ГАЗОВАТА КРИЗА

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Bethany
Да живей словото

Re: ГАЗОВАТА КРИЗА

Мнение от Bethany »

По данни на елект. медии в края на седмицата България може да регистрира първите си доставки на газ, четвъртък-петък се очаква синьото гориво да стигне до страната.
Тези три дни станаха цяла седмица? Поживьом , повидим....!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Нашата енергийна зависимост от Русия в много отношения е по-малка от средната независимост на Европейския съюз, каза министърът.
Да бе... трънки... 99% от висококачествените въглища, 100% от ядреното гориво, над 95% от нефта и от газа... колко още трябва, за да каже, че сме зависими?
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Ахххахахаха :lol: Гледахте ли снощи по новините кадри от протестите на Ковачки пред президентството? Ахххахахахахахах! Няма толкова неадекватнои хора :lol: ако намеря кадрите, ще ги пусна :lol:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

ама аз все така си оставам в недоумения за тоя протест, Ковачки?!
WTF?!?!?!?
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Jamesmagno написа:Ахххахахаха :lol: Гледахте ли снощи по новините кадри от протестите на Ковачки пред президентството? Ахххахахахахахах! Няма толкова неадекватнои хора :lol: ако намеря кадрите, ще ги пусна :lol:
Я раздуй малко работата, че както знаеш тука разполагам с ограничени информационни ресурси :р Сега кой протестира, за кво се бори, мята ли огради?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Не бе, докараха 140 (май толкова бяха) автобуса с разни хора от незнамсикъде, и направиха митинг в подкрепа на преотварянето на АЕЦ Козлодуй... Появиха се данни че който го е организирал, се е изръсил 300 000 лева...
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

"Ударили ни като в атентат
20 януари 2009 / News.dir.bg
Българската икономика е понесла катастрофални загуби от спирането на доставките на руски газ, като последиците от нея са равносилни на тези от терористична атака.
Това съобщи българският министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров в интервю пред Ройтерс, цитирано от БГНЕС.
Последиците за българската икономика са катастрофални, заявява Димитров. Това става в разгара на икономическата криза и доведе до драматични резултати за България, допълва той.
София въведе режим за доставките на близо 400 големи промишлени потребители от 6 януари. В резултат десетки заводи спряха работа и страната с население от 7,6 милиона бе изправена пред загуба на работни места, пазари и социална стабилност, посочва още Димитров, цитиран БТА.
Именно заради това последиците приличат много на тези след терористична атака“, категоричен е той.
Най-малко 250 големи български индустриални компании, които не са получавали доставки на газ от 6 януари, са регистрирали преки загуби в размер на 170 милиона лева (113 милиона долара), заявява министърът. Освен това те са изправени пред по-голямата опасност да загубят пазари за износ.
България, която е почти напълно зависима от руските газови доставки, е една от най-тежко пострадалите от спора за цената на газа между Москва и Киев, в резултат на който бяха прекратени всички доставки за Европа през територията на Украйна, отбелязва Ройтерс.
Стотици хиляди останаха без отопление през най-студената зимна седмица в началото на януари, което предизвика всеобщо недоволство и улични протести в най-бедната членка на ЕС, посочва агенцията.
Запитан за въздействието върху икономическия растеж през първото тримесечие, Димитров заяви: „Растежът със сигурност ще се забави, но в момента не съм в състояние да дам точна прогноза, защото трябва да изчислим последиците и загубите“. Икономисти съобщиха още преди газовата криза, че растежът ще намалее под 2-3% спрямо 6% през миналите години, тъй като потреблението в страната започва да намалява заради затягането на условията за получаване на кредити, отбелязва Ройтерс.
Вчера ЕК съобщи, че Полша, Чехия, България и Румъния ще избегнат рецесията. Тя допълни, че растежът в България тази година ще бъде 1,8%."
Ще се сетят, но вече е много късно. Аз това го казах преди много време..... А и още нещо за което много не ми се иска да съм права, но растежът в България тази година няма да бъде 1,8%!
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Знаете ли защо Путин спря газта всъщност ;) Аз вече имам доста стабилна теория. Трябвала му е за износ на друго място.

Просто направих паралел между един учебник по Макроикономика, който ми показаха днес, и сегашната криза. Когато се съберат паричните дефицити на всички страни по света би трябвало да излезе нула. Обаче според автора на тоя учебник това не е вярно и прилага пример. И дава обясенине - казва, че някои икономисти отдават това на грешка в сметките, но други твърдят, че някои държави тайно извършват междупланетна търговия с извънземни :lol:

Ето сега просто трябва да съберем две и две - спирането на газта и сравнително скорошното възобновяване на руската космическа програма.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Aахахах!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Smoking Mirror написа:Знаете ли защо Путин спря газта всъщност ;) Аз вече имам доста стабилна теория. Трябвала му е за износ на друго място.

Просто направих паралел между един учебник по Макроикономика, който ми показаха днес, и сегашната криза. Когато се съберат паричните дефицити на всички страни по света би трябвало да излезе нула. Обаче според автора на тоя учебник това не е вярно и прилага пример. И дава обясенине - казва, че някои икономисти отдават това на грешка в сметките, но други твърдят, че някои държави тайно извършват междупланетна търговия с извънземни :lol:

Ето сега просто трябва да съберем две и две - спирането на газта и сравнително скорошното възобновяване на руската космическа програма.
Само по себе си това което казваш не ми звучи логично, поради факта, че дефицитът се взима с отрицателен знак, това означава, че сумата на всички дефицити е отрицателно число, а не 0, което противоречи на принципите на математиката, за което се съмнявам. Явно имаш в предвид сумата от резултати (приходи и разходи). Кой е автора, че ми стана интересно?
По този повод ще перифразирам един закон от физиката така - "Нищо в природата не се губи"...
Последно промяна от Bethany на 21 Яну 2009, 15:58, променено общо 1 път.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Учебника, в който го прочетох е на Бланшард - в момента той е главният икономист на международния валутен фонд :mrgreen: което е още по-тревожно само по себе си
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Smoking Mirror написа:Учебника, в който го прочетох е на Бланшард - в момента той е главният икономист на международния валутен фонд :mrgreen: което е още по-тревожно само по себе си
Това за което говориш е изследване на Оливие Бланшард за икономиките в ЕС още от 2002 г., което няма нищо общо с твоята интерпретация за съжаление.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

прекланям се пред новия леви :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:

и беше учебник междудругото ;) учат по него в бокони ;) сигурен съм,че знаеш кои са бокони затова не намирам за нужно да ти обяснсявам.

впрочем ако ти трябват снимки компромати пиши ми лс ;) ще ти пратя, няма нужда да ровиш из форума.

оу, и още нещо - благодаря ти, че ми обясни, че това са пълни глупости. не, наистина. ако не беше ти наистина щях да им повярвам. :king:
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Smoking Mirror написа:прекланям се пред новия леви :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:

и беше учебник междудругото ;) учат по него в бокони ;) сигурен съм,че знаеш кои са бокони затова не намирам за нужно да ти обяснсявам.

впрочем ако ти трябват снимки компромати пиши ми лс ;) ще ти пратя, няма нужда да ровиш из форума.

оу, и още нещо - благодаря ти, че ми обясни, че това са пълни глупости. не, наистина. ако не беше ти наистина щях да им повярвам. :king:
Явно пак не си ме разбрал, НИКОГА НЕ СЪМ казвала, че това което ти говориш са пълни глупости, казах, че неправилно си го интерпретирал, темата няма нищо общо с газовата криза, а по скоро е свързано с фискалната политика. Да, знам "кои" са Бокони. Не, не ми трябват снимки компромати!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

axaxxaxaxaxaxaxa :lol: :lol: :lol: Bethany, ти си моя entertainer of the week
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”