[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Victoria Dragieva
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Курс: кандидат-студент
- sugar_geri
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Тази порочна практика е съществувала винаги и май ще продължава занапред. Въпросът е до лично разбиране и отношение. При мен и на 2-те матури се спазваше стриктно реда, квесторките ни бяха от сериозни гимназии и защитиха реномето им. Не знам как е било на другите места конкретно, при нас възможност за подсказване/преписване нямаше. Според мен самата, така и трябва да бъде, защото какъв е смисълът от всичко около матурите в противен случай - май никакъв смисъл няма. Пожелавам на всички, които наистина са си го заслужили, да влязат с желаната специалност и един ден да вършат съвестно работата си (ще ми се да вярвам, че има такива хора сред нас). Успех. 
"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everywhere." - Tim McGraw
Журналистика - I курс, редовно
-
summermoon
- В началото бе словото
- Специалност: -
- Адрес в галерията на СУ: -
някой може ли да ми каже как е подредил специалностите си ВО и журналистика кое слагате на първо място ? и трябва ли да се пише след редовното и задочното обучение или е хубаво да се сложи накрая ? моля ви дайте съвет!
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
По първия ти въпрос - аз може би съм от малкото кандидати, които искат да учат ВО с предимство (за справка - на 1во място ВО, на 4-то място - Журналистика
)
По втория - това къде ще сложиш задочно обучение и дали изобщо ще сложиш е чисто въпрос на гледна точка. Ако искаш много да учиш дадена специалност (например ВО) и си склонен да я учиш задочно (което означава по-нисък бал, по-ниска такса но и почти никакви привилегии - не ти се полагат осигуровки, различни намаления и като цяло статута ти на студент е мн разклатен) пишеш първо място редовна форма, второ място задочна.
От друга страна ако си като мен - склонен си да направиш компромис със специалността, но си твърд в това, че искаш да учиш редовно можеш най-отзад да ги сложиш на редицата - по този начин показваш, че си по-склонен да учиш Книгоиздаване редовно (например) пред ВО - задочно
По втория - това къде ще сложиш задочно обучение и дали изобщо ще сложиш е чисто въпрос на гледна точка. Ако искаш много да учиш дадена специалност (например ВО) и си склонен да я учиш задочно (което означава по-нисък бал, по-ниска такса но и почти никакви привилегии - не ти се полагат осигуровки, различни намаления и като цяло статута ти на студент е мн разклатен) пишеш първо място редовна форма, второ място задочна.
От друга страна ако си като мен - склонен си да направиш компромис със специалността, но си твърд в това, че искаш да учиш редовно можеш най-отзад да ги сложиш на редицата - по този начин показваш, че си по-склонен да учиш Книгоиздаване редовно (например) пред ВО - задочно
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- sugar_geri
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Аз лично съм ги подредила така:
1. Журналистика - редовно
2. ВО - редовно
3. Книгоиздаване (тук няма задочна форма на обучение)
4. Журналистика - задочно
5. ВО - задочно
Вече зависи ти какво искаш да следваш - дали имаш възможност за редовно, или предпочиташ задочно. Не е задължително да пишеш и задочната форма на обучение, ти избираш как да попълниш списъка. Лично аз бих те посъветвала да сложиш задочните форми най-накрая.
1. Журналистика - редовно
2. ВО - редовно
3. Книгоиздаване (тук няма задочна форма на обучение)
4. Журналистика - задочно
5. ВО - задочно
Вече зависи ти какво искаш да следваш - дали имаш възможност за редовно, или предпочиташ задочно. Не е задължително да пишеш и задочната форма на обучение, ти избираш как да попълниш списъка. Лично аз бих те посъветвала да сложиш задочните форми най-накрая.
"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everywhere." - Tim McGraw
- MimSiTyYyYy
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз съм от малкото, писали ВО преди Журналистика(заедно с Герасимов).
Важното е да подредиш желанията си както ти искаш и да знаеш какво искаш, защото вчера видях сума ти неориантиран народ. Аз ги подредих така: ВО-редовно, Журналистика-редовно, Книгоиздаване-редовно. Задочно не съм писала. 
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
- Il Capitano
- В началото бе словото
- Специалност: Минало и Съвремие на Югоизточна Европа
И аз, и то с доста, над една единицаmariya_ написа:азsimpatqga написа:И кое му е предимството, че оценката по БЕЛ е от матурата, кой е изкарал по - висока оценка на матурата от тази в дипломата през годините?
Come te nessuno mai, Capitano !!!
