матурата, а не от дипломата по БЕЛ.
Хубаво е това, което са го направили, стига да не се преписваше на матурите .Само, че такива промени се правят много по-рано и се казват публично, а не така тихомълком, без информация в последния момент. Глупава работа...
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
- Специалност: LAW
- Курс: втори
За вас е кофти да ,защото имате по малко от месец,ако имахте над 6 месеца примерно къде къде да подготвиш и математика и английски ако трябва за втори..Но все пак смело решение си направил,дано да го оправдаешDeschain написа:Аз въпреки че знаех, че ще ми се взима оценката от матурата като балообразуваща, пак писах история като втора матура. Това ми е интересно и това ми се учи, пък че започвам с малко по-нисък старт от останалите, еми ще го компенсирам на матурата по БЕЛ и на изпита, надявам се.
-
runnersa
- В началото бе словото
Незнам за вас , но аз знаех че матурата е с предимство пред оценката от дипломата още преди да попалня заявлвнието за матурата............
Неможе да се харесваш на всички......НЕ всички имат вкус!!!
D
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
Защото пък не е лесно да озкарате от 5.90+ на тези матури..
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
-
runnersa
- В началото бе словото
Така е ..обаче някои имата 6.00 ж дипломата..така че пак са прецакани..... но не е болка за умиране...както е за тях така е за всички

D
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Прецакани са ако шестицата им е писана по милост, а не на базата на реални знания. И мисля, 4е е редно тези хора да бъдат леко прецакани, а не тея с реалните оценки.runnersa написа:Така е ..обаче някои имата 6.00 ж дипломата..така че пак са прецакани..... но не е болка за умиране...както е за тях така е за всички![]()
-
runnersa
- В началото бе словото
Напълно съм съгласен с тебе !!svetlio.varna написа:Прецакани са ако шестицата им е писана по милост, а не на базата на реални знания. И мисля, 4е е редно тези хора да бъдат леко прецакани, а не тея с реалните оценки.runnersa написа:Така е ..обаче някои имата 6.00 ж дипломата..така че пак са прецакани..... но не е болка за умиране...както е за тях така е за всички![]()
D