мерсиrkk написа:17ти до 25тиalhana_ написа:Някой знае ли кога точно трябва да си плащаме таксата за втори семестър? След изпита по ОУД или след ППУ-то?
1-ви курс Право (2008 - 2009)
- alhana_
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ааа мина ИБДП-то. Доста тегавоо за много хора. Имах огромен късмет с темите - обичайно наказателно и правомощия на монарха. Иначе на хора преди мен с гадни теми супер се заяждаше, пишеше 3ки, 4ки макс. Изобщо не го интересува кои са по-трудни и кои по-лесни (след толкова години всички му изглеждат еднакви). И с мен пробва да се заяде, за всяка грешка пробваше, но аз запазвах самообладание, игнорирах му коментарите и си казвах това, което знам ( имам 5 бтв). Ако тръгнете да се захващате за това, което казва - бррр. не го правете. Койото каза, че добър, мил - нямам идея дали е бил така, но днес беше в пълната си мощ! Хора с казан първи изцяло и втори бегло имаха 3ки, спираше по средата на изказвания, захващаше се за всяко отклонение от темата, сумтеше, пуфтеше, абе тегава работа. Наистина очевидно 90% от добрата оценка е лека ръка в тегленето на темите - при трудна тема, ако не си Бог, не мисля, че има шанс за висока оценка
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Аз тъкмо се бях обнадеждил за поне 4... Май трябва да си стоя здраво на земята.Bushmen написа:Ааа мина ИБДП-то. Доста тегавоо за много хора. Имах огромен късмет с темите - обичайно наказателно и правомощия на монарха. Иначе на хора преди мен с гадни теми супер се заяждаше, пишеше 3ки, 4ки макс. Изобщо не го интересува кои са по-трудни и кои по-лесни (след толкова години всички му изглеждат еднакви). И с мен пробва да се заяде, за всяка грешка пробваше, но аз запазвах самообладание, игнорирах му коментарите и си казвах това, което знам ( имам 5 бтв). Ако тръгнете да се захващате за това, което казва - бррр. не го правете. Койото каза, че добър, мил - нямам идея дали е бил така, но днес беше в пълната си мощ! Хора с казан първи изцяло и втори бегло имаха 3ки, спираше по средата на изказвания, захващаше се за всяко отклонение от темата, сумтеше, пуфтеше, абе тегава работа. Наистина очевидно 90% от добрата оценка е лека ръка в тегленето на темите - при трудна тема, ако не си Бог, не мисля, че има шанс за висока оценка
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Е сега не искам да депресирам никого, по-добре весели отколкото тъжни на изпита, просто трябва да имате едно наум. Това, което забелязах е, че наистина къса много рядко, скъса само 1 човек, който каза директно че нищо не знае. След много хранене на човек от когото не е доволен му пише 3ка. Поне това да ви е успокоение
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Това направо ме закла.Bushmen написа: 1 човек, който каза директно че нищо не знае.
И вчера се заяждаше,прекъсваше, сумтеше, пуфтеше, ама пак пишеше 5 и 6 
Don't think about the problem, think about the decision...
Токушев не е човек, който отива с идеята да къса. Даже бих казал,че е доста търпелив и в наглед невъзможни ситуации,които предполагат професорът да каже:"Колега,пиша ви двойка,защото системата не ми позволва да ви лепна по-ниска оценка"
, дори тогава той пише тройки.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- chaosmaster
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.psysurfeur.com/psygif/psygif126.gif
- Обратна връзка:
да,вчера също пускаше хапливи коментари,но раздаваше високи оценки ? важното е да няма скъсани,а не с колко е взет изпита...освен ако не се борите за някакви привилегии,свързани с висока оценка
Нещо ново около ОУД? Нов конспект ли има? Отпаднали въпросчета няма,доколкото разбрах. Учебникът дали е достатъчен,за да покрие материала?
Нещо ново около ОУД? Нов конспект ли има? Отпаднали въпросчета няма,доколкото разбрах. Учебникът дали е достатъчен,за да покрие материала?
keep it deep... http://www.atys-music.blogspot.com
Достатъчен е, даже повече от достатъчен. Много теории, много нещо, те се скъсали да разсъждават тея хора бе.
А някой има ли си понятие къде се провежда изпитът и от колко часа въобще почва?
А някой има ли си понятие къде се провежда изпитът и от колко часа въобще почва?
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
-
perperak
- В началото бе словото
- Специалност: pravo
- Курс: първи
Случайно да разполагате с информация кога започва втория семестър ?
- Advocate
- Драскач
Таксите не са от 17 ,а от 16 , вчера имаше информация за това на едно от таблата пред 238.
Принципно учебника по ОУД е достатъчен - има ги темите по конспекта.Но например държавата на атрибутивно ниво трябва да се чете от лекцията , защото Дачев каза че като е писал учебника е имал едно на ум , а сега го разбира по друг начин.Освен това от лекциите (поне някои теми) се чете доста по-лесно и систематизирано отколкото от учебника.
Изпита започва 8 сутринта 295.
Принципно учебника по ОУД е достатъчен - има ги темите по конспекта.Но например държавата на атрибутивно ниво трябва да се чете от лекцията , защото Дачев каза че като е писал учебника е имал едно на ум , а сега го разбира по друг начин.Освен това от лекциите (поне някои теми) се чете доста по-лесно и систематизирано отколкото от учебника.
Изпита започва 8 сутринта 295.
Salus populi suprema lex
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Някой може ли да каже по кои въпроси от конспекта по ОУД има разминавания между лекциите и учебника?
Аз от това което прочетох днес ще кажа, че въпросите за Възникване на държавата, Съсловната държава и Формиране на гражданската общност от лекциите са същите като в учебника, но са много систематизирани и по-разбираеми и като цяло мисля, че са достатъчни.
Don't think about the problem, think about the decision...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
А има ли други въпроси, освен тези за атрибутивното ниво и за ЕС, които да е казал да се четат от лекциите?