Информационни системи 2010-2014
Модератори: Methuselah, thegirl
-
awanturistkata
- В началото бе словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: първи
Re: Информационни системи 2010-2014
ма дори и да не е 20 . 20 е за цялата градска мрежа... дори и само за една линия е 7-8 лв. за какво да си тровиш нервите за 7-8 лв
- Shin
- В началото бе словото
Ами не. Досега никога не съм си валидирала картата, толкова контроли са минали и никой не е правил проблем за това.Victoria написа:Ако имаш предвид в трамвай/тролей/(метро (за метрото е ясно) - ако не си цъкнеш картата и мине контрола, могат да те глобят с левче (стойността на един билет).Shin написа:Още се чудя защо има хора, които цъкат на автоматите с карта за неограничен брой пътувания...
Попринцип пише, че е необходимо да се прави, но в момента това няма никакъв смисъл. Защото целта на валидирането с неограничен брой пътувания е ако случайно стане някакъв инцидент ти можеш да докажеш, че си бил по това време на мястото. Но тези автомати ги има само в тролеите и трамваите и къде работят, къде не. Някои се бъгват и не ти отчитат картата, а хората само се бутат на входа и става лудница.
Та мисълта ми е, че това ще придобие смисъл, когато всеки транспорт се сдобие с работещи автоматчета.

Доколкото знам в автобусите засега не възнамеряват да слагат такива устройства.Shin написа:Ами не. Досега никога не съм си валидирала картата, толкова контроли са минали и никой не е правил проблем за това.Victoria написа:Ако имаш предвид в трамвай/тролей/(метро (за метрото е ясно) - ако не си цъкнеш картата и мине контрола, могат да те глобят с левче (стойността на един билет).Shin написа:Още се чудя защо има хора, които цъкат на автоматите с карта за неограничен брой пътувания...
Попринцип пише, че е необходимо да се прави, но в момента това няма никакъв смисъл. Защото целта на валидирането с неограничен брой пътувания е ако случайно стане някакъв инцидент ти можеш да докажеш, че си бил по това време на мястото. Но тези автомати ги има само в тролеите и трамваите и къде работят, къде не. Някои се бъгват и не ти отчитат картата, а хората само се бутат на входа и става лудница.
Та мисълта ми е, че това ще придобие смисъл, когато всеки транспорт се сдобие с работещи автоматчета.
И доколкото съм чела, идеята на апаратчетата е да се следи пътникопотока.
Иначе това, което ти говоря, може да го прочетеш на http://www.sumc.bg/bg/transport/tarifa- ... 50/kontrol
Явно не си попадал на заядливи контрольори или просто в момента не се съобразяват с тази точка, но нищо не им пречи да го направят.(3) (изм. с Решение № 433 по Протокол № 43 от 25.06.2009) При констатиран от контролните органи по редовността на пътниците случай на пътуване с нетаксувана валидна абонаментна карта на електронен носител в трамваите и тролейбусите, пътникът заплаща билет за нетаксуван пътник с Електронна карта на стойност съответстваща на цената на билета за еднократно пътуване.

- Shin
- В началото бе словото
Не, аз съм ги чела тези неща, но както ти каза, контрольорите изобщо не обръщат внимание на това. :}
А и те пак не могат да изчислят правилно пътникопотока. Много хора се возят с хартиени билети, а много повече без билети и когато контрол в градския транспорт липсва как изчисляват тези бройки? Трябва да променят доста подхода си, за да има смисъл цялата работа.
А и те пак не могат да изчислят правилно пътникопотока. Много хора се возят с хартиени билети, а много повече без билети и когато контрол в градския транспорт липсва как изчисляват тези бройки? Трябва да променят доста подхода си, за да има смисъл цялата работа.
Последно промяна от Shin на 19 Авг 2010, 12:57, променено общо 1 път.

- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
Абе те от мен пари не могат да земат дори да нямам билет, да пробват да се заяждат че не съм си цъкнал картата на автомата...
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
-
awanturistkata
- В началото бе словото
В тролеите и трамваите да я цъкнеш как и да е... ама я ходи да пробваш в автобусите където дори няма автомати... това е толкова недообмислено.... че няя на къде
Не знаех,че може само за 1 линия
това си е далаФерка.Интересно ми е дали мога да се абонирам за 2 линии поотделно,смисъл да давам по 15-16 лв(4лв са си 4 лв,ба*ти..).Аз още не съм мн запознат с линиите в София,но да речем ако си направиш абонамент например за 94 и за 10 или 18... си е напълно достатъчно мисля.
п.п А относно трафика на пътниците по отделните линии може да се следи с точност до човек,но в БГ не знам дали ще се случи скоро... има си съвсем прост начин,но в БГ скоро не мисля,че ще стане
п.п А относно трафика на пътниците по отделните линии може да се следи с точност до човек,но в БГ не знам дали ще се случи скоро... има си съвсем прост начин,но в БГ скоро не мисля,че ще стане
Последно промяна от loserrrr на 19 Авг 2010, 14:02, променено общо 1 път.
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
Компютърни науки I курс
в интерес на истината ми излиза по евтино да им давам по 10 лв вместо да ползвам картаmorfei написа:Аз не мога да разбера, толкова ли го бърка човек да даде 20 лв. на месец, но да бъде с чиста съвест и да избегне споровете с контрольорите?!
Честно казано,не виждам смисъл от тая месечната за всички линии.На практика,едва ли някой ,с такъв абонамен, използва цялата мрежа.За 2 линии мисля,че е най-удачният вариантbggashnik написа:2 линии са 12.50Гледайте тук:
http://www.sumc.bg/bg/transport/tarifa- ... /46/tarifa
- bggashnik
- Пишеща машина
Да ти кажа, 2 линии не покриват кой знае каква част от София, особено ако искаш да ходиш и на други места освен ФМИ и Студ. град. Аз лично ще си взема за цяла градска, 21.50 няма да ме банкрутират...
Компютърни науки I курс
Зависи човек...честно казано с 2 линии си е перфектно,освен ако не си авантюрист или нещо такова ,да обикаляш ... ако се замислиш по-сериозно ако не ти се налага нещо определено,по спешност например да отидеш донякъде,ако ти си живееш да кажем в Студ. град или където ида било другаде тук имаш 1 линия(която мисля,че е задължителната) и другото,което е ако решиш,че ти се разкарва нанякъде,до определено място (мол,клуб,театър и т.н.) си правиш и за там и си перфектен.bggashnik написа:Да ти кажа, 2 линии не покриват кой знае каква част от София, особено ако искаш да ходиш и на други места освен ФМИ и Студ. град. Аз лично ще си взема за цяла градска, 21.50 няма да ме банкрутират...
п.п А вече ако парата не те бърка можеш и чартър-лимузина да си наемеш
- morfei
- Форумно зомби
Да, но с 2 линии се ограничаваш все пак. Замисли се, че ще живееш 4 години(поне) в София. И за тези 4 години да ползваш само 2 линии?! Ще се налага да се разкарваш и в други квартали, все пак. Аз лично ще си взема за цяла градска, 8 лв/месец няма да ме сбъркат, но поне ще съм с мисълта, че не е проблем да ходя, където искам без да плащам излишно.
Компютърни науки 1 курс
ко речи
.. ще си вземеш карта за цялата мрежа защото не може 4г да ползваш само 2 линии?!?!
.. нали се сещаш че ако не ползваш друга линия поне от 8 пъти месечно то тогава си плащал излишно
..
бтв бих искал да запитам всичките авантюриси и хора дето ще се разкарвате по кварталите ... какво по дяволите мислите че има в тия квартали че толкова ще ходите да ги обикаляте
бтв бих искал да запитам всичките авантюриси и хора дето ще се разкарвате по кварталите ... какво по дяволите мислите че има в тия квартали че толкова ще ходите да ги обикаляте