Кореистика :)

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

hotch_potch написа:Ей, големи сладури сте кореистите :thumbleft: МН ще се радвам да се запознаем на есен. Аз съм другарче китаист и сега ще съм първи курс, но ще се натреса малко тук като се опитвам да съм полезна :oops:

Хах вчера малко се обърках в коя тема се събирате. Много сте активни. Та малко ще е като реклама, но като за зайчета мисля, че ще е полезно.
Намерих един сайт с филми онлайн, при това азиатски, така че днес спамя :twisted: http://www.crunchyroll.com/ - ето го сайта. Има доста корейски филми - при това някои са мн добри и езика е страхотен! Дано помогне за научаването на езика. Хах нали в един котел ще врим - ЦИЕК :twisted:

Ох, има и доста тъпи филми, така че ако усетите, че мозъка ви се топи СПРЕТЕ да гледате :!: :lol:
И аз ще се радвам да се запознаем. :) Попринцип би трябвало вече като настоящи студенти на СУ да се пренесем в секцията СТУДЕНТИ, но май тази тема още е с традиции в писането. :D

Благодарности за споделения сайт. Изглежда интересен, но поне на първата страница не видях никакви корейски филми? Би ли препоръчала някакви, които си гледала и са ти допаднали? :)
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

Ами корейците имат хубави драми ( с по 10 - хх серии), но не мога мн да гледам неща с повече от 8 серии. Иначе хубав филм е Love me not. Романтичен, но не прекалено лигав :love4: Другите не си струват реклама - time wasters :/ Филмите на ужасите са супер забавни и общо взето пишеш kmovie и излизат доста варианти. Признавам, че покрай изпитите не съм гледала мн филми там, но сега съм се амбицирала з а Tale of two sisters :wink:
Дано си харесате филмче :wink:
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Питайте мен,питайте мен!!!! Значи аз горещо преопръчвам Full House,значи казвам ви който гледа този сериал ще се накефи много,корейски както се досещате,16 епизода,страхотен е,просто го приемете на доверие.После ще ми благодарите,сигурна съм,ще има да благославяте че сте приети Кореистика.Ето малко инфо : тук
а това е торент: тук
Не гарантирам за скоростта,защото е от външен източник и има сравнително малко сийдъри,дръпнете си едно две епизодчета,пък ако ви хареса ще ви го цъкна на ДВД и готово.

А иначе тва е един много добър сайт със торент и уикипедиа за драми и сериали на Китайски,Японски и Корейски,повечето драми имат английски субтитри,което е много добре и можете да упражнявате езика доста добре.Тва е най-добрия сайт за мен лично.
тук
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

ADeLL написа:Питайте мен,питайте мен!!!! Значи аз горещо преопръчвам Full House,значи казвам ви който гледа този сериал ще се накефи много,корейски както се досещате,16 епизода,страхотен е,просто го приемете на доверие.После ще ми благодарите,сигурна съм,ще има да благославяте че сте приети Кореистика.Ето малко инфо : тук
а това е торент: тук
Не гарантирам за скоростта,защото е от външен източник и има сравнително малко сийдъри,дръпнете си едно две епизодчета,пък ако ви хареса ще ви го цъкна на ДВД и готово.

А иначе тва е един много добър сайт със торент и уикипедиа за драми и сериали на Китайски,Японски и Корейски,повечето драми имат английски субтитри,което е много добре и можете да упражнявате езика доста добре.Тва е най-добрия сайт за мен лично.
тук
Лелее... чувствам се неинформирана на фона на вас двете... :) Благодаря за полезната информация.

Всъщност е много по-добре и много по-полезно да ги теглим от торенти, иначе не си е работа да се взираш в милиметрови субтитри!

Аз от своя страна имам доста музика, така че ако някой се интересува, да пише в скайп. :) Всъщност тя е само японска?!?!?
Wikipedia написа:A story about love and heartbreak, sadness and self-preservation.
Вече не си спомням за името, но бях чела една книга, в която авторът казваше, че всички любовни истории са еднакви. Само, че докато в приказките принцесата целува жабока и той става принц, в реалността принцесата целува принца и той става жабок. :) Ако ме разбирате накъде бия и колко жалка е всъщност реалността както на принцесата, така и на принца. :)

Както и да е, главната идея е, че романтиката в тази тема започва да взема превес... Хаха :) Момичешка му работа?
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

Хаааааааах сродни души :lol: А в сайта, който дадох може да се увеличава филмчето и субтитрите се четат лесно... Очевидно имам свръх бавен нет и само това не ме изнервя :x Ще пробвам да гледам сериала и съм чувала само хубави неща за него :)

А иначе и аз имам доста японска музика. Пробвах да слушам и корейска - The Trax, но са лигави и ги отказах преди да съм почнала :lol: . Ако някой го интересува мога да пратя малко по скайп или мсн. И не се чувствай изостанала :wink:

