Тема за КС въпроси от различно естество vol.3

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
~ Iliana
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.3

Мнение от ~ Iliana »

Днес ходих да си подавам документи за класиране в бюро в моя град и когато попълвах бланката на мястото, където се пише номера от дипломата, писах този, който е в квадратчето с червените цифри.Питах човека от бюрото преди това и той ми посочи, че този номер трябва да пиша, а сега четох тук, че се пишел долният номер.. Това проблем ли е ?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от driplio »

@Rositsa.K и @~ Iliana - преди малко звъннах и ми казаха, че се пише рег.номер, точно както е в дипломата, т.е. "номер/дата", а онова с червеното е серийния номер и не се пише. Казаха също,че и ако сме объркали нещо, ще оправят нещата на място при валидирането на документите и да не се притесняваме :wink:
ДС - :pukeright:
~ Iliana
В началото бе словото

Мнение от ~ Iliana »

Оф, луднах с тия документи.. :) Мерси, дано наистина да не е проблем.
Christinaa
В началото бе словото

Мнение от Christinaa »

Здравейте,как точно се формира балът за психология,ако се кандидатства с матура по български език?
Като гледам в сайта изчислява се : 2,5x оценка от матура бел + оценка от ДЗИ бел + оценка по английски(от дипломата) , но дори ако се предположи,че по всичко имаме 6.00 , максималният бал става 27 .. а пък за психологията се иска 27.90 .. и не се получава нещо..може аз да бъркам,моля някой по запознат да разясни (:
Благодаря
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Точно така е. Дава се предимство на тези, които са карали изпит, понеже се предполага, че той е по-сложен от матурата.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
suzi_q
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование
Курс: втори

Re: Как си подредихте специалностите за класирането

Мнение от suzi_q »

Yakarova написа:
suzi_q написа:Дали има някаква вероятност да ми поправят електронната регистрация,защото ми е объркано населеното място..питам вас защото никой не ми вдига на всичките им телефони :x ??!!
На мен също стана това объркване, защото от телефона се регистрирах и знаете как е .. но предполагам никой не го интересува това, пък и когато проверяваше нещата жената там нищо не каза а тя отговаря за това да е точно всичко но нз
При мен се получи абсолютно същото..объркването ми дойде от там,че го направих по тела,но отидох и им обясних и го поправиха :D
Аватар
suzi_q
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование
Курс: втори

Мнение от suzi_q »

Yakarova написа:И аз се притеснявам за това, вчера никой не ми вдигна като звънях.. дано да не е някакъв проблем и да стане лошо :|

Предполагам,че не е голям проблема защото един от проверяващите там ми каза "Ние няма да ви ходим на гости така,за да ни трябва адрес, не е фатално може да се оправи",но е хубаво все пак ако се открие грешка да се ходи на време за да я поправят !
Yakarova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от Yakarova »

suzi_q написа:
Yakarova написа:И аз се притеснявам за това, вчера никой не ми вдигна като звънях.. дано да не е някакъв проблем и да стане лошо :|

Предполагам,че не е голям проблема защото един от проверяващите там ми каза "Ние няма да ви ходим на гости така,за да ни трябва адрес, не е фатално може да се оправи",но е хубаво все пак ако се открие грешка да се ходи на време за да я поправят !
А ти ходи ли да ти я оправят ?
Denislav
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Denislav »

driplio написа:@Rositsa.K и @~ Iliana - преди малко звъннах и ми казаха, че се пише рег.номер, точно както е в дипломата, т.е. "номер/дата", а онова с червеното е серийния номер и не се пише. Казаха също,че и ако сме объркали нещо, ще оправят нещата на място при валидирането на документите и да не се притесняваме :wink:
аз май не писах дата,но като преглеждаше подаването жената нищо не спомена..
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

И аз не писах дата, и на мен нищо не ми казаха, но утре ще звъня в учебен отдел да питам ...
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури

Мнение от driplio »

Понеже прочетох различни мнения в темата и в правилника, искам да попитам дали в събота ще се приемат документи за класиране в унито.

В правилника е записано това:
чл. 20, ал. 1: "Кандидат-студентите подават лично или чрез други лица документи за класиране от 25 юни до 7 юли (без неделните дни) в Информационния център на Рекотрата, след като са попълнили електронно необходимата информация на интернет страницата на Софийския университет: http//www.uni-sofia.bg"
Ако е "Да", можете ли да ми кажете къде горе-долу се намира информационния център :?:
Аватар
Верджиния Георгиева
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Верджиния Георгиева »

Не съм си направила електронна регистрация (от няколко дни не се зарежда страницата).Това проблем ли е?
"Some people believe in God,i believe in Music.Some people pray,i turn up the radio."
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури

Мнение от driplio »

електронната регистрация не е задължителна,стига да си подадеш документите по останалите начини.

п.с. вчера се регистрирах и страницата си работеше - ЦЪК
Аватар
Kar
В началото бе словото

Мнение от Kar »

driplio написа:a...Социологията е само една(съдя по това тук и тук)...може би си объркал втората "социология" със Социални дейности :roll:
Не съм го объркала със Социални дейности.
И аз мисля, че е една, но като гледам минималните балове от миналата година се водят с различни такива, което не мога да си обясня:
Социология (история или език) 24.83
Социология (философия) 22.99
Сега при регистрацията в сайта, в самия списък, от който си избирам специалностите пак са като 2 различни неща.
И аз си помислих, че може да е в зависимост от изпита, който си държал, но тогава защо при други специалности, за които може да се кандидатства с различни изпити, няма възможност да избереш това, с което си кандидатствал?
(Примерно Психология можеш да влезеш, полагайки някой от следните изпити
1. Български език и литература;
2. Английски език;
3. Немски език;
4. Френски език;
5. Испански език;
6. Руски език;
Но в списъка, където си подреждам специалностите, е написано само Психология :roll: )

Та нещо не ми се връзва. :mrgreen:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Може да е подразделение на самата специалност, както например в нашия факултет има Икономика с английски и Икономика с френски (и учат по различни учебни планове и при различни преподаватели).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”