Кандидатстудентската мафия

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Знанията по всеки един предмет могат да бъдат проверени чрез тест (ако наистина тестът е направен професионално и качествено). За успешно издържан тест са необходими по-широки и задълбочени знания (примери - 1. Литература - ако някой е учил само Йовков и е имал късмет... освен това на теста може да се провери и до каква степен текстовете са четени задълбочено; 2. История - ако например съм учила само Средновековие - имам успех на този изпит, но ако е тест - няма начин)... Аз лично съм правила адски трудни, изискващи огромни познания тестове по литература. И с ръка на сърцето мога да кажа, че едва се справях. И пак казвам - зависи от теста. Да - трябва да можеш да съставяш текстове, да бъдеш грамотен, но както казах тестът може да е направен по начин, който проверява и тези твои умения :) ...
Последно промяна от Page_B на 01 Авг 2007, 13:08, променено общо 1 път.
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

ами аз по-немски език винаги съм изкарвал по-високи оценки на устните си изпити, отколкото на писмените. Струва ми се, че и така изпитът по език е една безпристрастна основа и база за сравнение.
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

нямазначение написа:
Мила написа:На УНСС оценките не са адекватни, защото въпросите в тестовете могат да бъдат подбрани по различни начини. Да, темата също е неадекватна, но изпит по литература чрез тест?!
Оценките в УНСС не са адекватни, защото се определят според това какъв резултат имат другите, не колко верни отговора си дал ти. Аз например с 30/40 верни по история там имам 5.86. Принципно, оценката ми трябва да е 5.00. Тоест, не въпросите са виновни- трябва да се отбележи, че има някои доста хитри и подли такива- а начинът на оценяване.
а ти си нямаш и идея какъв е западният модел, към който УНСС се стреми за разлика от СУ. В САТ принципът за подвижният таван е основен, важното е да се отсеят най-добрите, защото е ясно, че никой не е идеален!
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

браво на амбициозността на пича, който е създал темата. аз нямам никаква информация, но ти правя евала за идеята.
Аватар
fAsTLanE
От дъжд на вятър

Мнение от fAsTLanE »

Тея тестове в УНСС не ми вдъхват много доверие.Казаха ми,че книжките за предварителния стояли 2 дена в коридора на УНСС без никой да ги пази....е колко ли кадидатстудента са си получили книжките преди изпита?Да не говорим за вариянта за преписване от другарчето до теб :roll:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Според мен може би най-добрата комбинация е тест за общообразователна подготовка + мотивационно есе за хуманитарните специалности и необходимите задачи за природонаучните такива.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Мила написа:Според мен може би най-добрата комбинация е тест за общообразователна подготовка + мотивационно есе за хуманитарните специалности и необходимите задачи за природонаучните такива.

:thumbup:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Писането на "мотивационно есе" не е достатъчно застъпено в учебните програми на повечето училища, следователно не бива да изискват такъв компонент от кандидат-студентите.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
fAsTLanE
От дъжд на вятър

Мнение от fAsTLanE »

С мотивационно есе приемат във Варненски свободен университет :lol:
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

ами те и темите по история не са застъпени, но ето - има ги :(
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

д-р_Хауз написа:
нямазначение написа:
Мила написа:На УНСС оценките не са адекватни, защото въпросите в тестовете могат да бъдат подбрани по различни начини. Да, темата също е неадекватна, но изпит по литература чрез тест?!
Оценките в УНСС не са адекватни, защото се определят според това какъв резултат имат другите, не колко верни отговора си дал ти. Аз например с 30/40 верни по история там имам 5.86. Принципно, оценката ми трябва да е 5.00. Тоест, не въпросите са виновни- трябва да се отбележи, че има някои доста хитри и подли такива- а начинът на оценяване.
а ти си нямаш и идея какъв е западният модел, към който УНСС се стреми за разлика от СУ. В САТ принципът за подвижният таван е основен, важното е да се отсеят най-добрите, защото е ясно, че никой не е идеален!
Най-добрите нямат нужда от отсяване. Това, което прави подвижният таван е да създава пропасти между хора, които имат сравнително еднакви знания- това изобщо не ми се струва правилно.
Cezare
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cezare »

водим много разговори относно начина на отсяване, но всички са в грешна посока.

истината е, че приемен изпит изобщо не трябва да има. трябва да се дава възмоност на всеки да запише каквото поиска, но цедката на изпитните сесии трябва да е наистина цедка. казано с една дума, излизането от университета трябва да бъде трудно, не влизането.
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Поклон пред автора... и успех!!!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Първо, мъж съм,
Сори, ама не ти личи :lol:
но явно толкова си ми и чел мненията, че да видиш това. Второ, научи се, че "който" се използва за единствено число, а "които"- за множествено, преди да се правиш на голям интелектуалец. Трето, според мен 5.25 и 5.33 са добри оценки, а аз и мой приятел ги изкарахме не самнямазначениео сами, ами и на всичкото отгоре като четяхме теми, които не бяха на СУ. Така че ми спести празнословията си и конспиративно-воленистичните си разсъждения (ако ми кажеш, че не си воленист ще бъда изключително изненадан, признавам си).
Уверен съм, че граматиката я разбирам повече от теб, а липсата на доводи и аргументи по темата винаги при приматите градира до лични обиди и нападки - затова и занапред ще гледам да те прескачам,като кална локва.
Незнам какво е това понятие воленист, а като натиснеш долу, с игнатурата ми, на сайт ще разбереш кой съм
Cezare написа:на хората, които наистина има само един подпис, казвам най-отговорно: щракайте моментално с апаратчето въпросното място, преди ония от комисията да са се усетили(щото не е позволено попринцип), и ги съдете. това е грубо нарушение на целия регламент, и ще им е трудно да се измъкнат дори с тъй наречената "академична автономия"...
И как ще ги осъдиш, като снимките без заповед нямат сила в съда? Както казах, тези хора не са идиоти; имат си цял Юридически факултет, в който има действащи съдии и прочее. Тези хора са се бетонирали по такъв начин, че какво и да направиш, не можеш да ги осъдиш...
Въобще не е необходимо да съди някого, а и няма кого да осъди, тъй като по смисъла на АПК чиновниците носят твърде условна отговорност - а и каквото и да измъкнеш като финансови компенсации пак ще е рекрутирано от данъците и таксите на българските данъкоплатци. Българската правораздавателна система отдавна е доказала своята несъстоятелност, а обстоятелството, че от седем години България е осъдена абсолютно по всички дела от Европейския съд, категорично ппоказва нивото на българските законотворци. Също така е факт, че милиционер със средно образование осъди , за пръв път в демократичната история , не кой друг , а професорът по право в Софийския - Петканов. Впрочем, който не е завел дело срещу Софийския той не го е спечелил - справка делото на педерунгелите, осъдили Су да им плати по 5 хил. обезщетение. Нещо показателно - в Европейския съд България е загубила повече дела , отколкото примерно Либия. Та в контекста на тази статистика българското Външно министерство и правителство няма абсолютно никакви юридически аргументи за критики към либийската правораздавателна система. В този смисъл, единственото положително за България от влизането в ЕС, че вече в края на структурата безмерно крадливите чиновници са заменени с по-малко крадливи.
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Доц. д-р Румен Цветанов Донков Телефон за договаряне на сумата за следващия студент в СУ :0888 41 33 08
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/k-arhivistika-p2.html
При иницииране на процедура за разследване абсолютно безпроблемно следстивето може да изиска от Мтел сведения за изходните и входящи разговори на господина Донков. При подобна процедура май 20% от отличните оценки , получени в КСК ще имат нужда от преразглеждане
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”