хихи ще имам бонусчеMackle написа:Да, има бонус... Но ако не си ги писал не ти се отнема от оценката.ELIN написа:искам да попитам ако си написал авторите изследвали историческия проблем т.е.
историография има ли бонус
КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК- История 2010/ 2011
- Uprising
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз пък воъбще съм забравила за строителната дейност на Омуртаг

Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out.
http://www.youtube.com/watch?v=xfq_A8nXMsQ
http://www.youtube.com/watch?v=xfq_A8nXMsQ
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
ИМА МИНУС!!!
Има бонус ако са написани изворите, но от миналата година изрично е казано, че Историографията НЕ трябва да се пише! Миналата година имах няколко приятели, които я бяха писали и много зверски им я бяха задраскали, та чак и " НЕ!" бяха написали отстрани!
така че поменте си за редовния изпит - никаква историография! ( това сме го разисквали някъде из темата вече даже..
)
Има бонус ако са написани изворите, но от миналата година изрично е казано, че Историографията НЕ трябва да се пише! Миналата година имах няколко приятели, които я бяха писали и много зверски им я бяха задраскали, та чак и " НЕ!" бяха написали отстрани!
така че поменте си за редовния изпит - никаква историография! ( това сме го разисквали някъде из темата вече даже..
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Лошото е, че човек колкото повече се замисля, за толкова повече неща се сеща, които не е написал :/ Аз впоследствие се досетих, че съм изпуснала и опустошаването на Източна Тракия и превземането на Адрианопол...А историографията я написах - всички исторически извори след увода, защото така съм я учила темата. Казаха ми, че е в плюс и че е препоръчително да се напишат...не знам и аз...здраве да е...
П.с: Писаните закони на Крум, строителството на Омуртаг и битката при Верегава са си ключови и според мен отнемат поне 50 стотни...не искам да ви плаша, де...надявам се да отнемат по-малко!!!
П.с: Писаните закони на Крум, строителството на Омуртаг и битката при Верегава са си ключови и според мен отнемат поне 50 стотни...не искам да ви плаша, де...надявам се да отнемат по-малко!!!
Последно промяна от _Stella_ на 12 Апр 2010, 20:45, променено общо 1 път.
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
-
runnersa
- В началото бе словото
Аз се притеснявам много понеже написах 4 страници..но като си сверих темата не бях изпуснал много (темата от която учих е 8 страници)..но мисля че общо взето се справих
. А и има и редовни изпити 
Неможе да се харесваш на всички......НЕ всички имат вкус!!!
D
Манасиевата хроника, Търновския надпис и Маламировата летопис минус точки ли ми носят? 
- Mackle
- Пишете, о, братя
- Курс: трети
Тук не си права, но нека не спорим._sonrisa_ написа:ИМА МИНУС!!!
така че поменте си за редовния изпит - никаква историография! ( това сме го разисквали някъде из темата вече даже..)
Последно промяна от Mackle на 12 Апр 2010, 20:49, променено общо 1 път.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Стела - има разлика между извори и историография 
Изворите очевидно ти е ясно какво е, историографията са съвременните изследвание и автори, които са писали по зададения проблем
julKATA - не, бонус ти носят
Правете разлика м/у двата термина 
Изворите очевидно ти е ясно какво е, историографията са съвременните изследвание и автори, които са писали по зададения проблем
julKATA - не, бонус ти носят
Последно промяна от _sonrisa_ на 12 Апр 2010, 20:50, променено общо 1 път.
- _Stella_
- Паисий
Аз смятам, че са в плюс. Аз ги написах всичките (те са още поне 10 извора плюс тези) и също така в темата съм казала поотделно кой извор за кое събитие или договор или каквото и да е там говори. Някои от изворите са за строителството на Омуртаг и т.н...julKATA написа:Манасиевата хроника, Търновския надпис и Маламировата летопис минус точки ли ми носят?
- _Stella_
- Паисий
Леле, права си, наистина! Ха-ха... вярно е това. Историография, да! Аз я имах в темите, но не я и учих дори. Слава богу! Мерси_sonrisa_ написа:Стела - има разлика между извори и историография
Изворите очевидно ти е ясно какво е, историографията са съвременните автори и изследвания, които са писали по зададения проблем
julKATA - не, бонус ти носятПравете разлика м/у двата термина
Още ми е малко неясно, грешка ли е ако се започва изречението със "Според бълрагските учени като Петър Петров и Георги Бакалов..."?_sonrisa_ написа:Стела - има разлика между извори и историография
- _sonrisa_
- Флъдзила
Mackle написа:Тук не си права, но нека не спорим._sonrisa_ написа:ИМА МИНУС!!!
така че поменте си за редовния изпит - никаква историография! ( това сме го разисквали някъде из темата вече даже..)
За миналата година не знам как е било, но за тази историографията със сигурност е плюс (ако е вярна, разбира се), макар и да е абсолютно незадължителна. Т.е пре-спокойно можеш да имаш 5,50, че и повече, без нея.
Приятна вечер.
Цитат от методическите указания за успешно полагане на изпит по история, взет от сайта на СУ :
Забележка : От кандидатстудентите не се изисква в увода да посочват автори и изследвания по проблемите, които са предмет на темата.
С една дума - права съм
значи само в увода не трябва... вече си мислех, че двойката ми е в кърпа вързана 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Не е грешка да предадеш становището на някой автор ( на места даже е силно препоръчително - например при различните теории за годината на покръстването)julKATA написа:Още ми е малко неясно, грешка ли е ако се започва изречението със "Според бълрагските учени като Петър Петров и Георги Бакалов..."?_sonrisa_ написа:Стела - има разлика между извори и историография
Не трябва да се пише историографията под формата на отделен абзац ( или в увода/ в частта с изворите), в който да се изброяват исторически изследвания по заложения проблем
- Mackle
- Пишете, о, братя
- Курс: трети
Става малко мазало с това цитиране, но нищо. В забележката, която си посочила, се казва, че историографията не е задължителна, но не е казано, че ще се санкционира. Ако това си се опитвала да кажеш, тогава си права и аз просто не съм те разбрал добре. Колкото до познатите ти, на които им е писано "НЕ" на историографията, най-вероятно са написали грешна такава. Или са включили някой професор, който е в лоши отношения с проверителя. Това е риск, който всеки сам си поема като изреди имената на 20 души, за които нищо не знае._sonrisa_ написа:Mackle написа:Тук не си права, но нека не спорим._sonrisa_ написа:ИМА МИНУС!!!
За миналата година не знам как е било, но за тази историографията със сигурност е плюс (ако е вярна, разбира се), макар и да е абсолютно незадължителна. Т.е пре-спокойно можеш да имаш 5,50, че и повече, без нея.
Приятна вечер.
Цитат от методическите указания за успешно полагане на изпит по история, взет от сайта на СУ :
Забележка : От кандидатстудентите не се изисква в увода да посочват автори и изследвания по проблемите, които са предмет на темата.
С една дума - права съм