няма кой да разбере, че акаунта е твой, така че едва ли ще има проблем.firequeen написа:регистрирах се на адреса от електронното подаване , но после разбрах , че ако подам онлайн трябва да ходя до су да си покажа дипломата а аз ще подавам документи чрез бюрата по градовете та някой може ли да ми каже дали е някакъв проблем при положение че съм се регистрирала в онлайн сайта , но само регистрация нито съм попалвала желания ,нито съм писала ЕГН и др. просто имам профил или мога пре спокойно да си подам желанията , чрез бюрото в моя град ?
Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
и извинявам се за двойния пост, но тва "Желая да ползвам оценка от държавен зрелостен изпит, положен не по-рано от 2008 г., като резултат от конкурсен изпит по:" си е да кандидатстваш с матура вместо с изпит. та въпросът ми е, понеже имам по-висока оценка на матурата по англ отколкото в дипломата, на тва по-горе да не слагам тикче и оценката от матурата ще ми бъде директо взета за бала като по-висока, тъй ли?
блг.
блг.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Слагаш тикче на "английски език", за да може да ти вземат впредвид И оценката от матурата. Ще вземат тази оценка, с която се образува по-висок бал. Иначе, вероятно като отидеш там ще трябва да заплатиш такса за един конкурсен изпит, за да ти вземат оценката от матурата.
Знай, обаче, че коефицентът на матурата по АЕ е 2,5 за повечето специалноти и 2,0 за някои други.
Знай, обаче, че коефицентът на матурата по АЕ е 2,5 за повечето специалноти и 2,0 за някои други.
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Обратна връзка:
а като си подавам желанията чрез бюрата къде трябва да отбележа че искам и матурата да се има предвид и колко лева трябва да платя общо за всичко ?
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
30 лв е такса класиране!firequeen написа:а като си подавам желанията чрез бюрата къде трябва да отбележа че искам и матурата да се има предвид и колко лева трябва да платя общо за всичко ?
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california
Nemalp написа:Слагаш тикче на "английски език", за да може да ти вземат впредвид И оценката от матурата. Ще вземат тази оценка, с която се образува по-висок бал. Иначе, вероятно като отидеш там ще трябва да заплатиш такса за един конкурсен изпит, за да ти вземат оценката от матурата.
Въпросът е, че аз ще си карам изпит в СУ и с оценката от матурата няма да кандидатствам, а ми трябва само за формиране на бала и не мога да разбера да слагам ли тикчи или не.
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Е ,ако формирането на бала за дадената специалност включва оценката по Английски мисля,че няма нужда..whhohello написа:Nemalp написа:Слагаш тикче на "английски език", за да може да ти вземат впредвид И оценката от матурата. Ще вземат тази оценка, с която се образува по-висок бал. Иначе, вероятно като отидеш там ще трябва да заплатиш такса за един конкурсен изпит, за да ти вземат оценката от матурата.
Въпросът е, че аз ще си карам изпит в СУ и с оценката от матурата няма да кандидатствам, а ми трябва само за формиране на бала и не мога да разбера да слагам ли тикчи или не.
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Аз например не съм сложил тикче на българския,но оценката влиза в балообразуването .(дано не съм сгрешил де,ще разбера в Ректората)Denislav написа:Е ,ако формирането на бала за дадената специалност включва оценката по Английски мисля,че няма нужда..whhohello написа:Nemalp написа:Слагаш тикче на "английски език", за да може да ти вземат впредвид И оценката от матурата. Ще вземат тази оценка, с която се образува по-висок бал. Иначе, вероятно като отидеш там ще трябва да заплатиш такса за един конкурсен изпит, за да ти вземат оценката от матурата.
Не се притеснявайте. Това, което не ви е ясно, ще ви го пояснят лелчетата, които ви записват. Не пишете, ако не сте разбрали.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Те ги попълват онлайн, тази година е различно.
