Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Re: Какво искате да учите?

Мнение от shayne »

steamer написа:Да бе, човек с 3-4 години опит като web developer получава (грубо) около 2000 лева на месец - да ги ожалиш направо...
Точно за такава сума говорех и аз. Е, мога да ви кажа, че един финансов математик (и всички производни на тази професии) взима в пъти повече. Така че не се заблуждавайте, ако си мислите, че един програмист взима най-много.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

shayne написа:
steamer написа:Да бе, човек с 3-4 години опит като web developer получава (грубо) около 2000 лева на месец - да ги ожалиш направо...
Точно за такава сума говорех и аз. Е, мога да ви кажа, че един финансов математик (и всички производни на тази професии) взима в пъти повече. Така че не се заблуждавайте, ако си мислите, че един програмист взима най-много.
Ама иди да пишеш embedded software за някоя голяма компания например, та ще видиш какви са сумите... Иначе да, това, което ти посочи (фин.математик), несъмнено е високо платено, но в България... дали? Да не говорим, че е добре най-малкото да имаш стабилна основа като финансист :roll: За уебдизайна - изкарват се прилични пари, но определено в момента едно от най-перспективните неща е програмирането за embedded systems...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Кви са тия смешните суми?
Изображение
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

debauchee написа:здравейте хора :)
и аз имам един изключително важен и неотложен въпрос относно кандидатстването с предметен цикъл "Философия" (въпреки че е малко неуместно да го задавам тук),но все пак - специалност Социология ще приема или не с изпита по Философия?
Приемът за Социология е с изпит по избор: Философия и социални науки(50% от приема), български език, математка 1 или 2, западен език(английски, немски, френски), история на България.

Ето ти линк за повече инфо -
http://www.phls.uni-sofia.bg/display.php?page=kand_s
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

lani_chan написа:Аз много съм се нахъсала на културологията. Пак литература... :lol:
Културоглогията е интересна, но, според мен, изключително ограничена откъм приложение. Защо не се насочиш към нещо друго, а винаги можеш да запишеш културология като втора специалност.
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
elishenkova
В началото бе словото

Мнение от elishenkova »

имали някой книжките с тестове за су по английски език
купувам ги на 60-70%
Аватар
nox
Пишете, о, братя
Специалност: Психология

Мнение от nox »

"Естествено всеки има право на избор и ако иска да се занимава с подобни нископлатени професии, негова воля."
:D

Вие докато си спорите и си ги мерите (заплатите, имам предвид) на мен ми идва да изръся на глас как ясно се обричам на нископлатена просяшка тояга с тази филология, към която съм се запътил. К'ъв съм и аз такъв.
Добре, че поне завършилите високоплатени специалности веднага ги вземат на работа.
Била тя и в кафене.
Малий, ама пък и аз какво разбирам.

Warning: Plebeian in construction!
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
heiki
В началото бе словото

Мнение от heiki »

Здравейте и от мен! Аз още не съм избрала какво точно искам да уча, но знам, че ще е дистанционно. Та може ли някой да ми каже няколко думи за дистанционното обучение в СУ, кой специалности имат такъв вариант, дали си струва...въобще всякаква информация ще ми е от полза
благодаря
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

Журналистика,Журналистика и пак Журналистика......
Ако не стане в най-краен случай фиология(българска или славянска) :rr:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Специалност: Славянска филология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

nox написа:"Естествено всеки има право на избор и ако иска да се занимава с подобни нископлатени професии, негова воля."
:D

Вие докато си спорите и си ги мерите (заплатите, имам предвид) на мен ми идва да изръся на глас как ясно се обричам на нископлатена просяшка тояга с тази филология, към която съм се запътил. К'ъв съм и аз такъв.
Добре, че поне завършилите високоплатени специалности веднага ги вземат на работа.
Била тя и в кафене.
Малий, ама пък и аз какво разбирам.

Warning: Plebeian in construction!
А тази окаяна,нископлатена филология случайно да не е славянска :lol: Щото и аз май там ще ходя..ще си просим заедно накрая :lol:
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Програмиране ще се учи явно...Компютърни науки ми е най-голямото желание.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от ethno_girl »

Аз ще питам още нещо,защото видях,че тук има компетентни хора :roll: Възможно ли е да се запиша още от първата година в две специалности,които да уча успоредно и те да са в различни факултети? Не става въпроса за трудността и физическата възможност... мерси предварително :bom:
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:58, променено общо 1 път.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от ethno_girl »

Ами аз от години се занимавам с музика много сериозно и мислех това да кандидатствам още отдавна.Но понеже завършвам езикова реших и с английски да се пробвам и си ходя допълнително на уроци и за това.Та мисълта ми е дали бих могла да съчетая някоя филология с музиката. Музиката никак не се изкарва трудно,така че от тази гледна точка не вярвам да е проблем за мен. Обаче и аз почти съм сигурна,че не може така от 1-ви курс две специалности едновременно да се учат... :scratch:
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:57, променено общо 1 път.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”