Кандидатстудентската мафия
Модератор: Boromir
Знанията по всеки един предмет могат да бъдат проверени чрез тест (ако наистина тестът е направен професионално и качествено). За успешно издържан тест са необходими по-широки и задълбочени знания (примери - 1. Литература - ако някой е учил само Йовков и е имал късмет... освен това на теста може да се провери и до каква степен текстовете са четени задълбочено; 2. История - ако например съм учила само Средновековие - имам успех на този изпит, но ако е тест - няма начин)... Аз лично съм правила адски трудни, изискващи огромни познания тестове по литература. И с ръка на сърцето мога да кажа, че едва се справях. И пак казвам - зависи от теста. Да - трябва да можеш да съставяш текстове, да бъдеш грамотен, но както казах тестът може да е направен по начин, който проверява и тези твои умения
...
Последно промяна от Page_B на 01 Авг 2007, 13:08, променено общо 1 път.
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
а ти си нямаш и идея какъв е западният модел, към който УНСС се стреми за разлика от СУ. В САТ принципът за подвижният таван е основен, важното е да се отсеят най-добрите, защото е ясно, че никой не е идеален!нямазначение написа:Оценките в УНСС не са адекватни, защото се определят според това какъв резултат имат другите, не колко верни отговора си дал ти. Аз например с 30/40 верни по история там имам 5.86. Принципно, оценката ми трябва да е 5.00. Тоест, не въпросите са виновни- трябва да се отбележи, че има някои доста хитри и подли такива- а начинът на оценяване.Мила написа:На УНСС оценките не са адекватни, защото въпросите в тестовете могат да бъдат подбрани по различни начини. Да, темата също е неадекватна, но изпит по литература чрез тест?!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Най-добрите нямат нужда от отсяване. Това, което прави подвижният таван е да създава пропасти между хора, които имат сравнително еднакви знания- това изобщо не ми се струва правилно.д-р_Хауз написа:а ти си нямаш и идея какъв е западният модел, към който УНСС се стреми за разлика от СУ. В САТ принципът за подвижният таван е основен, важното е да се отсеят най-добрите, защото е ясно, че никой не е идеален!нямазначение написа:Оценките в УНСС не са адекватни, защото се определят според това какъв резултат имат другите, не колко верни отговора си дал ти. Аз например с 30/40 верни по история там имам 5.86. Принципно, оценката ми трябва да е 5.00. Тоест, не въпросите са виновни- трябва да се отбележи, че има някои доста хитри и подли такива- а начинът на оценяване.Мила написа:На УНСС оценките не са адекватни, защото въпросите в тестовете могат да бъдат подбрани по различни начини. Да, темата също е неадекватна, но изпит по литература чрез тест?!
-
Cezare
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
водим много разговори относно начина на отсяване, но всички са в грешна посока.
истината е, че приемен изпит изобщо не трябва да има. трябва да се дава възмоност на всеки да запише каквото поиска, но цедката на изпитните сесии трябва да е наистина цедка. казано с една дума, излизането от университета трябва да бъде трудно, не влизането.
истината е, че приемен изпит изобщо не трябва да има. трябва да се дава възмоност на всеки да запише каквото поиска, но цедката на изпитните сесии трябва да е наистина цедка. казано с една дума, излизането от университета трябва да бъде трудно, не влизането.
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
Сори, ама не ти личиПърво, мъж съм,
Уверен съм, че граматиката я разбирам повече от теб, а липсата на доводи и аргументи по темата винаги при приматите градира до лични обиди и нападки - затова и занапред ще гледам да те прескачам,като кална локва.но явно толкова си ми и чел мненията, че да видиш това. Второ, научи се, че "който" се използва за единствено число, а "които"- за множествено, преди да се правиш на голям интелектуалец. Трето, според мен 5.25 и 5.33 са добри оценки, а аз и мой приятел ги изкарахме не самнямазначениео сами, ами и на всичкото отгоре като четяхме теми, които не бяха на СУ. Така че ми спести празнословията си и конспиративно-воленистичните си разсъждения (ако ми кажеш, че не си воленист ще бъда изключително изненадан, признавам си).
Незнам какво е това понятие воленист, а като натиснеш долу, с игнатурата ми, на сайт ще разбереш кой съм
Cezare написа:на хората, които наистина има само един подпис, казвам най-отговорно: щракайте моментално с апаратчето въпросното място, преди ония от комисията да са се усетили(щото не е позволено попринцип), и ги съдете. това е грубо нарушение на целия регламент, и ще им е трудно да се измъкнат дори с тъй наречената "академична автономия"...
Въобще не е необходимо да съди някого, а и няма кого да осъди, тъй като по смисъла на АПК чиновниците носят твърде условна отговорност - а и каквото и да измъкнеш като финансови компенсации пак ще е рекрутирано от данъците и таксите на българските данъкоплатци. Българската правораздавателна система отдавна е доказала своята несъстоятелност, а обстоятелството, че от седем години България е осъдена абсолютно по всички дела от Европейския съд, категорично ппоказва нивото на българските законотворци. Също така е факт, че милиционер със средно образование осъди , за пръв път в демократичната история , не кой друг , а професорът по право в Софийския - Петканов. Впрочем, който не е завел дело срещу Софийския той не го е спечелил - справка делото на педерунгелите, осъдили Су да им плати по 5 хил. обезщетение. Нещо показателно - в Европейския съд България е загубила повече дела , отколкото примерно Либия. Та в контекста на тази статистика българското Външно министерство и правителство няма абсолютно никакви юридически аргументи за критики към либийската правораздавателна система. В този смисъл, единственото положително за България от влизането в ЕС, че вече в края на структурата безмерно крадливите чиновници са заменени с по-малко крадливи.И как ще ги осъдиш, като снимките без заповед нямат сила в съда? Както казах, тези хора не са идиоти; имат си цял Юридически факултет, в който има действащи съдии и прочее. Тези хора са се бетонирали по такъв начин, че какво и да направиш, не можеш да ги осъдиш...
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Доц. д-р Румен Цветанов Донков Телефон за договаряне на сумата за следващия студент в СУ :0888 41 33 08
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/k-arhivistika-p2.html
При иницииране на процедура за разследване абсолютно безпроблемно следстивето може да изиска от Мтел сведения за изходните и входящи разговори на господина Донков. При подобна процедура май 20% от отличните оценки , получени в КСК ще имат нужда от преразглеждане
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/k-arhivistika-p2.html
При иницииране на процедура за разследване абсолютно безпроблемно следстивето може да изиска от Мтел сведения за изходните и входящи разговори на господина Донков. При подобна процедура май 20% от отличните оценки , получени в КСК ще имат нужда от преразглеждане
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията"