Batbayan написа:
Що ти в кое време живееш?Я вземи като си започнал да раздаваш приличие и правила си смени аватара, защото този пистолет подтиква към насилие, което е неприемливо за едни прогресивен млад мъж - студент.Ето виждаш ли - много е лесно на чужд груб да броиш тоягите, ама като на теб ти дойде до главата да ти казват как да си живееш живота ще пропискаш и ти.Но слава богу законите са писани от трезвомислещи хора, на които им е писнало да живеят в така любимата ти дискриминация отпреди години, прилагана върху баща ти и баба ти по комунистическо и царско.

Живея в 21 век. Ако не си забелязал, нещата като еволюция в обществата по света се подобряват. В България се влошават. Или казано по друг начин - ще се подобрят, ако върнем лентата една епоха назад.
Отделно викаш за аватара - супер, виж правилата на форума относно аватарите и ми обясни как ги нарушавам? И как нарисувана картинка приканва към насилие? Големие лош вълк да бях сложил, пак ли щеше да приканва към насилие? Теб приканва ли те към насилие? Като ми четеш постовете иска ли ти се да идеш в някоя гимназия и да изтрепеш десетки ученици, баш с този (измислен специално за играта) пистолет?
На мен подобни мерки са ми били на главата - не съм се оплаквал, макар да са били ограничаващи нещото си там. Защото погледнато глобално, по-далече от носа ми и собствения ми малък свят, тези мерки са били правилното нещо. Нищо, че Х или У са против тях, щото "ги ограничават". Понякога трябва да нарушим правата на 3-4 души, за да запазим тези на 300-400. Няма перфектно решение, ако има то е дискриминация, защото се забранява на определени хора да са еди-какви си. По-лесно е да се каже, че се защитават правата на всички ученици, дори и на ощетените, те ще благодарят по-късно.
Като каза законите, викам да извадиш и този за народната просвета или как се води там, където се казва, че училищата сами правят и приемат правилници, които важат върху територията и учениците в конкретните училища и трябва да бъдат спазвани, баш като въпросния закон. И това училище си е спазило закона, въвеждайки правилник, и съответно допълвайки го. Иди ги съди, ако искаш...
Не виждам дискриминация, когато трябва да се въведе ред. Аз лично съм против дискриминацията, но има 1 изключение, в което закона я допуска - когато е за целите и доброто на обществото. Тогава се допуска да накараме 2% от него да се държат прилично, ползвайки силата на правилата, за да не страдат другите 98% от глупости, за да не им даваме лош пример и най-вече за да има баланс в това общество.
Специално за тенденциозния външен вид - при децата "които се изграждат като личности" е добре да им се наложи,
че не дрехите и косата ги правят хора, а мислите и чувствата. И съответно ако си държат на своето, значи не виждат глобалната картинка и заслужават някакви по-строги правила, за тяхно добро. Ако не го разберат, няма да станат нормални хора, а такива с изкривени ценности. Което е в ущърб на обществото и неговите 98% нормални хора, които не искат сред тях - убийци, крадци, измамници, наркомани.. сещаш се....