А за това дали да ви се зачита матурата или не, няма лошо да сложите тикче. Ако за специалностите, за които кандидатствате балът може да се образува с матура ще сметнат 2та варианта и ще ви вземат по-високата оценка.
И когато е като балообразуваща оценка от дипломата се взима автоматично от там.
Тикчето е само, ако искате да използвате матурата като изпит.
А за това дали да ви се зачита матурата или не, няма лошо да сложите тикче. Ако за специалностите, за които кандидатствате балът може да се образува с матура ще сметнат 2та варианта и ще ви вземат по-високата оценка.
И когато е като балообразуваща оценка от дипломата се взима автоматично от там.
Тикчето е само, ако искате да използвате матурата като изпит.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Хора, имам няколко въпроса за прехвърлянето от една специалност в друга:
1. Тези, които са редовно, ползват ли някакво предимство пред хората, които са задочно или няма значение, а се гледа успеха ?
2. Има ли значение полът ? (да речем момиче и момче искат да се прехвърлят в Право)
1. Тези, които са редовно, ползват ли някакво предимство пред хората, които са задочно или няма значение, а се гледа успеха ?
2. Има ли значение полът ? (да речем момиче и момче искат да се прехвърлят в Право)
Добре, имам въпрос, защото нещо се обърка много сериозно при записването ми за класиране.
Когато записвах специалностите не видях никаква грешка, затова дадох на "за одобрение" и го запазих. До тук - добре.
Но в момента го разглеждам и специалността, която съм записала на първо желание ми излиза 2 пъти. Като първо и като последно желание. Не знам какво е станало и се чудя дали трябва да звъня някъде утре или да изчакам да видя какво ще стане, когато отида след 2 седмици да потвърдя с дипломата и т.н. Или пък направо да се регистрирам наново...
Когато записвах специалностите не видях никаква грешка, затова дадох на "за одобрение" и го запазих. До тук - добре.
Но в момента го разглеждам и специалността, която съм записала на първо желание ми излиза 2 пъти. Като първо и като последно желание. Не знам какво е станало и се чудя дали трябва да звъня някъде утре или да изчакам да видя какво ще стане, когато отида след 2 седмици да потвърдя с дипломата и т.н. Или пък направо да се регистрирам наново...
- pandarulesss
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
Здравейте, бих искала да попитам, понеже ще се явявам на изпит по английски език и съм заплатила 30лв за този изпит, обаче в желаните специалности съм включила и такива, за които ще кандидатствам само с матура по биология, та въпросът ми е необходимо ли е да доплащам още 30лв, като ще използвам матурата на мястото на изпита по биология.
When one door of happiness closes,
another opens,
but often we look so long at the closed door
that we do not see the one that has been opened for us.
another opens,
but often we look so long at the closed door
that we do not see the one that has been opened for us.
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Въпросът е доста добър. Отговорът е НЕ. Когато си подреждаш желанията си заплащаш 30 лева за това. В бланките отбелязвашу че искаш да ползваш оценките от матура като изпит със съответния коефизиент...pandarulesss написа:Здравейте, бих искала да попитам, понеже ще се явявам на изпит по английски език и съм заплатила 30лв за този изпит, обаче в желаните специалности съм включила и такива, за които ще кандидатствам само с матура по биология, та въпросът ми е необходимо ли е да доплащам още 30лв, като ще използвам матурата на мястото на изпита по биология.
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
funshui
- В началото бе словото
- Специалност: нямам
- Адрес в галерията на СУ: funshui
Здравейте! Въпросът ми е свързан със записването за класиране. Доколкото разбрах, записването може да стане онлайн и в офисите на фирмите за набиране на кандидат-студенти. Искам да ви попитам - ако се записвам за класирането през фирмите, ще трябва ли да идвам до СУ, за да предоставя копието и оригинала на дипломата, личната карта и квитанцията за платена такса? Поздрави