Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007
Модератор: Boromir
- Haralampii
- В началото бе словото
- jordanoff
- От дъжд на вятър
Груба е, а и е нещо подобно на моята. Вместо Величко съм написал Василчоsilveto написа:Според мен пък е грешка да се пише за Земляци,но дано имате късмет и да не намалят заради това много оценката.А пък да пишеш на кандидат-студентски изпит за Ангелинка...Много зле...
Аз пък направих една грешка и ме е страх да не ме орежат много.Написах,че Рада(Шибил) е дъщеря на беяДали е много груба грешка?
- TimShel_Girl
- Драскач
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
аз съм сложила По жицата и Последна радост в други сборници
дано не ми смъкнат много заради това
иначе писах за Земляци, Последна радост, Вълкадин говори с Бога, Белите ескадрони, Шибил, Индже, Божура, През чумавото, Юнашки глави, Албена, По жицата, По-малката сестра, Серафим, Песента на колелетата и споменах още 2 военни.
иначе писах за Земляци, Последна радост, Вълкадин говори с Бога, Белите ескадрони, Шибил, Индже, Божура, През чумавото, Юнашки глави, Албена, По жицата, По-малката сестра, Серафим, Песента на колелетата и споменах още 2 военни.
Аз съм направила анализ на Шибил,През чумавото,По жицата,Овчарова жалба,Песента на колелетата,Серафим и съм споменала още 3-4 между които Божура и Последна радост.
Както беше казал някой,не е толкова важно в случая кои разкази си включил,а как си се аргументирал за това.
Ще видим,сега колкото и да гадаем и да спорим,до никъде няма да стигнем
Както беше казал някой,не е толкова важно в случая кои разкази си включил,а как си се аргументирал за това.
Ще видим,сега колкото и да гадаем и да спорим,до никъде няма да стигнем
-
AzoN
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: втори
По отношение на "Земляци" вижте това:
Има основания да се гледа на тази творба и като на разказ, и като на повест. Дано имаме късмет и проверителите да отминат тази дребнавост.Из списание Литературен форум, МАТУРАТА: КАК ДА УСПЕЕМ, Иван Станков написа:"Земляци" не е първата творба на Йовков. Тя излиза в края на 1915 година в сп. "Демократически преглед", но преди нея в периодиката се печатат редица творби на писателя. Ала когато трябва да композира първата си книга, "Разкази", т.1 (1917), Йовков решава да отвори този сборник и въобще цялото си творчество именно със "Земляци". Искал е да се гледа на тази творба като на начало...
...Заглавието на разказа "Земляци" (...)