Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
~ Iliana
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Днес ходих да си подавам документи за класиране в бюро в моя град и когато попълвах бланката на мястото, където се пише номера от дипломата, писах този, който е в квадратчето с червените цифри.Питах човека от бюрото преди това и той ми посочи, че този номер трябва да пиша, а сега четох тук, че се пишел долният номер.. Това проблем ли е ?
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
@Rositsa.K и @~ Iliana - преди малко звъннах и ми казаха, че се пише рег.номер, точно както е в дипломата, т.е. "номер/дата", а онова с червеното е серийния номер и не се пише. Казаха също,че и ако сме объркали нещо, ще оправят нещата на място при валидирането на документите и да не се притесняваме 
ДС - 
-
~ Iliana
- В началото бе словото
Оф, луднах с тия документи..
Мерси, дано наистина да не е проблем.
-
Christinaa
- В началото бе словото
Здравейте,как точно се формира балът за психология,ако се кандидатства с матура по български език?
Като гледам в сайта изчислява се : 2,5x оценка от матура бел + оценка от ДЗИ бел + оценка по английски(от дипломата) , но дори ако се предположи,че по всичко имаме 6.00 , максималният бал става 27 .. а пък за психологията се иска 27.90 .. и не се получава нещо..може аз да бъркам,моля някой по запознат да разясни (:
Благодаря
Като гледам в сайта изчислява се : 2,5x оценка от матура бел + оценка от ДЗИ бел + оценка по английски(от дипломата) , но дори ако се предположи,че по всичко имаме 6.00 , максималният бал става 27 .. а пък за психологията се иска 27.90 .. и не се получава нещо..може аз да бъркам,моля някой по запознат да разясни (:
Благодаря
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Точно така е. Дава се предимство на тези, които са карали изпит, понеже се предполага, че той е по-сложен от матурата.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- suzi_q
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
- Курс: втори
Re: Как си подредихте специалностите за класирането
При мен се получи абсолютно същото..объркването ми дойде от там,че го направих по тела,но отидох и им обясних и го поправихаYakarova написа:На мен също стана това объркване, защото от телефона се регистрирах и знаете как е .. но предполагам никой не го интересува това, пък и когато проверяваше нещата жената там нищо не каза а тя отговаря за това да е точно всичко но нзsuzi_q написа:Дали има някаква вероятност да ми поправят електронната регистрация,защото ми е объркано населеното място..питам вас защото никой не ми вдига на всичките им телефони??!!
- suzi_q
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
- Курс: втори
Yakarova написа:И аз се притеснявам за това, вчера никой не ми вдигна като звънях.. дано да не е някакъв проблем и да стане лошо
Предполагам,че не е голям проблема защото един от проверяващите там ми каза "Ние няма да ви ходим на гости така,за да ни трябва адрес, не е фатално може да се оправи",но е хубаво все пак ако се открие грешка да се ходи на време за да я поправят !
-
Yakarova
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
А ти ходи ли да ти я оправят ?suzi_q написа:Yakarova написа:И аз се притеснявам за това, вчера никой не ми вдигна като звънях.. дано да не е някакъв проблем и да стане лошо
Предполагам,че не е голям проблема защото един от проверяващите там ми каза "Ние няма да ви ходим на гости така,за да ни трябва адрес, не е фатално може да се оправи",но е хубаво все пак ако се открие грешка да се ходи на време за да я поправят !
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
аз май не писах дата,но като преглеждаше подаването жената нищо не спомена..driplio написа:@Rositsa.K и @~ Iliana - преди малко звъннах и ми казаха, че се пише рег.номер, точно както е в дипломата, т.е. "номер/дата", а онова с червеното е серийния номер и не се пише. Казаха също,че и ако сме объркали нещо, ще оправят нещата на място при валидирането на документите и да не се притесняваме
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
И аз не писах дата, и на мен нищо не ми казаха, но утре ще звъня в учебен отдел да питам ...
- driplio
Понеже прочетох различни мнения в темата и в правилника, искам да попитам дали в събота ще се приемат документи за класиране в унито.
В правилника е записано това:
В правилника е записано това:
Ако е "Да", можете ли да ми кажете къде горе-долу се намира информационния центърчл. 20, ал. 1: "Кандидат-студентите подават лично или чрез други лица документи за класиране от 25 юни до 7 юли (без неделните дни) в Информационния център на Рекотрата, след като са попълнили електронно необходимата информация на интернет страницата на Софийския университет: http//www.uni-sofia.bg"
ДС - 
- Верджиния Георгиева
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Не съм си направила електронна регистрация (от няколко дни не се зарежда страницата).Това проблем ли е?
"Some people believe in God,i believe in Music.Some people pray,i turn up the radio."
- driplio
електронната регистрация не е задължителна,стига да си подадеш документите по останалите начини.
п.с. вчера се регистрирах и страницата си работеше - ЦЪК
п.с. вчера се регистрирах и страницата си работеше - ЦЪК
ДС - 
- Kar
- В началото бе словото
Не съм го объркала със Социални дейности.
И аз мисля, че е една, но като гледам минималните балове от миналата година се водят с различни такива, което не мога да си обясня:
Сега при регистрацията в сайта, в самия списък, от който си избирам специалностите пак са като 2 различни неща.Социология (история или език) 24.83
Социология (философия) 22.99
И аз си помислих, че може да е в зависимост от изпита, който си държал, но тогава защо при други специалности, за които може да се кандидатства с различни изпити, няма възможност да избереш това, с което си кандидатствал?
(Примерно Психология можеш да влезеш, полагайки някой от следните изпити
Но в списъка, където си подреждам специалностите, е написано само Психология1. Български език и литература;
2. Английски език;
3. Немски език;
4. Френски език;
5. Испански език;
6. Руски език;
Та нещо не ми се връзва.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Може да е подразделение на самата специалност, както например в нашия факултет има Икономика с английски и Икономика с френски (и учат по различни учебни планове и при различни преподаватели).
For a moment your eyes open and you know