Историциииии.......

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
Аватар
snowwhite
В началото бе словото

Мнение от snowwhite »

ami osnovnite-Istur,Aksios,ot gradovete-Dionispolo,Filipopol,Adrianopol,a ot plemenata dosta,no si spomnqm specialno za besite odrisite getite i nqkoi ot tezi osobenite pokrai 4erno more. a ina4e na ustniq e dobre ti sama da kaje6 po ne6o za avtora na abzaca kato toi po princip e napisan na list4eto a ti samo moje6 da kaje6 koga e jivql i kakvo e napisal-predpolagam 4e gi znaete ot kontrolnoto po trakologiq
istori4ka
Аватар
Storm
В началото бе словото

Мнение от Storm »

A aз да попитам теста какво съдържа предимно за попълване-владетели,години,някакви термини,племена .....?Има ли подвеждащи въпроси и трудно ли се изкарва тройчица на него ?
Аватар
Марто
От дъжд на вятър

Мнение от Марто »

Първа и втора група, кажете как мина! Колко души скъсаха на теста и какви горе-долу бяха оценките?
Olorin
В началото бе словото

Мнение от Olorin »

Тестът беше гаден. Нещата за попълване бяха...не много логични според мен, имам предвид - не от най-важните. Самият тест имаше няколко много лесни въпроса, но и няколко просто абсурдни. Като цяло - кофти работа. Мисля, че скъсаха само 3ма колеги, имаше около шест 6ци (ако не се лъжа) и вече не знам какво са направили тези, които се явиха и на устен. Успех на всички, които още не са имали възможността да се изправят пред Тракологията :)

Толкова за този изпит от мен, а какво ще правим по Археология? :D
Аватар
Storm
В началото бе словото

Мнение от Storm »

Ще умиргаме какво може да правим :shock: Сигурно ще ни схрускат по археология .
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Има ли някой, който е минал Археологията да каже какво е имало .... че ние сме на 25 ......и идея си нямаме какво ще има... кофтиииииии :roll:
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Olorin написа:Тестът беше гаден. Нещата за попълване бяха...не много логични според мен, имам предвид - не от най-важните. Самият тест имаше няколко много лесни въпроса, но и няколко просто абсурдни. Като цяло - кофти работа. Мисля, че скъсаха само 3ма колеги, имаше около шест 6ци (ако не се лъжа) и вече не знам какво са направили тези, които се явиха и на устен. Успех на всички, които още не са имали възможността да се изправят пред Тракологията :)

Толкова за този изпит от мен, а какво ще правим по Археология? :D
а какви бяха тея толкова нелогични въпроси??? :shock: ако си спомняш... :roll: колко време имаш и колко на брой са въпросите?картата за попълване много ли е голяма и във времето за теста ли влиза?я разкажете и другите групи,които сте го минали,че то само ние от 5-та група останахме последни :cry:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ton4eto »

Ми какво да ви кажа :lol: тестът е ужасен, имаше неща, които за пръв път чувам,картата е лесна на нас племената, които ни се паднаха бяха:бисалти, кени, трибали и меди;градовете-Олинт, Кария, Никополис ад Нестос, Пауталия, Августа Траяна, реките- Аксиос, Хебър и още една с А ама не си спомням каква беше.има да напишете одриските владетели по хронологичен ред, има за Ситалк и похода му към Македония, ние имахме и една монета да познаем кой владетел -е беше Котис;друго, друго :roll: не се сещам ако има нещо вече ще пиша допълнително :wink: това, което ви препоръчвам горещо е:ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ЯВЕТЕ НА УСТЕН!!!!! :lol: аз на теста имах 4, мн малко казах на устния и тя ми писа 5!!!!Ботева е невероятна, страхотна е :D на устния ми се падна за остров Певка, не го и бях чувала :lol: ама тя супер мн помага и ако види, че можеш да ги навържеш нещата и че действително знаеш за какво става въпрос ти повишава оценката :D при нас имаше доста скъсани, ама ние сме си и тъпички де :lol: и също мога да ви кажа, че е гоооляма доза късмет, защото от нашата група имаше човек, който и представа си няма от тея неща, но на теста има 3!!! :evil: а друго тестът е 28 въпроса за 20 минути, бтв напълно достатъчно беше,времето ще ви стигне споко :D може да се поглежда в листчето на съседа, но не много и си е доста страшничко, защото асистентката наблюдава много зорко.картата дава 13 точки, като 15 са за 3, така че ви съветвам първо да си направите картата, но времето ще ви стигне,споко :D Успех ви желая и дано се справите още по-добре от мен!!!всъщност тракологията се оказа не толкова страшна :D
I don't know where I belong
But I'll be moving on...
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

Ton4eto написа: това, което ви препоръчвам горещо е:ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ЯВЕТЕ НА УСТЕН!!!!! :lol: аз на теста имах 4, мн малко казах на устния и тя ми писа 5!!!!Ботева е невероятна, страхотна е :D
Браво на можещите! Който се учи, той ще сполучи! Видяхте ли, че не трябва да се страхувате, а да четете! :!:
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

браво,Тонче! :D аз отдавна съм си решила,че ще се явя и на устния,защо трябва да се отхвърля шанс,ако ти е предложен?!нещо теста много ме плаши обаче :roll: дано не е толкова страшен,колкото очаквам,а на устния значи дава и извори,които не сме ги взимали на упражненията ли?и ги няма в нейната книжка?
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Ton4eto »

ами май повечето са от христоматията, на мен ми се падна Страбон и нали ти казвам за тоя остров, нищо не знаех :D обаче тя каза, че иска да ми даде шанс и ми даде пак на Страбон само че допълнение към този текст,е там говорих малко, тя ти задава въпроси, подсказва ти, просто се държи страхотно :D асистентката също изпитваше, но дано да не ви се падне тя, защото докато Ботева изпита 5 или 6 човека, тя беше изпитала само 2 :?
нз питайте, аз за друго не се сещам
But I'll be moving on...
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

ама картата какво представлява?пита се това и това нещо къде се намират да посочиш или ти дават празна карта и ти нанасяш на нея квото се сетиш? :?
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Ton4eto »

ами изброени са,картата е мн хубава.да като само реките са ти начертани, точките на градовете не са, вие сами трябва да ги нанесете :) нищо не ти е дадено, но по реките може да се ориентираш :D ще се справите!!! :D
But I'll be moving on...
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

дано дано,мерси :D още нещо се сетих :oops: колко време проверяват писмените работи?т.е. колко време имаме от писмения до устния изпит?
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Ton4eto »

ми в 11 трябваше да сме пред 38кабинет, за да дадат книжките на скъсаните :?
But I'll be moving on...
Заключено

Обратно към “ИФ”