1-ви курс Право (2008 - 2009)
- chaosmaster
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.psysurfeur.com/psygif/psygif126.gif
- Обратна връзка:
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Аз доколкото разбрах от 7-ма и 8-ма няма скъсани?? Интересно...
Проф. Токушев ни е ясен вече...Мисля си обаче,че изпитът при Дачев твърде много го пренебрегваме,при това необосновано.
Проф. Токушев ни е ясен вече...Мисля си обаче,че изпитът при Дачев твърде много го пренебрегваме,при това необосновано.
keep it deep... http://www.atys-music.blogspot.com
G__ написа:Токушев мина при мене.Османската правна система и Законодателство по печата Изводите, които мога да си направя за този човек е само един: той спори със самия себе си и с фактите, които самият той е написал в учебника си само и само, за да те скъса и да те направи на нищо. Все пак имам 3. Но не в това е проблемът. Проблемът е, че не може аз да му цитирам дословно учебника му и той да ми заявява, че не говоря по същество и че не е вярно това, което САМИЯТ ТОЙ Е ЗАЯВИЛ. Мислех си, че кандидатстудентските изпити са субективни, мислех си, че всичко е субективно, но този човек, който не помни какво е писал в учебниците си мина всякакви мои очаквания. Дано имам повече късмет при такива като него.
С нищо положително не ме впечатли, най-малко що се отнася до маниерите му и начина на общуване с хората.
п.п. Горд съм от едно. Не си купих в последния момент новия му учебник и не му набих 18 лв.
Честито, колега, за тройката...това прозвуча абсурдно, но - честито.
Вярно е и това, че спори със самия себе си. На поне две места, докато ме изпитваше, ми направи забележка за изводи, които съм почерпила от неговите книги и ги нарече "несъществени глупости".
Както казах, не съм съгласна, че къса само ако нищо не знаеш. По-добре да не успокояваме тия, които имат изпит след нас, с такива приказки - може пет човека да смачка психически и да напише тройки, но един-двама ще си отнесат двойката, а съвсем не е ясно дали незнаещият \съответните си въпроси\ е бил сред тия седем човека или сред останалите. Субективизмът е пълен, но - за да съм в полза на оставащите групи - не си мислете, че можете да говорите с идеята, че разговаряте с добронамерен и широкоскроен човек; влизайте първи, ако можете, съдбата обича смелите, дето се казва; и, каквото и да ви каже, а той може да каже бая грубости, особено ако сте от последните, както бях аз, и вече е уморен и раздразнен, не го коментирайте и не спирайте да говорите. За да не ви се получи бяло петно, както при мен, когато ме обсипа с нагли коментари - наспете се като хората преди изпита и не преговаряйте отвън. Спокойно и самоуверено. Мен вчера ме скъсаха не на изпит по история, а на изпит по "преброй колко гадости по свой адрес можеш да издържиш". Пак добре, че на едно нещо не отвърнах както си трябваше.
Приказките за това как само адски незнаещ човек може да бъде скъсан оставете за някой по-нормален изпит.
Сега - към ОУД-то...има ли някакво изискване за големината на разработките? Вярно, че зависи от въпроса, но все пак, ориентировъчно, да знам на структурата на въпроса ли да наблягам, или и на подробностите.
- SkyLine`
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Последните лекции по ОТД малко ми се губят и по-точно последните две. Някой ще ми каже ли кои са като заглавия 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Последната беше за Европейския съюз, за предпоследната нямам представа, но някоя от крайните в конспекта ще да е. 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Това ОУД не става за учене. Уж интресно и логично пък накрая нищо не помня. Уж не е толкова мнох. колкото ибдп-то, ама пак изоставам с много въпроси.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
ОУД действително не е лесно за усвояване, понеже някои въпроси са твърде абстрактни, а по места има прекалено много логика и ако изпуснеш нишката някъде, нататък трудно се получава.
Последно няма отпаднали въпроси ? В моя конспект въпросите са 43 (той е от 2002г.) и питането ми е дали има други ?
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Единственият, и то "негласно" отпаднал, е този за социалистическия модел на държавата - на мен не ми е известно проф.Дачев изрично да е казал, че отпада. Нов е въпросът за ЕС.
- Advocate
- Драскач
И в конспекта от 2006 въпросите са 43 и са същите.Освен социалистическата държава , имаме една лекция допълнение към параграф 25 от учебника , там Дачев каза да четем от лекцията ,защото когато е писал книгата е имал едни разбирания , а сега са се променили и са други.
Salus populi suprema lex
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Някой да знае как е минало днес по ИБДП?
До колкото знам здраво е късал и много се е заяждал...
Don't think about the problem, think about the decision...
Успех на ИБДП-ейците утре и на ОУД-иваците (демек на нас)

Успех и от меееееен! И ОУД-ците да кажете как е било, че вече съм пред нервен срив, хора как го научихте това бе?

Don't think about the problem, think about the decision...
Кой пък ти каза, че сме го научили

Кое ви се струва по-трудно, ОУД или ИБДП ?