Преразглеждане на оценката?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
silviq_
В началото бе словото

Мнение от silviq_ »

Споменавайки този 4овек имах предвид не точно личността му ,а цялото там "движение " , но е вярно-отклоняваме се от темата ..
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

нямазначение написа:

DID_miss- ще бъда благодарен, ако ми кажеш в какво се изразява едностранчивостта ми. Сигурен съм, че какъвто и довод да ми дадеш, ще ти цитирам текст, който да го оборва, написан назад в темата.
Нека започнем от самото начало-прословутите славяни и прабългари.Какво те кара да мислиш,че те са единствената причина за понижаването на оценката ти?Рецензията?Небалансирана тема.Ами съгласи се ,че едва ли при хиляди работи някои ще тръгне да ти обяснява в една страница рецензия кои са ти всички грешки и пропуски.Не казвам,че имаш!!!Казвам,че си се хванал за това твърде здраво...
освен това...имаш навика да правиш особено странни и съвършено грешни изводи от думите ни,защото ги тълкуваш така,както ти е удобно,в името на каузата просто да спориш.Например:
"Щом си несъгласна с това, което казвам, тоест, че липсват критерии и че някои са порязани- други- не, значи си съгласна, че има съвършено ясни критерии и никой не е порязан. Тъй като трета позиция няма".
Трета позиция има и ти го знаеш...
нямазначение написа:Изречение номер едно предполага,че проверителите не грешат
Не,изречението не го предполага-ти предполагаш,че изречението го предполага...
нямазначение написа:black_lady- щом някой заяви, че всички оценки са "безгрешни" и "стопроцента правилни"
Това никой не го е заявявал...
Мога и още да продължавам...
levi nathan
От дъжд на вятър

ita

Мнение от levi nathan »

fragile написа:
Ice_Spirit написа:Бягането не е решение за абсолютно нищо!
Във всички случай е възможно най-лесният вариант.
В неговия случай съм убедена, че е. Просто хора като него не могат да се впишат никога в рамките на българската идиотия, от какъвто и да е сорт. Различните тук считат за луди. И това си е. А той изпъква, има лидерски качества, само ще го влудят и накрая стъпчат в който и да е български университет.
Кой какъв е, не знам. Но ако ще се правят такива хлабави обобщения, трябва да се добави: Такъв тип хора, макар и да са ценени и търсени на запад повече отколкото тук, се раждат и развиват именно в среди като нашата. Най-лошото, което може да се случи на едно 'Иначе', е утилизирането му - попадането там, където му е комфортно и където може да се чувства полезно.
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Не е така, защото непрестанната борба със средата убива човешкото.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

?!?!?!?!?!?!?!!
Борбата убива?
Закалява.
Toto-I will remember
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Бягайте хорица, далееече, далече.
Как ще ви посрещнат- ми зависи изцяло от вас. Как ще се чувствате(като чужденци или не)- ще разберете след време.
Има хора които мислят и говорят без да действат, има и такива които действат без да мислят. Като гледам в България има и от едните, и от другите. Кофтито е че не виждам хора които и да говорят, и да действат. Разбирате ли?
Ако искаме да стигнеме до основата на проблема, трябва да седнеме и да мислиме и да определиме кое е правилно и кое не. Това прави нямазначение. Хубаво.
Обаче тези от които зависят много неща, действат без да мислят- политици, ректори, хора с власт общо взето. Като примесиме и външното влияние, т.нар. "Западен модел" и какво става? Цял народ тревопасни.
нямазначение е прав- да. Трябва да се бориме за справедливост. Трябва също и да се бориме за да може да сме в положение да промениме сегашното статукво, и раздаването според заслугите(дефиницията за справедливост) да е максимално коректно(винаги ще има изключения).
Всички сте прави, едни защитават философското схващане за проблема, другите физическото му разрешаване(доколкото може да се изразя така). Трябва да се мисли и да се действа. Това е.
Аз мога да стоя тука и да ви напиша едно 10-20 страници за факторите докарали България до това дередже, предимно анализирайки външното влияние- но какво ще постигна? Ще се отвратите още повече и ще си купите билета и ще напуснете. Това не разрешава проблема- задълбочава го още повече.
Трябва да дискутираме проблемите, да видиме как може ние в бъдеще да ги решиме и да действаме заедно.
Трябва да се гледа по-глобално на нещата, да не се ограничаваме само до едната проверка на писмените работи и дали е справедлива или не. Само по себе си това е доста сериозно нещо- все пак донякъде от това зависи бъдещето ни. Но има много неща криещи се зад този проблем които трябва да дискутираме преди да стигнеме до същността му.
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Само когато има смисъл и изход от нея. Да се бориш с глупаци е абсолютно безсмислено!
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

те глупаците не се борят 8)
Toto-I will remember
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Ами, ами, борят се и още как. Нахални изроди.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

да си нахален,не значи да се бориш.
А най-голямата борба на човек е да надмогне себе си.
сори,доста отвлечено и философско звучи,но така мисля...
Toto-I will remember
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Тук съм съгласна. За мен лично тази борба е обречена на неуспех. Не мога да надмогна/превъзмогна себе си. Май и не искам. Иначе би било наистина чудесно. Някои са способни на това, свалям им шапка.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Можеш,повярвай ми :lol:
Вече си го направила даже!Надмогнала си всички пречки,за да стигнеш там,където си!
Евала :D
Toto-I will remember
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Не, не можеш да надмогнеш себе си, докато в собствените си очи изглеждаш пълно нищожество. Това обаче е една още по-сложна и дълга тема.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”