Е какво пък - момичета сме - позволено ни е :P
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Ей, аз на крънчирол-а си гледах сапунките! Джей-дорами предимно, но и НАНА там я следях, че първи пускаха преводите. Много е добър сайта с огромна база филми! Напоследък обаче см ги заебала дорамите, не ми е до романтика и сополи, наблягам на аниме шоненчета и комедии.
Иначе аз исках да си намеря някаква ставаща корейска музика, ама така без инсайдър инфо трудно става :lol:

Кира, бившата ми съквартирантка е унгарска филология, доволно е момичето, харесва си езика супер много, ходи миналото лято в Унгария, сега и предстои заминаване за 6 месеца по някаква програма. Ако дадеш шанс на специалността, ще ти хареса. Ако нямаш по-конкретна цел сред филологиите разбира се ;)
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Pu, аз си харесвам филологията- направо ме сърби езика да почна да се уча :) Пък ако можеше да запиша и корейски и японски- малиии, бих се разкатала от кеф преди да изпуша тотално и да ми се разпаднат чарковете... Тогава на паметника ми ще пише: "Умряла в опит да научи Езиците..." :lol:
А твойта съквартирантка- с удоволствие бих ти поискала нещо за свързване с нея- скайп, мейл...к'вото и да е :) Сега си мечтая и на моя милост да й бъде даден шанс от филологията и да се уреди на учене в Унгария по няква програма (вече се осведомих и за тея работи, кикики) :wink: Тъй де, все пак ще завладявам света с моите преводачески способности :lol:
Стига съм флуудила :roll: Ся бягам да проверя тоя кръчнирол- да погледам малко драмички :)
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Нямам такива координати. Само телефон. Ма тя и не ги ползва много тия програми, принципно си стои в Сф, а там няма нито пц, нито нет. Трябва да се видя с нея началото на годината, да проверя кога и как ще се случват нещата. Ммм... мейл трябва да има. Ама аз не го знам :lol: Сори. като се свържа с нея ще се свържа и с теб, обещавам. А щом ти се учат всичките давай смело напред, възможности винаги има, щом има ентусиазъм. ;)
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

hotch_potch написа:Хаааааааах сродни души :lol:
Изведнъж се оказа, че всички, които пишат в тази тема, следят такива сериалчета в този сайт. :shock:

Аз се опитах да гледам няколко, но някакси не ме хванаха :? Или се заглеждам твърде много в актрисите и актьорите и забравям субтитрите, или пък се напъвам да чуя и евентуално нещо да хвана от разговора... а накрая сюжетът обикновено ме довършва като забележа по екрана да се межделеят реплики от рода на "И аз го обичам! Няма да ми го вземеш или... или ще те фрасна с тигана.." - например!

Но като прескочим драмата, никак не е лош сайтът. :) Просто не си падам по такива филми, но с удоволствие гледам участващите и слушам разговорите. :)

Всъщност сега съм се запалила доста по старите български филми и едва ли ще ме пусне скоро... Е не знам доколко може да се говори точно за "стари", като визирам "Таралежите се раждат без бодли", Матриархат", "Козият рог" и други... всичките са от 70-те години, не е толкова далече.. :?

А и музиката към филмите е невероятна, особено тази на Мария Нейкова, сещате се за какво говоря, нали?

Стига, че се това се превърна в пропаганда :P

Междудругото горещо препоръчвам Before Sunrise, Before Sunset и The million dollar Hotel! Нищо, че не са по темата... :lol:
Аватар
Pu
Пишете, о, братя

Мнение от Pu »

Хехехе :lol: Добри сме определено.

[фенбойщина]Гледай Hana Yori Dango лайв екшъна. Гарантирам качество! Много добре е направен, много забавна актьорска игра. Препоръчвам! Аз заради него започнах да употребявам по-активно крънчи-то. Два сезона е от по 8-9 епизода. И всеки един си заслужава![/фенбойщина]
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Като се върна, задължително! Сега обаче отлитам за планините, че тук не се издържа жегата и главоболието..

П.С.: И рекламите - Do you want to learn English for less than a price of a meal? :shock:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

hotch_potch: Мерси за линка, ползотворен сайт, не знаех за съществуването му. :o Даже съм учуден, че работи и то безплатно, като гледам колко нагледно нелегално е всичко в него. :P О, има дори стари епизоди на Candy Candy - е тука вече му пиша 6!
За японска музика ли стана дума? Чакайте тогава експертът да дойде и да се изкаже. :lol: И аз имам само японски песни, сегашните западни певци пък въобще не ги познавам.
FeelingSad написа:Само, че докато в приказките принцесата целува жабока и той става принц, в реалността принцесата целува принца и той става жабок. :) Ако ме разбирате накъде бия и колко жалка е всъщност реалността както на принцесата, така и на принца. :)
Тези мисли си ги избий от главата. 8)
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

Радвам се, че помогнах, а крънчито си е донякъде легално, защото само спира сериали и анимета, който вече са лицензирани от някой за разпространение в Америка. Хммм :(
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”