Колкото до изпита- имам пълно доверие на проверяващите (то не се и очаква от мен да се оплаквам). Това разминаване с оценките от едни или други сертификати и този изпит идва от една фундаментална разлика между двете форми на проверка: изпитите на British Council позволявят известна свобода в използването на граматика и така някои формулировки, които не са съвсем граматически изпипани могат да минат за правилни на сертификационните изпити. В СУ от друга страна изкат да се спазват абсолютно всички правила на граматиката- дори нещо да ти звучи правилно (а то би звучало правилно и на native
speaker-ите), ти може да бъдеш санкциониран
Затова и тази година при подготовката си аз се концентрирах изключително върху доизкусуряването на граматическите ми познания (които бяха доста неадекватни в началото). Истината е, че само книжките на СУ не са достатъчни да се подготвиш- трябва и по някакъв учебник да си структурираш познанията по граматика, защото разясненията в тези книжки ти казват само как а не сгрешиш отново на този конкретен въпрос, но не на всички други подобни въпроси.
малко се поолях с постинга
та както се казва: На спечелилите честито, а на другите пожелавам успех на следващите класирания