КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
polina petrova
- В началото бе словото
Re: КСК- История 2010/ 2011
Някой знае ли нещо по въпроса за балообразуването? Разбрах, че тази година за право ще взимат оценките от матурите по БЕЛ и История (който е държал), а не тези от дипломата? 
-
BlagovestHristov
- Драскач
Това не мисля,че е вярно.polina petrova написа:Някой знае ли нещо по въпроса за балообразуването? Разбрах, че тази година за право ще взимат оценките от матурите по БЕЛ и История (който е държал), а не тези от дипломата?
Взима се оценката от дипломата по история + оценката от дипломата по бел + оценката от изпита по история по 2 и оценката от изпита по бел.
Общия бал е 30
Примерно
5 - Бел диплома
5 - Ист диплома
5 x 2 - История изпит - 10
4 - Бел изпит
Бал :24
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Много си е вярно даже:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.
Компютърни науки I курс
-
BlagovestHristov
- Драскач
Искате да кажете,че тази година за балообразуваща оценка ще се взима оценката от матурата ???bggashnik написа:Много си е вярно даже:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.
Та това е супер нечестно ! Аз примерно по история ще имам 6 в дипломата и кво,ако изкарам 5 на матурата ще ми остане 5 ?
-
polina petrova
- В началото бе словото
-
polina petrova
- В началото бе словото
Да ама на всичко отгоре вече не можеш да променяш предметите за матура , които са заявени
това сигурно се чопли от има няма 2 месеца във форумаpolina petrova написа:И кой умник го измисли това и кога???? Тъкмо се бях успокоила, че по история в дипломата ще е 6.00, а сега...... Ще държа матура по История.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- bggashnik
- Пишеща машина
Абсолютно 100% истина.Няма лъжа,няма измама. Защо сте толкова назад с информацията, би трябвало да се интересувате повече, още повече за толкова важни неща. Но няма за какво да съжалявате-учите за 6.00 на матурата и това е.Връщане назад няма-документи вече сте подали 
Компютърни науки I курс
- Sabbath
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не знам дали за всички специалности е така, примерно http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... litologiya вземат оценките от дипломата, което ме радва, а не от матурите 
Заклевам се в името на
Всемогъщего Бога,че за
славата на народа си и
за честта на
православната вяра ще
забия петстотингодишния
ръждясал български нож
в гърдите на келявия
турски султан.Ако
престъпя клетвата си то
нека бъда проклет от
целия български народ и
ме постигне най-тежкото
божие наказание!
Всемогъщего Бога,че за
славата на народа си и
за честта на
православната вяра ще
забия петстотингодишния
ръждясал български нож
в гърдите на келявия
турски султан.Ако
престъпя клетвата си то
нека бъда проклет от
целия български народ и
ме постигне най-тежкото
божие наказание!
- bggashnik
- Пишеща машина
От този линк който даваш не е обновена информациятаSabbath написа:Не знам дали за всички специалности е така, примерно http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... litologiya вземат оценките от дипломата, което ме радва, а не от матурите
Компютърни науки I курс
-
BlagovestHristov
- Драскач
Според мен има нещо съмнително в това и трябва да се провери със сигурност.
Докато не видя не вярвам !
Това би било най-голямата глупост и прецакване,защото има много хора който ще кандидатстват и не са карали матура и на техните дипломи може да има 6 без нищо да знаят и да влязат те ! Пак казвам ,не вярвам ! Още повече при балообразуването си пише,оценка от дипломата по история,а не оценка от матура по история 
ИЛИ ПРОСТО ЩЕ КАЖА,АКО Е ВЯРНО ВСИЧКИ В СУ ДА СЕ ГРЪМНАТ !
КАКВО ИСКАТ ПОВЕЧЕ ?! ОЦЕНКА ПРИ ТЯХ 5 ИЛИ 6 ЗА ДА ВЛЕЗЕШ ТА И 6ЦИ ОТ МАТУРИ ???
СОРИ САМО,ЧЕ В БЛАГОЕВГРАД С 4КИ ЩЕ ВЛЯЗА ПРАВО И ТО САМО ОТ МАТУРИ ! ДА ГО Д....Т
Докато не видя не вярвам !
ИЛИ ПРОСТО ЩЕ КАЖА,АКО Е ВЯРНО ВСИЧКИ В СУ ДА СЕ ГРЪМНАТ !
КАКВО ИСКАТ ПОВЕЧЕ ?! ОЦЕНКА ПРИ ТЯХ 5 ИЛИ 6 ЗА ДА ВЛЕЗЕШ ТА И 6ЦИ ОТ МАТУРИ ???
СОРИ САМО,ЧЕ В БЛАГОЕВГРАД С 4КИ ЩЕ ВЛЯЗА ПРАВО И ТО САМО ОТ МАТУРИ ! ДА ГО Д....Т
Последно промяна от BlagovestHristov на 13 Апр 2010, 19:44, променено общо 1 път.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Никога не се пише като матура предмет, който е балообразуващ за дадена специалност (разбира се, БЕЛ е изключение).Винаги има вероятност университета да си измисли нещо ново, най-добре е всичко да е сигурно - 6.00 в дипломата и това е
-
polina petrova
- В началото бе словото
Вярно, че е най-добре да се подсигуриш със 6.00, но до последно в сайте на СУ пишеше ( а и все още пише), че балообразуваща е оценката от дипломата - и така и така ще се учи История - затова и матура по История. АМА СЕ ПРЕЦАКАХ ЗДРАВО
- Verka
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
Аз писах по тази тема.Включваш най-общо казано живот и дейност на Л.Каравелов, същото за Левски, дейността на БРЦК след 1-вото общо събрание 1872 доооо , хм .. смъртта на Левски.. след което мното общо за Главните събрания за да приключиш с оттеглянато на Каравелов.Накрая едно заключеие за панделкаPariZza написа:според вас какво точно трябваше да се включи в темата за Любен Каравелов и Васил Левски и какъв обем ви излезе самата тема
Поне аз така смятам де..
Ти какво си писал/а?
-
polina petrova
- В началото бе словото
Нова схема на балообразуване в СУ!!!
Posted by: education2010 on: март 26, 2010
In: Право| Софийски университетComment!
Нова схема за формиране на бала в Софийски университет за тазгодишната кандидатстудентска кампания.
Чл. 22 (6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка. ( Правилник за прием )
Това означава, че оценките от държавните зрелостни изпити ще имат предимство пред оценките от редовния курс, без значение дали са по-високи или по-ниски . Досега се вземаше по-високата от двете оценки. Така балообразуваща по БЕЛ за Право става задължително матурата, а по история решението дали да държи матура остава изцяло в ръцете на кандидат-студента.
БАЛ Право = 2x изпит История + изпит БЕЛ + матура БЕЛ + матура/диплома История
Posted by: education2010 on: март 26, 2010
In: Право| Софийски университетComment!
Нова схема за формиране на бала в Софийски университет за тазгодишната кандидатстудентска кампания.
Чл. 22 (6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка. ( Правилник за прием )
Това означава, че оценките от държавните зрелостни изпити ще имат предимство пред оценките от редовния курс, без значение дали са по-високи или по-ниски . Досега се вземаше по-високата от двете оценки. Така балообразуваща по БЕЛ за Право става задължително матурата, а по история решението дали да държи матура остава изцяло в ръцете на кандидат-студента.
БАЛ Право = 2x изпит История + изпит БЕЛ + матура БЕЛ + матура/диплома История