Има ли начин да се набутам в 51 блок?

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: Има ли начин да се набутам в 51 блок?

Мнение от deny_s »

mina написа:Това, дето го говорите, не е ли само ако има преразход на ток и вода? По принцип в една от наредбите, които четох пишеше, че на човек се падат по 4 кубика, ама не разбрах дали общо топла и студена вода, или 4 топла и 4 студена. А преразхода на ток се получава обикновено зимата, защото някои хора са по-зиморничави и си пускат печки/духалки и т.н.
Аз мисля,че това се води консуматив и накрая на всеки месец си делите на 3 сметката от консумативите и това е. :D Иначе наемът за общежитието е само 17 лв.(без консумативи)
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Електромер си има всяка стая. Водомер и аз не видях, най-вероятно да си е останало като на другите блокове - общ водомер и преразходът се дели на броя живущи.
ТВ и хладилник има за всички стаи. Там, където няма, ще дадат.
Изображение
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Ето намерих го:

Индивидуалният наем, който заплаща всеки живущ, се определя като наемът за съответното жилище се раздели на броя на леглата в него.

1.2. Определените наеми се отнасят за учебно време и са с включени разходи за нормално потребление на вода (средномесечно по 4 куб. м. вода на човек). При превишаване на това потребление живущите доплащат в месеца, следващ отчетения по фактура разход за предходния месец. Сумите за доплащане се усредняват според броя живущи за всеки отделен вход.

1.3. За неучебно време живущите заплащат наемите по т.1.1. с добавен пълен размер на ползваните консумативи – електроенергия, студена вода и затопляне на водата.

1.5. Живущите студенти, докторанти и специализанти заплащат определените им наеми по т.1.1., заедно със стойността на консумираната електроенергия за предходния месец, отчетена по индивидуалния електромер на съответната стая, разделена поравно между живущите в стаята.

Всеки живущ заплаща ежемесечно и своята част от разходите на електроенергия за общите части на съответния блок (вход). Тя се изчислява като разлика от показанията на главния електромер и сумата от индивидуалните електромери, разделена на броя на живущите.

Живущите заплащат за всеки електромер допълнително годишна такса от 10.00 (десет) лева за неговата задължителна проверка и 0.90 лева месечно за отчитане на показанията. Тези суми се заплащат разделени поравно между живущите в стаята.

http://uni-campus.net/documents.php - Наеми
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Victoria написа:Електромер си има всяка стая. Водомер и аз не видях, най-вероятно да си е останало като на другите блокове - общ водомер и преразходът се дели на броя живущи.
А да, сега се сетих, че в мойта стая намаше телевизор. То не е болка за умиране след като има прекарани кабели на мегалан там - винаги можеш да гледаш и през интернет :)
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

RadoRado написа:
Victoria написа:Електромер си има всяка стая. Водомер и аз не видях, най-вероятно да си е останало като на другите блокове - общ водомер и преразходът се дели на броя живущи.
А да, сега се сетих, че в мойта стая намаше телевизор. То не е болка за умиране след като има прекарани кабели на мегалан там - винаги можеш да гледаш и през интернет :)
Ще дадат. В моята нямаше нищо, но още преди да се кача домакинката ми каза. Само каза да отмине лудницата около настаняването на първокурсниците.
За нета - дали ще е Мегалан? Някой ги спомена някъде, но така и не разбрах откъде има тази информация. И дано да го има за началото на учебната година.
Изображение
raindrop
В началото бе словото

Мнение от raindrop »

RadoRado и аз съм на 6-тия, и аз имам тераса, утре си слагам и простира, остава да се измисли такса за сушенето :)
Точно пред стаята ми имаше табло с електромерите (поотделно за всяка) , така че това е сигурно.
Телевизор нямам, най-важен ми е нет-а и държа да разбера кога ще се задействат от Мегалан, питах долу и казаха,че никой не знае (много обнадеждаващо) . Също ми казаха,че не мога да си закача часовник или каквото и да е по стената, забранено е бутането на свещените тапети!!!
Това за кухнята изобщо не го знаех, но ще е страхотно, тъй като имам желание да си готвя. Тъкмо бях се примирила с отчайващата мисъл да ям само от Лападунди ;/
Как са цените в О!Шипка? Някой да каже

Идеята за парти по случай нанасянето/започването на годината ..и каквото още можем да се сетим беше моя и btw още си държа на нея :)

Та..така :)
Аз пристигам утре и ще постоя 3-4 дена, след което окончателно идвам на 29ти и айдее :king:
:bounce: :compress:
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

За "О,Шипка":
-не си поръчвай никога печени картофи или нещо подобно, не му помня наименованието, те там са некви овъртени! :mrgreen:
-по-важното: вкусни пици правят, цените са от 4.50 за малка (без месни продукти) през 5.50 и до 8-9 лева!
Аз си хапнах една за 5 и нещо, добре дойде при цял ден гладуване на опашките! :mrgreen:

За коли, тва онова, си е пак същите цени - нормални! :)
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Каква е тази постройка до блока,аз така и не обърнах внимание :mrgreen: ?
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Аватар
Vladimiroff
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно Инженерство
Обратна връзка:

Мнение от Vladimiroff »

За вас "Лападунди" няма ли, та се къширате с О!Шунка? :D
In Area 51 [414]
raindrop
В началото бе словото

Мнение от raindrop »

Има Лападунди и не само :)
Лично аз ако имам избор бих си готвила.

О!Шипка е - когато ме мързи да се мръдна по-далеч :)
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Аватар
Vladimiroff
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно Инженерство
Обратна връзка:

Мнение от Vladimiroff »

raindrop написа:Има Лападунди и не само :)
Лично аз ако имам избор бих си готвила.

О!Шипка е - когато ме мързи да се мръдна по-далеч :)
Странни личности. Аз не бих си готвил, дори да имах право... предпочитам друг да ми прави храната пред неизбежните хранителни отравяния :D
In Area 51 [414]
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Може да пробвате да се храните и на стол в делнични дни.
Изображение
Аватар
marrriq
Пишете, о, братя

Мнение от marrriq »

E,супер ще е, ако има кухня :mrgreen: Много обичам да готвя, ще храня целият блок, ако трябва, само даноооооо да има кухня. Сигурни ли сте, че ще има? За да знаем със съквартирантките ми дали да купуваме микровълнова.

А иначе за партито - навита съм на 100%. Идвам на 30-ти :flower:
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

какъв ще е намът в 51-и тази година?
Изображение
Изображение
Аватар
dataghost
Да живей словото
Специалност: КН
Курс: втори

Мнение от dataghost »

кой повика кой почука написа:какъв ще е намът в 51-и тази година?
~17лв месец без ток/вода. Има ли wifi? Не че няма да разбера на 30-ти, ама да знам какво да нося - щайга или куфар? (PC vs. notebook)
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”