От Теория на числата толкова интересни задачки знаех, изпариха ми се. Имаше нещо такова - намерете последните две цифри на числото седем на седма на седма на седма...
От Теория на числата толкова интересни задачки знаех, изпариха ми се. Имаше нещо такова - намерете последните две цифри на числото седем на седма на седма на седма...
последните му две цифри са ...*****49
Това и аз съм го учил, теорията за това, на какво завършват некви дългоцифрени числа
Обяснението:
7 на 1 степен - завършва на 7
7 ^ 2 - завършва на 9
7 ^ 3 - завършва на 3
7 ^ 4 - завършва на 1
и 7 ^ 5 - завършва пак на 7 и следва въртележка пак на числата...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Тъй като темата позамря напоследък,ето една задачка,върху която изобщо нямаше отговори.
Cassie написа:Мислех да пусна една доста по-физична, ама темата ще стане "Преобладаващи математически/физически задачи", така че айде една по-изкилиферчена и несвързана с точните науки:
1. Четиричленно семейство търси да наеме квартира.
2. Възрастна жена предлага квартира под наем на втория етаж от къщата си.
3. Семейството се нанася.
4. Един не се знае.
5. Вечерят.
6. Двама изчезват.
7. Двама и половина търсят.
8. Вечерят.
9. Двама изчезват.
10. Възрастна жена предлага квартира под наем на втория етаж от къщата си.
Какво всъщност се е случило?
П.П. Честно казано аз нямам изобщо идея какво по дяволите е станало.
чакай чакай чакай... .тея бяха 4 нали? 1 го няма... 3.... двама изчезват... остават 2 и 1/2 какво по..?!? стават 5 и 1/2... ааа да не би да има и куче?
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Един мъж бил осъден на 15 години затвор. Но съдията решил да му помогне като му предложил следното:
- Ще ти дам една загадка, която има 3 отговора. За всеки правилен отговор ще ти намаля присъдата с 5 години.
Мъжът естествено се съгласил и съдията продължил:
- Кажи ми 3 органа (части) на човешкото тяло, които се състоят от 3 букви, като започват и завършват на една и съща буква.
Мъжът мислил, мислил и казал „око”, с което получил опрощаване с 5 години на присъдата.
След това дълго мислил, мислил, накрая се сетил и казал – „пъп”. Намалили му присъдата с още 5 години.
Продължил още дълго да мисли, но така и не могъл да се сети за 3-ия орган. Какво да се прави – излежал 5 години в затвора, след което се прибрал у дома си.
Жена му го посрещнала, отишла да вземе един душ и се върнала съвсем гола, завита с хавлия. Изведнъж хавлията паднала, мъжът се ударил по главата и възкликнал:
- И заради това лежах цели 5 години!
Какво е видял ?
Може жената да си е омотала косата с хавлията и просто да си е излязла гола (как пък никоя жена не го прави това), да й е паднала кърпата и да си е била вързала косата на кок. Не е като да е орган, ама все може да мине за част от тялото.