Скандинавистика 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
ashvalkyrie
В началото бе словото

Re: Скандинавистика 2010

Мнение от ashvalkyrie »

не ми се вярва :) ама ще ти кажа есента със сигурност хехе :)
що, не те ли кефят металягите xD
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
Стойо
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Стойо »

Ем тва слушам през съзнателния си живот :D преди 7ми клас бях NERD сега съм (12ти) от оня металязи дето пият по паркове и гори :D
Аватар
Nattevandrer
Да живей словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Nattevandrer »

Стойо написа: (повече от фиология както я наричат)
( :

Погледни тук.
Norwegian Wood написа: [...]
"А, извинявайти, ма вий с тъз спициалнуст къкво ша прайти?". Не само за скандинавистиката, по принцип. :D
Да, този очарователен въпрос е основен и човек трябва да има готов отговор във всеки случай. Аз лично смятам да стана коминочистач (!) ...в Стокхолм (или поне така казвам), а една колежка се подготвя за исландска овца. Какъвто въпросът, такъв и отговорът. :Д

PS: ashvalkyrie, теб съм те виждал някъде (из интернет пространството) или се бъркам...
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Аватар
ashvalkyrie
В началото бе словото

Мнение от ashvalkyrie »

Nattevandrer написа:
PS: ashvalkyrie, теб съм те виждал някъде (из интернет пространството) или се бъркам...
възможно, кажи за коя част от интернет пространството става дума :)
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Пого клипове в тубата ?!? :lol: :lol: :lol:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

brooks написа: но в един брой на Cosmopolitan
оо в кой точно????
аз си ги събирам, ама ми липсват няколко, та как точно тоя ще съм изтървал :((
:P
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

ashvalkyrie написа:
възможно, кажи за коя част от интернет пространството става дума :)
'коя част на интернет пространството'... :lol: деа знам, ЗАДНАТА...? :scratch: brazzers.com, такива работи. :lol:
Norwegian Wood написа:
оо в кой точно????
аз си ги събирам, ама ми липсват няколко, та как точно тоя ще съм изтървал :((
:P
хаха, не, не, нямаш право да го събираш това нещо човек. :lol: нямам идея в кой брой btw, аз ги чета като пътувам и после ги хвърлям, но това го помня, защото момичето от интервюто беше 3-4 години по-голямо от мене и от моето училище.
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

ashvalkyrie написа:заеби ги тея "кво ше праиш с таа скандинаИстика бе"
Но това е значително по-добре, отколкото да ти кажат: "Ти какво учеше, скандиванистика, а?" Последвано от тъжна пауза, която съдържа горния въпрос. Не трябва да се сърдим на хората, те си знаят право, икономика, архитектура и медицина. Ние сме странните. :D
Иначе няма какво да кажа за специалността, което не е казвано вече. Аз си обичам това, с което се занимавам, и дано и за вас, първи курс, се окаже така. Първоначалното въодушевление е нетрайно, но ако човек учи, се справя. Успех!
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

това са глупости... всички тайно ви завиждат, че сте stand-up guys и не сте взели живота толкова на сериозно, че да се откажете от това, което наистина искате в полза на някакви комерсиални занимания, обещаващи големите ПАРИ. понеже голяма част от правистите, икономистите, архитектите и лекарите първоначално са искали да правят компютърни игри примерно или да учат някви езици и т.н.

Е, естествено без мен, аз наистина искам да се занимавам с право. :lol:
Стойо
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Стойо »

Парите според мен не са толко важни, ако си кадърен ще има работа, но силно предпочитам нещо присърце , от което няма да ми иде да се самоубия всяка сутрин отивайки на работа :D
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Хаха, имах предвид, че много, много хора дори не знаят, че тази специалност съществува, затова й бъркат и името. Следователно не я смятат за разумен избор. За разлика от вече изброените поприща, които звучат авторитетно по подразбиране. Т.е. с brooks определено говорим за различни хора.
Иначе и при нас човек може да взима живота насериозно и често е точно така, какво си мислят хората, винаги е друг въпрос. :lol:
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

Става дума за това, че когато завършите се изправяте пред стеснено търсене на пазара в сравнение с други специалности. Адвокати, лекари и т.н. на всеки му трябват. Много се записват в тия специалности точно заради авторитета и заплатите. Да правиш каквото ти се прави, а не каквото ще ти гарантира по-лесно намиране на работа - това имам предвид като казвам, че според мен хората, които учат скандинавистика, явно гледат по-леко на живота и не са обладани от фикс-идеята каква работа ще си търсят там след 5 години... Който търси, ще намери. :)

А това, че някой не знае какво е скандинавистика, не говори добре за него просто. Вие пък не им се сърдете, това ви придава известна мистичност все пак :) :) :)
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Е, те много хора не знаят и унгарска филология кво е. Така че ... хубава работа, ама българска бих каазала- ограничени са повечето българи - тва е истината!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Nattevandrer
Да живей словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Nattevandrer »

Иначе няма какво да кажа за специалността, което не е казвано вече. Аз си обичам това, с което се занимавам [...]
Не би могло да бъде казано по-точно.
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Аватар
ashvalkyrie
В началото бе словото

Мнение от ashvalkyrie »

я в крайна сметка колегите да се назоват, че да се видим кои сме :) (ако искат, де)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”