ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
vanityfair
В началото бе словото

Re: ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}

Мнение от vanityfair »

Наша е грешката, че излишно ви наплашихме с тази сесия. Не че ще си щракате с пръсти, но не е и нещо непосилно. С известно количество мислене и малко повечко четене няма да имаш проблем. Стига да не гониш успех от 6.00 де ; ) По Българска етнология аз лично ти предоръчвам, ако можеш да седнеш при Мира. Тя е по-благосклонна. Краси малко се кара. Другите неща Иво ги каза достатъчно изчерпателно.

Колкото до втория език, пробвайте да се борите за различен от руски и турски, но не се надявайте кой знае колко. И ние много пищяхме, но в крайна сметка няма кой знае какво значение кой език ще е честно казано. Просто опита показва, че език в университета не се учи.
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

Абе мани ти да не е гадна сесията, кофти си е особено археологията .. ама ние вече гледаме от края на 2ри курс където сесиите са мнннн ама мн по-гадни :mrgreen: :mrgreen: 1ви курс ни се струва песен :cheers: А аз лично не съм мн съгласна, че Мира е по-благосклонна тук много зависи от това колко си й ходил на упражненията и колко участие си взимал.. така, че това трябва да си предцените :)
Но като цяло с тея митве за изпитите само ти става по-трудно :mrgreen: Като мине сесията тогава ще си наясно какво е .. за всеки е различно ;)
А до колкото за езиците, трудно ще си издействате друг език, защото няма пари за др преподаватели. Иначе наистина в университета език не се учи, но преподавателката ни по турски е наистина мнннооого добра .. и ако се чудите кои език да изберете препоръчвам турски, хем ще научите нещом, хем ще си изкарате изпита успешно, защото тя не прави проблеми за това :)
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
etnolojka:)
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от etnolojka:) »

колеги, някой знае ли кои теми отпадат от конспекта по византия?
Не си давай много зор,най-хубавите работи се случват,
когато най-малко ги очакваш!При мен има чар и красота,при мен има сила и изражение,не мисля логично,а динамично,живея живота така както ми харесва,живея за удоволствието,защото съм направена от него!
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Мнение от Малък рус дзвон »

Мога само да ви кажа само, че на Острогорски историята е много по-добре написана и много по-лесно се чете.
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Малък рус дзвон написа:Мога само да ви кажа само, че на Острогорски историята е много по-добре написана и много по-лесно се чете.
Тя само създава илюзия за голяма книга - наистина се чете леко и бързо, а и Бакалов не покрива целия конспект така или иначе :joker:
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

айде още два изпита останаха, за някои един :) /за втори курс де/

щом стигнах до там да сънувам бакалов, значи е тежко положението :rr:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И какво ти правеше? :shock:
Аватар
hishtnika
В началото бе словото

Мнение от hishtnika »

Драги колеги, искам да ви попитам миналата година в Златоград къде бяхте отседнали
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Мнение от Малък рус дзвон »

В хостел Гребенци. Не вярвам вие да сте другаде. Не е нищо особено, но всяка стая има баня и тоалетна, които са съвсем прилични.Стаите са чисти. Малко е тясничко, щото има само легла и една маса, ама да ви кажа повече не ви и трябва.Във всяка стая има телевизор с кабелна.Имате и общо помещение тип столова,в което има хладилник. И толкова.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

В Златоград е хубаво :)
Като птичка в небесата :)
luis
В началото бе словото

Мнение от luis »

Здравейте, предполагам, тук не е най-подходящото място за моите въпроси, но се надявам, че ще извините един неориентиран и начинаещ етнолог. Така, изчетох всичко което, беше публикувано в сайта на ИФ за обучението, разгледах и програмите, но не съм особено наясно какво точно се учи през първата година и как стоят нещата с езиците. Ще може ли някой да ми обясни.
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Спокойно точно тук е мястото да питаш.
По мое мнение докато не влезеш на лекции и не усетиш специалността няма как да разбереш на какво точно ще те научи Етнологията. Иначе първата година ще имаш лекции по Социология (повърхностно, но пък много интересно и преподавателя е много готин), История и теория на етнологията, Българска етнология 1 част (демек традиционна българска култура), Диалектология (която изобщо няма какво да я мислиш), Методи на етноложките проучвания (ще се учите как се работи на терен), Археология и другото са истории - Стара история, Тракология и История на религиите (тя е разделена на ислям и християнство). Не знам дали точно това те интересуваше, но това измислих :) Колегите ако имат забележки да се включват :) А колкото до езиците, ако си с впечетлението, че в Университета ще затвърждаваш, упражняваш или пък научиш език (особено пък английски) по-добре си го избий от главата. По принцип по програма първите две години се "учи" западен език (английски, френски или немски тъй като група за испански не се събира) и след това втория семестър на втори курс трябва да запишеш руски или турски.
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
luis
В началото бе словото

Мнение от luis »

Благодаря за отговора, затвърди ми си доброто впечатление, че ще се учат интересни работи. :) За западен език писах френски, а колкото до другите турският категорично го изключвам поради редица причини, макар че и братушките ни ги обичам много, ама какво да се прави.
Между другото като попрочетох коментарите ви от преди две години ми направи впечатление, че сте доста ентосиазирани.На мен лично ми беше голям мерак тая етнология и се надявам, че и другите колеги ще са така.
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Не се притеснявай, етнолозите са най-веселите в ИФ и имат най-интересните традиции за посрещане на новите попълнения :wink:
Много интересни неща се учат, ще видиш... :)
Не от висотата, от низостта ми се гади.
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от MARRISSA »

Е такова животно като Етнолога надали има някъде другаде :mrgreen: Ние сме най - веселите, най - умните, най - красивите, абе все най- най в ИФ на СУ !!! :cheers: :cheers: Да не говорим за практиката ни, е тя вече бие всички рекорди за купон и затова май май ни завиждат другите специалности 8) Иначе като цяло се учат много интересни неща по отношение на българската, турската, гръцката, руската култури, но има и доста излишни (според мен :bom: ) предмети като повечето от видовете истории хахах, не за друго ами, защото изпитите по тях са кофти :) Все пак поздравления за добрия избор, който си направил и няма да съжаляваш ! :)

А пък посрещането на 1ви октомври е много интересно ,гледайте да не го пропуснете :king: Ейй как ме е яд, че няма да ви видя тогава :( иии представянето на досегашните зайчета :albino: :geek: :lol: :lol:
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"

http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
Публикувай отговор

Обратно към “ИФ”