Изпитът по Английски език в СУ

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено

Доколко вярвате на резултатите от изпитите в СУ?

Напълно
31
29%
По-скоро да
39
37%
По-скоро не
23
22%
Изобщо
13
12%

Общо гласове: 106

Miyamoto_Musashi
В началото бе словото

Мнение от Miyamoto_Musashi »

На английския изкарах 5.85 и съм приет (записах се дори) в Японистика (моя мечта от доста време насам)-- та май нинджа ще ставам :)
Колкото до изпита- имам пълно доверие на проверяващите (то не се и очаква от мен да се оплаквам). Това разминаване с оценките от едни или други сертификати и този изпит идва от една фундаментална разлика между двете форми на проверка: изпитите на British Council позволявят известна свобода в използването на граматика и така някои формулировки, които не са съвсем граматически изпипани могат да минат за правилни на сертификационните изпити. В СУ от друга страна изкат да се спазват абсолютно всички правила на граматиката- дори нещо да ти звучи правилно (а то би звучало правилно и на native
speaker-ите), ти може да бъдеш санкциониран :(
Затова и тази година при подготовката си аз се концентрирах изключително върху доизкусуряването на граматическите ми познания (които бяха доста неадекватни в началото). Истината е, че само книжките на СУ не са достатъчни да се подготвиш- трябва и по някакъв учебник да си структурираш познанията по граматика, защото разясненията в тези книжки ти казват само как а не сгрешиш отново на този конкретен въпрос, но не на всички други подобни въпроси.

малко се поолях с постинга :oops:
та както се казва: На спечелилите честито, а на другите пожелавам успех на следващите класирания :) :) :)
Аватар
Negodnicata
В началото бе словото

Мнение от Negodnicata »

vanvan написа:Било каквото било. Похвалете се сега с каква оценка- каква специалност оцелихте, че аз 4,32 съм още вън
Ти какво си записал/а,че с тая оценка си още вън? :?:
Под секва....
Аватар
Marti4ka
В началото бе словото

Мнение от Marti4ka »

Ще ги набия от Су-то :evil: Нямам нито една грешка на диктовката, 5 грешки на теста и разни подчертани неща в съчинението, които дори не ми ги обясниха като хората и имам 3. Отивам да уча другаде и изобщо няма да се занимавам. Добре, че по география имам готина оценка.
Да съм кандидат-студент,
първа радост е за мен!
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Marti4ka написа:Ще ги набия от Су-то :evil: Нямам нито една грешка на диктовката, 5 грешки на теста и разни подчертани неща в съчинението, които дори не ми ги обясниха като хората и имам 3.
:shock: Това са минимум 60 точки, /ако на есето нямаш никакви/, което е над 3. Някъде бъркаш.
Lettuce Eater
В началото бе словото

Мнение от Lettuce Eater »

Miyamoto_Musashi написа:На английския изкарах 5.85 и съм приет (записах се дори) в Японистика (моя мечта от доста време насам)-- та май нинджа ще ставам :)
:)
Не че се заяждам, но нинджи май бяха китайците.
Аватар
John_Coffey
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от John_Coffey »

Гост написа:
Marti4ka написа:Ще ги набия от Су-то :evil: Нямам нито една грешка на диктовката, 5 грешки на теста и разни подчертани неща в съчинението, които дори не ми ги обясниха като хората и имам 3.
:shock: Това са минимум 60 точки, /ако на есето нямаш никакви/, което е над 3. Някъде бъркаш.
Може да са й взимали точки на есето :lol:
Дикровка - 15т.
Тест - 45т.
Есе - -10т. :shock:

Всъщност, не знам. Ако трябва да съм сериозен...Дори не знам каква е летвата за тройка - 50% или 60% точки.

:arrow: Ако е 50%, нямам обяснение - 45-59т. е тройка - трябва да имаш -1 точки на есето. :shock: (59т.)
:arrow: Ако е 60% - тройката започва от 54т. и е до 65т., т.е. имаш максимум 5 точки на есето.

И в двата случая или си в грешлка, или есето ти е много тъпо/кратко.

П.П. Математиката, меко казано, не ми е сила, тъй че моля всяка неточност да ми бъде простена.

Edit: Моля под "тройка" да се разбира оценка 3.00-3.99 :wink:
Jah Bless :rr:
Изображение
Изображение
Alice
В началото бе словото

Мнение от Alice »

Аз пък се справям с математиката и посмятах малко:
Temporary - 6 грешки :arrow: 5.78
Nadejda - 22 грешки :arrow: 4.61
аз имах 10 грешки и 5.49 (На Temporary и Nadejda грешките са обяснени в темата идентифицирани работи по англ, а оценките ги има из форума)
Като се позамислите над тези три точкувания и съответно оценки, излиза, че първите 3 грешки са ненаказуеми, т.е. с 3гр. имаш 6.00, а за всяка следваща ти свалят приблизително 0.0725, т.е. 7.25 стотни.
И ако горнато е вярно се получава, отново приблизително, следното оценяване:
0 - 45т. - 2
46 - 59т. - 3.00-3.99
60 - 73т. - 4.00-4.99
74 - 86т. - 5.00-5.99
87 - 90т. - 6.00

Marti4ka, Гост е прав:
Това са минимум 60 точки, /ако на есето нямаш никакви/, което е над 3. Някъде бъркаш.
Аватар
Marti4ka
В началото бе словото

Мнение от Marti4ka »

Благодаря ви, че ми обяснихте как стоят нещата. Аз съм разочарована, че получавам тази информация от вас, а не от СУ. Защото там човекът не ми обясни грешките на есето, само казваше, че така се е оценявало и, че щом проверяващите така са решили е така. Аз не споря за оценката, не съм държала разни такива изпити, освен като частна ученичка, за да взема диплома. Но е гадно, че никой не ти обясни грешките.
Да съм кандидат-студент,
първа радост е за мен!
Аватар
John_Coffey
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от John_Coffey »

