Въпросът ми не се нуждае от отговор... От БАЛКАНТОН ли е била плочата? Нашите са здрави.Паган написа:МАйка ми като била бременна с мен, счупила в корема си
една музикална плоча.Но на мен сега нищо ми няма, нищо ми няма, нищо ми няма, нищо ми няма......
За или против тютюнопушенето?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
разбира се че е логично.и колкото по отрано се спрат толкова по-добре.идеята ми беше друга- че е важен стимулът за отказ от цигарите, дори и спонтанен( аз не съм планирала да имам дете и да пуша до последно...) камоли пък ако някой с еопитва да има дете, но това изобщо не темата.т.к. иска да има дете в близко време, и за целта трябвало да спре пушенето поне две години преди да забременее, за да е сигурно, че няма да има последици за детето... не знам доколко е вярно, но ми се струва логично...
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- railhan
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Мога да се квалифицирам като непушач, който пали по няколко цигари на месец. Та ... не съм толкова срещу самото пушене колкото против "страничните" ефекти на пушенето. Ако на някого му харесва да пуши ... нека пуши. Тялото си е негово. !!! НО !!! това не трябва да става за сметка на другите.
Какво имам предвид:
Пушачите в една компания трябва да се съобразяват с непушачите, без значение от съотношението пуш/непуш. Те са "не"нормалните и нямат право да искат и другите да споделят проблема им. Евентуално ... непушачите могат да ги изтърпят като проява на добра воля(а не обратното).
И не, не всичко свършва с цигарения дим. Не знам защо но много хора явно смятат че е много куул да си хвърлиш фаса на земята (някои даже за развили изкусно умение да ги изтрелват с два пръста). Нещо "нормално" е да се види как някой горд "гражданин" си хвърля фаса през прозореца на колата или на спирката (а не в коша на 1м от него).
.... може би е проблем на ниска култура и не достатъчно строго и прилагано законодателство.
И последно ... съм много против всякакъв вид рекламиране или насаждане на това колко е куул да пушиш, пиеш и тн. Изключително много ме дразни посланието на рекламите на "Флирт" и "Mary Jane"
(със сигурност има и други които попадат в тази категория но не се сещам) Мисля че имаше закон за това но явно не се спазва достатъчно стриктно.
... моите 5ст.
П.П. Много ме дразнят и хора които имат нужда от цигара и кафе за да се събудят.
Какво имам предвид:
Пушачите в една компания трябва да се съобразяват с непушачите, без значение от съотношението пуш/непуш. Те са "не"нормалните и нямат право да искат и другите да споделят проблема им. Евентуално ... непушачите могат да ги изтърпят като проява на добра воля(а не обратното).
И не, не всичко свършва с цигарения дим. Не знам защо но много хора явно смятат че е много куул да си хвърлиш фаса на земята (някои даже за развили изкусно умение да ги изтрелват с два пръста). Нещо "нормално" е да се види как някой горд "гражданин" си хвърля фаса през прозореца на колата или на спирката (а не в коша на 1м от него).
.... може би е проблем на ниска култура и не достатъчно строго и прилагано законодателство.
И последно ... съм много против всякакъв вид рекламиране или насаждане на това колко е куул да пушиш, пиеш и тн. Изключително много ме дразни посланието на рекламите на "Флирт" и "Mary Jane"
... моите 5ст.
П.П. Много ме дразнят и хора които имат нужда от цигара и кафе за да се събудят.
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
стига бе, защо? така са свикнали, ми хубаво, нека се бъдят. Аз се будя, ставам със скок и вече не съм сънен, но знам че има хора който им трябва половин час да се разсънят. Щом им трябва цигара или/и кафе, хубаво, щом им е кеф!railhan написа: П.П. Много ме дразнят и хора които имат нужда от цигара и кафе за да се събудят.
Иначе да се съобразяват пушачите с непушачите... би било хубаво, но от всички хора които познавам само Nightwish и kokteil_molotow са ме питали дали ми пречат, другите и да питат, питат го на първата дръпка, т.е. толкова им пука. Виж за изкусното хвърляне с два пръста рейхан е мн прав... мн е дразнещо като гледам 'лапетата от 5ти клас как като последните гъзари си мятат фаса с двжижение и поглед "света работи за мене"
Аз подкрепям пушенето до колкото не ми се натрапва и доколкото някой харесва цигарите и пуши. Не понасям пушенето "от гъзария".
Много ме дразнеше и отношението на хора като бившата ми приятелка "аз пуша и всички са длъжни да ме търпят" // "а шамаро зад врато?" както казваше един съученик
А ако на някой непушач не му харесва дима, ами да не ходи с пушаческа компания
А и за пасивното пушене...то е много вредно, но всеки който е поглеждал София от Черни Връх знае че специално тук пасивното пушене ни е най-малкия проблем
Бабатенкю за вниманието, и се извинявам за "под игото 2" ама съм в настроение да говоря /сефте
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
- railhan
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Има нещо таковаBerserker написа:... А и за пасивното пушене...то е много вредно, но всеки който е поглеждал София от Черни Връх знае че специално тук пасивното пушене ни е най-малкия проблемвсеки ден какво дишаме...ужас....цели сме пушачи и ние
...
Ами ... не заради друго ... но познавам подобни хора които имат желанието да се събуждат на всеки 30минBerserker написа: стига бе, защо? така са свикнали, ми хубаво, нека се бъдят. Аз се будя, ставам със скок и вече не съм сънен, но знам че има хора който им трябва половин час да се разсънят. Щом им трябва цигара или/и кафе, хубаво, щом им е кеф!
Иначе ... да аз съм от много високите хора (1.70) които имат нужда от около половин час за да успеят да станат от леглото.
... никакъв проблем не е и малкия ми братовчед на 7год. да си купи 2 бири една гроздова и 2 кутии Виктори или каквото там пуши младежта.
Тъпичко е че малко дете има толкова лесен достъп до такива неща. Най-вече цигарите ... явно е лесно да се пристрастиш
За алкохола ... не че не съм съгласен .... но при положение че самия аз съм започнал да употребявам алкохол преди пълнолетие някак ... не върви. Пък и ми се струва ... че към алкохола е доста по-трудно да се развие зависимост.
В Бургас винаги,когато пуша на улицата,си загасям цигарата в кошче и я хвърлям там.Но в София ми направи впечатление,че на доста места трябва да изминеш немалко път за да намериш кошче.Това ме кара да се замислям и за проблема как хората да поддържат околната среда като няма къде да си изхвърлят отпадъците
.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
да...много е сконфузващо , когато няма къде да си изхвърлиш фасана доста места трябва да изминеш немалко път за да намериш кошче.Това ме кара да се замислям и за проблема как хората да поддържат околната среда като няма къде да си изхвърлят отпадъците .
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
- KeineSonne
- Писаружяк
- Обратна връзка:
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
- Ice_Spirit