що, не те ли кефят металягите xD
Скандинавистика 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
Re: Скандинавистика 2010
не ми се вярва
ама ще ти кажа есента със сигурност хехе 
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
Ем тва слушам през съзнателния си живот
преди 7ми клас бях NERD сега съм (12ти) от оня металязи дето пият по паркове и гори 
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
( :Стойо написа: (повече от фиология както я наричат)
Погледни тук.
Да, този очарователен въпрос е основен и човек трябва да има готов отговор във всеки случай. Аз лично смятам да стана коминочистач (!) ...в Стокхолм (или поне така казвам), а една колежка се подготвя за исландска овца. Какъвто въпросът, такъв и отговорът. :ДNorwegian Wood написа: [...]
"А, извинявайти, ма вий с тъз спициалнуст къкво ша прайти?". Не само за скандинавистиката, по принцип.
PS: ashvalkyrie, теб съм те виждал някъде (из интернет пространството) или се бъркам...
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
възможно, кажи за коя част от интернет пространството става думаNattevandrer написа:
PS: ashvalkyrie, теб съм те виждал някъде (из интернет пространството) или се бъркам...
Пого клипове в тубата ?!?

Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
оо в кой точно????brooks написа: но в един брой на Cosmopolitan
аз си ги събирам, ама ми липсват няколко, та как точно тоя ще съм изтървал
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- brooks
- В началото бе словото
'коя част на интернет пространството'...ashvalkyrie написа:
възможно, кажи за коя част от интернет пространството става дума
хаха, не, не, нямаш право да го събираш това нещо човек.Norwegian Wood написа:
оо в кой точно????
аз си ги събирам, ама ми липсват няколко, та как точно тоя ще съм изтървал(
Но това е значително по-добре, отколкото да ти кажат: "Ти какво учеше, скандиванистика, а?" Последвано от тъжна пауза, която съдържа горния въпрос. Не трябва да се сърдим на хората, те си знаят право, икономика, архитектура и медицина. Ние сме странните.ashvalkyrie написа:заеби ги тея "кво ше праиш с таа скандинаИстика бе"
Иначе няма какво да кажа за специалността, което не е казвано вече. Аз си обичам това, с което се занимавам, и дано и за вас, първи курс, се окаже така. Първоначалното въодушевление е нетрайно, но ако човек учи, се справя. Успех!
- brooks
- В началото бе словото
това са глупости... всички тайно ви завиждат, че сте stand-up guys и не сте взели живота толкова на сериозно, че да се откажете от това, което наистина искате в полза на някакви комерсиални занимания, обещаващи големите ПАРИ. понеже голяма част от правистите, икономистите, архитектите и лекарите първоначално са искали да правят компютърни игри примерно или да учат някви езици и т.н.
Е, естествено без мен, аз наистина искам да се занимавам с право.
Е, естествено без мен, аз наистина искам да се занимавам с право.
Парите според мен не са толко важни, ако си кадърен ще има работа, но силно предпочитам нещо присърце , от което няма да ми иде да се самоубия всяка сутрин отивайки на работа 
Хаха, имах предвид, че много, много хора дори не знаят, че тази специалност съществува, затова й бъркат и името. Следователно не я смятат за разумен избор. За разлика от вече изброените поприща, които звучат авторитетно по подразбиране. Т.е. с brooks определено говорим за различни хора.
Иначе и при нас човек може да взима живота насериозно и често е точно така, какво си мислят хората, винаги е друг въпрос.
Иначе и при нас човек може да взима живота насериозно и често е точно така, какво си мислят хората, винаги е друг въпрос.
- brooks
- В началото бе словото
Става дума за това, че когато завършите се изправяте пред стеснено търсене на пазара в сравнение с други специалности. Адвокати, лекари и т.н. на всеки му трябват. Много се записват в тия специалности точно заради авторитета и заплатите. Да правиш каквото ти се прави, а не каквото ще ти гарантира по-лесно намиране на работа - това имам предвид като казвам, че според мен хората, които учат скандинавистика, явно гледат по-леко на живота и не са обладани от фикс-идеята каква работа ще си търсят там след 5 години... Който търси, ще намери. 
А това, че някой не знае какво е скандинавистика, не говори добре за него просто. Вие пък не им се сърдете, това ви придава известна мистичност все пак

А това, че някой не знае какво е скандинавистика, не говори добре за него просто. Вие пък не им се сърдете, това ви придава известна мистичност все пак
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Е, те много хора не знаят и унгарска филология кво е. Така че ... хубава работа, ама българска бих каазала- ограничени са повечето българи - тва е истината!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Не би могло да бъде казано по-точно.Иначе няма какво да кажа за специалността, което не е казвано вече. Аз си обичам това, с което се занимавам [...]
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
я в крайна сметка колегите да се назоват, че да се видим кои сме
(ако искат, де)