Алис, аз защото друго казах, нали :idea:
Истински Архимед!
Jah Bless :rr:
Изображение
Изображение
Аватар
Just_A_Soul
В началото бе словото
Обратна връзка:

За Маичка

Мнение от Just_A_Soul »

Маичка,
Ivy
е права. Нивото на изпита по английски в СУ е между Advanced Certificate i Proficiency. First Certificate е малко за сужаление. И от там е ниската оценка. Е, 2 наистина е твурде малко, но като сложиш и факторите стрес и време. И аз съм била на Advanced Certificate и пак имам 4. И там имаше време, ама в СУ ми беше по-напечено. Освен това както всички знаем СУ си имат високи критерии. Но аз видях работата си след изпитите и въпреки че очаквах повече смятам че няма какво да споря за оценките за този изпит. Само за есето накрая мойе да се спори. Виж по друг начин стоят нещата с изпита по литература. :) Там е много по-зле,защото колкото и да обясняват че имат някакви критерии всичко е твърде субективно там изцяло. [/list]
Let the sunshine in your mind!
Alice
В началото бе словото

Мнение от Alice »

John_Coffey написа:Алис, аз защото друго казах, нали :idea:
Истински Архимед!
Ти каза същото от гледна точка на това, че има някаква грешка и не може при 5 гр. на теста и 0 гр. на дикт. оценката да е 3.
Но относно оценяването си писал ако 50% или ако 60% и т.н.
Тогава защо да не дам малко по-точна информация, поствайки приблизителния начин на смятане на оценката?

А за самия изпит съм съгласна с Ivy и Just_A_Soul, че взетите преди това езикови изпити не са показателни за това, как кандидатът ще се представи на изпита. И слабата оценка далеч не означава незнаене на езика. Просто всеки изпит е шанс....
Аватар
Maichka
В началото бе словото

Мнение от Maichka »

Е, съгласна съм с разликата в знам за изпита-знам езика, те не се препокриват напълно.
Та, понеже знам, че на всички им е интересно :wink:
Критериите за 3-ка, за да приключим със споровете, са 50% + 1, тоест 46 точки.
Аз имам 45.... :? кофти за мен.
диктовка-7
тест-31
есе-7
Според допълните разяснения на учителя:
На диктовката съм била твърде разсеяна, защото повечето ми грешки са от недочуване-следователно от невнимание-а не от незнание. Примерно вместо like-life, their-they (и не ми се смейте-смислово и двата варианта са можели да се поставят, но като съм глуха... :roll: )А няколкото ми правописни са елементарни и в рамките на нормалното като брой-имайки предвид напрежението.
На теста грешките ми са се разпределили равномерно и са кажи речи точно заради много строгите граматически форми, при които понякога неправилното и правилното не са много ясно разграничени. А може и аз да не съм им обърнала достатъчно внимание при подготовката-признавам си.
На есето съм била недостатъчно книжовна-прощавайте ме, просто съм писала в собственият си стил (нещо такова се получи и при литературата, където рецензията казва, че съм се изразявала интелигентно и конкретно, но не съм вникнала в проблема, а учителката, която ми обясняваше, каза, че според нея е обратното... :lol: :lol: :lol: )
Примерно, учителя по английски се хвана за интересна част от есето ми:
As I consider myself as a/an /s.th./...
било по-правилно като:
As I consider myself a/an /s.th./...
По-книжовно било... :roll: :roll: :?

Поздрави на изкаралите хубави оценки.
Аз поне си върнах самочуствието, че "имам представа" от тоя език, нищо, че съм с 2.

Животът продължава да е също толкова хубав. Не се товарете с отрицателни емоции. 8) 8) 8)
She's a little runaway, daddy's girl learn fast all those things he couldn't say
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Maichka написа:На теста грешките ми са се разпределили равномерно и са кажи речи точно заради много строгите граматически форми, при които понякога неправилното и правилното не са много ясно разграничени.
Специално за изпита в СУ бих казал, че правилното и неправилното са ясно разграничени, това че по филмите и по улиците хората говорят твърде често неправилно не е критерий, който да определя правилата. Целта на изпита не е да провери дали ще се оправяш ако отидеш в САЩ, а това дали си запознат с конкретни граматически особености. Когато почнах да се подготвям за изпита реакцията ми за много въпроси беше "е то може и така и така", но в частта с отговорите си е ясно обяснено кое и защо може и кое не. Що се отнася до есето - идеята не е толкова да пишеш супер задълбочени размисли като при това демонстрираш, че знаеш думи, които сигурно и кралицата на Великобритания не знае, а да следваш формата на есето и да пишеш на грамотен език.
Аватар
TT
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от TT »

Maichka не се отчайвай,кофти за есето иначе оценката ти щеше да е доста по-висока,но там просто си разчитат на строга структура и режат всички опити за самоизява и оригиналност.
Аватар
Maichka
В началото бе словото

Мнение от Maichka »

Sw1tched
ако прочетеш внимателно това, което съм написала, а именно което ми каза учителят, ще разбереш, че става въпрос точно за книжовно изразяване, може и нещата да са прости, но трябва да са изразени на високо ниво.
Аз съм направила обратното. Писах доста смислени и интересни неща, но ги написах все едно ти ги казвам на чаша бира...поне така се изрази даскала, ще му дам една бира на него. :lol:
ТТ здраве да е, готин аватар 8)
She's a little runaway, daddy's girl learn fast all those things he couldn't say
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”