Облекло за изпит?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор

За изпит....

обличам се по-официално
52
31%
обличам се секси
5
3%
обличам дрехи, удобни за криене на пищови
9
5%
обличам се както винаги
88
53%
обличам каквото хвана
12
7%

Общо гласове: 166

Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Облекло за изпит?

Мнение от Cecilia Lisbon »

// Okay, явно аз единствена си държа на мнението, че последните писали тук кандидат-студенти (далеч съм от идеята да обобщавам за всички!) се държат агресивно ("ти ли ще ми кажеш, мааа!!! -- болднато и с триста хиляди удивителни), защитават се патетично ("аз ща праа кото си искам, ти си смешен, я млъквай)" и на всичкото отгоре вметват простащини ("гъзове" и прочее). Съжалявам, но няма как да не ми направи впечатление! :| И това впечатление за мен е много по-важно от темата за облеклото за изпит и съответно я измести към културата на участниците. То реално и текущият ми posting измества темата, така че млъквам, надявайки се да оцените поне тактичните разяснения на Lord и Catherine :|
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Lord написа:
Инак си права, Лийла, че има доста ученици с опит в различни видове изпити (tell me about it, дето се вика), но не такива са писали в тази тема.
Абе хора, толкова ли е трудно да се прочете "Лея" - 'Що ми викате "Лийла" и "Лекси"?

MERCES_LETIFER: Аз лично смятам, че кандидат-студентите, които пишат тук са агресивни, защото се чувстват нападнати. Колкото до възпитанието на студентите и на кандидат-студентите. Ох. Определено не мисля, че студентите са цвете за мирисане. Особено масата от тези, които пишат тук, включително моя милост.

Аз се съгласявам напълно с tonia kostova.

МДД, СУ си има омбудсман (http://uni-sofia.bg/index.php/bul/unive ... _ombudsman), проф. Добрина Темнискова е ТОЧНО човекът към който ТРЯБВА да се обръщате, ако забележите някакво различно отношение от преподавател. Никой няма право да ви дискриминира по никакъв начин. Подаване на сигнал до нея е правилната постъпка в такъв случай.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

leia_loves_cats написа:Абе хора, толкова ли е трудно да се прочете "Лея" - 'Що ми викате "Лийла" и "Лекси"?
Лея? :shock: Аз винаги съм го чел "леля"... :?
leia_loves_cats написа:МДД, СУ си има омбудсман (http://uni-sofia.bg/index.php/bul/unive ... _ombudsman), проф. Добрина Темнискова е ТОЧНО човекът към който ТРЯБВА да се обръщате, ако забележите някакво различно отношение от преподавател. Никой няма право да ви дискриминира по никакъв начин. Подаване на сигнал до нея е правилната постъпка в такъв случай.
И какво става като подадеш сигнал? А какво става ако преподавател подаде сигнал срещу студент? :roll:
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Joker написа:И какво става като подадеш сигнал? А какво става ако преподавател подаде сигнал срещу студент? :roll:
Проверява се кое как, защо....
Ако те интересува конкретната процедура, можеш да разпиташ. По принцип длъжността е ориентирана за борба с корупцията, но всякакви други сигнали, свързани с проблеми между преподавател и студент са добре дошли.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ами например, ако преподавател уличи студент в опит да му даде рушвет, за да го пусне на изпит, или в опит за преписване, или в sexual harassment? 8)
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

Mortuary написа:Може би не ме интересува, пуйко. Упс, толкова съм нетактичен! :brilsmurf: Ще ме удостоиш ли с целувка по задника ми или ще се правиш на ударен? ;)
А ти, MERCES, може би налагаш с чантурата всеки невъзпитан младеж на улицата. Ще ти припомня с голямо съжаление, че не се намираме във Виена и излишните официалности ме карат да се смея. Ама много съм възмутен! :brilsmurf:
А аз съм възмутена от липсата ти на възпитание и грубия тон, особено към момиче :evil: :x
Иначе по темата...аз все още не съм студентка, но смятам, че на изпит би трябвало да се ходи с една идея по-елегантни дрехи отколкото в ежедневието. За нас панталон ( или не прекалено къса пола ) + блуза е идеалният вариант. Някак не върви за се появиш облечена като за дискотека. :? А за момчетата - мисля, че панталон и риза са съвсем в реда на нещата.
Всеки сам си решава как да се облича за изпит, но все пак по-официалното облекло е един вид проява на уважение към преподавателя. :)
Последно промяна от kirrara на 02 Авг 2009, 17:58, променено общо 1 път.
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Първото ти изречение е напълно дискриминационно. Момичетата не трябва да изискват по-различно отношение от момчетата. Ако го правят, може да се случи да не е в тяхна полза... :wink:
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

Joker написа:Първото ти изречение е напълно дискриминационно. Момичетата не трябва да изискват по-различно отношение от момчетата. Ако го правят, може да се случи да не е в тяхна полза... :wink:
Ех, човек вече не може да изисква и кавалерско отношение от страх да не дискриминира някого :lol: :roll:
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

kirrara написа:. . ., но все пак по-официалното облекло е един вид проява на уважение към преподавателя. :)
Та какво се има предвид под това ?
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

aL` написа:
kirrara написа:. . ., но все пак по-официалното облекло е един вид проява на уважение към преподавателя. :)
Та какво се има предвид под това ?
Ами...хубаво е да уважаваш преподавателите си, особено ако го заслужават :)
Аватар
BlairWitch
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от BlairWitch »

Прекалените официалности са излишни. Според мен, човек трябва да се облича с вкус и такт по всяко време.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing.
Painfully...
into life to die...
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

ми аз на изпити винаги съм си ходил нормално, по тениска и дънки. ако е студено, гледам да имам нещо топло; ако вали, гледам да имам качулка (а и дава +10 точки живот).

обаче на кандидатстудентските винаги ме разбиват. може ли на устен изпит по журналистика да идеш с костюма си от бала? или с костюм изобщо? деца с костюми suck socks.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

На изпити ходя винаги по-изтупана :wink: не мога да се явя с кецове и дънки пред преподавателя, все едно съм в училище... От малка ми е набито в главата, че на изпит човек трябва да е по-представителен. Не все едно отиваме на бал, но човек трябва да е елегантен...
Всъщност трябва да се облича стилно не само на изпит... но това е друга тема :D
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Вярно е. На изпит трябва да се ходи с официално или близко до официалното облекло. Това се прави от уважение към преподавателя. В знак на своето уважение студентът също така е задължително да е гладко избръснат или поне с поддържана брада или мустак. Последната препоръка се отнася и за момичетата, придобили по естествен път дара на обилното окосмяване.
Мили мустакати момичета, професорите също са хора...и на тях им е гадно!
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

По въпроса за женските мустаци а.к.а трета вежда,
ще кажа само едно: всеки има право на своите косми!
Подкрепям всички дръзнали гордо да си носят мустака.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”