91. Хомофоб ли си?
Ако прочетеш отговора на който и да е от въпросите ти, ще се досетиш.
92. Склонен ли си да забелязваш и най-дребните детайли около себе си?
Е има ли как да не ги забелязвам?
93. Като кой бог би се описал и защо
Нещо между Исус Христос, Пан и Один. И Буда, макар да не е бог.

Мисля, че всички са достатъчно известни, за да обяснявам.
94. Кое е по-добре: да ти дадат подарък или да ти дадат пари сам да си купиш нещо?
Зависи кой. Понякога на хората им хрумват подаръци, за които и да имаш парите, не би се сетил. По интересно е с подаръци.

По практично е с пари.
95. Перфекционист ли си?
В доста отношения. Но само за неща, които смятам за наистина важни и за такива, на които съм посветил времето и вниманието си.
96. Кое понасяш по-трудно: жегата или студа?
Студът го понасям по-трудно, но го препочитам пред 50-градусов мор. Макар да съм роден през Август, обожавам клинча

Когато е топло кожата не можеш да си свалиш, но когато е кучи студ, няма нищо по-прекрасно от това, да се навлечеш с някой кожух/одеяло и да пийнеш един чай/бульон/мляко с какао/супа.
97. Кой от смъртните грехове най-много би спомогнал за това да гориш в ада?
Зависи в чий Ад и според коя църква.

Мен лично ме нервират единствено скъперничеството, завистничеството и в известна степен горделивостта. Но не вярвам в Ада. Наскоро си купих прекрасна книжка - "Историята на Ада". Представлява културологичен анализ и историческо проследяване на различните концепции за отвъдното в историята на човечеството. Изследват се промените на представата за оня свят, обособяването на Ада, разликата между визията за задгробния живот във вярванията на различни народи, в различни исторически моменти, в зависимост от нуждите на съответните общества, от моралните им необходимости, пряко обвързани с бита и социалните структури. Супер яка книжка е.

Тряа' ти я дам да я погледнеш.
98. Как би протекъл един идеален ден за теб?
На брега на морето, на ненаселено място, облечен в ефирна светла тога, на шарена сянка под млади дървета, под ясното синьо небе, в съзерцание на света и във философски диалог с интересен събеседник, също толкова размазан, колкото и аз и също толкова възхитен от живота и природата... Еххх...
99. Мразиш ли ме след всички тези въпроси?
В никакъв случай. Дори след последния те заобичах малко повече.
100. (Този Ива ме помоли да ти го напиша преди да си замине тая вечер за Пловдив): Защо се отнасяш злобно с хората, които са на съвсем различно мнение от твоето или просто не те харесват?

Не знам как Ива може да е останала с такова впечатление, освен, ако няма предвид пушенето, за което непрекснато и се карам и за което изписахме 100 страници тема.

Кога съм бил злобен???

Ако съм груб към някого, това е в конкретен момент, когато се опитвам да го накарам да осъзнае, че греши, но той не възприема и се смее на доводите ми, което само по себе си ама никак не ме притеснява, освен в случаите когато се отнася до нещо толкова общочовешки вредно като цигарите.

И дори тогава не изпитвам някво лошо чувство към човека, а към въпросното му мнение, качество, навик. Не мога да съм целенасочено зъл с когото и да било.
Валя, благодаря ти от все сърце, че си отделила толкова време за мен

(голяма сочна целувка, като от дбел роднина!)