THE_PARASITE написа:Ако продължава в същия дух спокойно може да бъде детрониран още в Австралия.
И как ще стане този номер?
С игра. Този сезон няколко тенисисти показаха, че се доближават до Роджър. Освен това напрежението в/у него ще се покачва колкото повече наближава рекорда на най-великия за всички времена. Освен това той винаги ще е дразнител номер 1 за всички от световната ранглиста.
Последно промяна от THE_PARASITE на 10 Сеп 2007, 13:58, променено общо 1 път.
Абе, не знам. На мен ми се струва, че все още всички са доста далеч от Федерер. Да, фактите от Ролан Гарос и Надал говорят друго, но пък това е един турнир. Мисля, че Федерер може да намери сили и да го спечели догодина. Що се отнася до Джокович, наистина в лицето на сърбина Федерер срещна много сериозен съперник, но пък мачът снощи показа колко голяма въпреки това е разликата между тях и защо вече почти 4 години Роджър е номер 1.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
sedrik написа:Абе, не знам. На мен ми се струва, че все още всички са доста далеч от Федерер. Да, фактите от Ролан Гарос и Надал говорят друго, но пък това е един турнир. Мисля, че Федерер може да намери сили и да го спечели догодина. Що се отнася до Джокович, наистина в лицето на сърбина Федерер срещна много сериозен съперник, но пък мачът снощи показа колко голяма въпреки това е разликата между тях и защо вече почти 4 години Роджър е номер 1.
Вчера Федерер не победи с игра, а с психика точно като истински шампион. Не само РОЛАН ГАРОС беше силен за Надал. Според мен той надигра Роджър и на финала на Уимбълдън.
THE_PARASITE написа:Ако продължава в същия дух спокойно може да бъде детрониран още в Австралия.
И как ще стане този номер?
С игра. Този сезон няколко тенисисти показаха, че се доближават до Родвър. Освен това напрежението в/у него ще се покачва колкото повече наближава рекорда на най-великия за всички времена. Освен това той винаги ще е дразнител номер 1 за всички от световната ранглиста.
Единственият който има минимални шансове да го измести е Надал,а до Аustralian Open всички големи турнири са на твърди кортове.Всички знаят колко е жалък Надал на твърда настилка,а през кариерата си няма нито една титла на трева.
zvezda написа:Надал? Жалък?! Май не съм гледала точно този мач...
Явно
Според мен няма кой да се доближи до Федерер в момента. Единствено той и Надал са играчите с постоянно стабилно представяне, но Федерер се представя по-добре на клей, отколкото Надал на твърди настилки. Пък Надал има да го гони и откъм психика. Честно се виждат спадове и възходи в играта му в рамките на един мач, докато това при Федерер е до голяма степен изчистено и той почти постоянно играе на ниво.
На един от мачовете на Федерер коментаторът изрази едно мнение, че най-вероятно швейцарецът ще се състезава най-много още две години, тъй като психическото натоварване от това да бъде постоянно номер 1 го изтощавало и било много трудно да се издържи на него. Какво мислите? Смятам, че това е доста интересна тема, тъй като всички говорят за рекордите, към които се е запътил Федерер, но пък дали ще има време да ги постигне. Е, повечето от тях сигурно. Все пак е на 26 години, мисля, че поне още 3-4 години ще бъде в кондиция за големи резултати. Не знам дали ще направи Голям шлем. Все пак дори тенесисти като Сампръс не са успявали да го направят, а и Рафаел Надал заемо едно много централно място в основата на тази цел, но пък ще се радвам ако се случи.
Между другото докато писах предния пост и аз се замислих какво ли ще стане ако Надал пропусне Ролан Гарос поради някаква причина. Дано да не става, разбира се, защото първо, че от това ще загуби тенисът като спорт и второ, че ако евентуално Федерер спечели, няма да е толкова сладко и истинско както ако победи испанеца, или пък последният отпадне от някой друг.
Последно промяна от sedrik на 12 Сеп 2007, 10:26, променено общо 1 път.
Vaskes написа:Федерер е машина. Машините не изпитват психическо натоварване
Ето какво каза коментаторът по време на финала - Опасявам се, че ако бъде направена вътрешна дисекция на Федерер ще заскачат диоди, а не органи, просто защото той играе като истинска машина...
Fed написа:Ето какво каза коментаторът по време на финала - Опасявам се, че ако бъде направена вътрешна дисекция на Федерер ще заскачат диоди, а не органи, просто защото той играе като истинска машина...
О, да, това си го спомням, .
Да не забравяме и за Сесил Каратенчева, която след по-малко от четири месеца се завръща на корта. Какво мислите за нея? Дали ще успее да постигне резултати както преди. Аз си мисля, че ще успее. Пък и сега, две години след наказанието, ми се струва малко по-сдържана отколкото беше преди. Няма ги изказвания от рода на "Мога да бия и извънземно" .