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
И моята оценка на матурата е по висока . В дипломата имам 5.00 , на матурата 5.89Il Capitano написа:И аз, и то с доста, над една единицаmariya_ написа:азsimpatqga написа:И кое му е предимството, че оценката по БЕЛ е от матурата, кой е изкарал по - висока оценка на матурата от тази в дипломата през годините?
-
grenadier
- В началото бе словото
Аз ги подредих
ВО-редовно
Журналистика-редовно
ВО-задочно
Журналистика-задочно
Книгоиздаване
Това е само за този факултет,защото кандидатствам и с история,въобще много забавно става
ВО-редовно
Журналистика-редовно
ВО-задочно
Журналистика-задочно
Книгоиздаване
Това е само за този факултет,защото кандидатствам и с история,въобще много забавно става
- Il Capitano
- В началото бе словото
- Специалност: Минало и Съвремие на Югоизточна Европа
Aз на матурата имам 5,60. А в дипломата ми е 4,50, защото едно време се занимавах с други работи и не учех изобщо
Имах късмет да хвана последния влак

П.П. Желанията смятам да ги пиша така:
1. Журналистика
2. ПР
3. Журналистика(задочно)
4.ПР(задочно)
5. Култорология
6. Скандинавистика
7.Публична Администрация
8.Английска Филология
9..Социология
10.Книгоиздаване
и тн. и тн.

П.П. Желанията смятам да ги пиша така:
1. Журналистика
2. ПР
3. Журналистика(задочно)
4.ПР(задочно)
5. Култорология
6. Скандинавистика
7.Публична Администрация
8.Английска Филология
9..Социология
10.Книгоиздаване
и тн. и тн.
Come te nessuno mai, Capitano !!!
-
Phoenixb
- В началото бе словото
- Специалност: Приложна математика
Здравейте, искам да попитам за Журналистика задочно как точно се кандидатства, нещо не мога да се ориентирам из сайта на Софийски, а и сайтът на ФЖМК не ми изглежда обновяван от няколко години, или поне сайтът, който гледам.
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
По същия начин както и редовно 
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
summermoon
- В началото бе словото
- Специалност: -
- Адрес в галерията на СУ: -
аз се чудя,понеже ще пиша на първо място журналистика редовно ,на второ БО и дали след това да не сложа задочните форми на обучение и на трето да е книгоиздаването или книгоиздаването да е преди задочните..просто не знам дали то има голяма реализация толкова после.и друго-ще пиша и психология и англиийска фиология и публична,а накрая мисля да нареда и някои други там килтурология и педагогики,за да има все пак..вие ще слагате ли? и друг въпрос-ако искам много журналистика и ми стигне за задочно,което съм го сложила на трето място примерно по-добре ли е да се учи(според мен е по добре) отколкото някоя друга специалност-редовно,която по -малко искам
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ами това никой не може да ти каже . Ти сам/а трябва да прецениш до каква степен искаш да учиш дадената специалност и в случай , че не стане редовно , готов/а ли си да учиш задочно и можеш ли да направиш тази жертва . Аз за себе си прецених , че съм склонен да уча дори задочно , затова подредих специалностите журналистика редовно , журналистика задочно , во редовно , во задочно . След това съжалих малко , но като помислих по-добре , няма за какво да съжалявам . Задочното има своите предимства , а и аз съм готов да уча задочно , но да е това , което искам . Пък и имаш възможност , ако се справяш добре и някой се откаже след първата година , да се преместиш и да си учиш редовноsummermoon написа:аз се чудя,понеже ще пиша на първо място журналистика редовно ,на второ БО и дали след това да не сложа задочните форми на обучение и на трето да е книгоиздаването или книгоиздаването да е преди задочните..просто не знам дали то има голяма реализация толкова после.и друго-ще пиша и психология и англиийска фиология и публична,а накрая мисля да нареда и някои други там килтурология и педагогики,за да има все пак..вие ще слагате ли? и друг въпрос-ако искам много журналистика и ми стигне за задочно,което съм го сложила на трето място примерно по-добре ли е да се учи(според мен е по добре) отколкото някоя друга специалност-редовно,която по -малко искам
Разбира се , първо да видя оценката от изпита , пък тогава ще видим какво ще излезе . Ако и на този изпит съм се провалил директно отивам на Политология или Философия , защото за Психология няма да ми стигне балът предполагам . Не е хубаво така да се слага тиганът , а рибата да е още в морето ..
Ако сме записали задочна форма и ни приемат, трябва ли да представим документ, че работим някъде. Или не е задължително да сме работещи? Как сотят нещата със задочното обучение?