Няма бира, сама си го намерих в предишен линк отговора на въпроса ми
Вече почвам на себе си да се дразня от жалването за орязаната оценка, но така и убиха и надеждите за общежитие
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Не.FMI написа:Е там за бедност нещо няма ли. Ако ме изгонят от нас примерно. Някакви такиваKai написа:Ако си от София нямаш право на общежитие.Не че ми е много зор, ама съвсем никакви вратички ли няма?
Ми като са добри програмисти ще влезнат бе !?Coverdale написа:Така,знам ,че това е малко off topic,но попаднах на интересен спор преди няколко страници за СМГ-та,НПМГ-та и т.н.Първо искам да ви кажа,че като човек,който се е занимавал с програмиране,то няма нищо общо с математика!Познавам много хора,които са страшни програмисти,ама не могат да изкарат и 3 на изпита за СУ!Интересно е защо хора,които наистина са добри програмисти и имат потенциал точно в тази област,няма да могат да учат програмиране за сметка на някой,който е добър в математиката.Добър математик,не означава добър програмист.Но това е проблем като цяло на образованието.С какво хората от матем. гимназии са по-специални?С това,че учат много математика?Нормално е,когато се набляга на един предмет,човек да го възприеме перфектно,но тези хора не са гении.Това,че са добри математици,значи ли ,че са добри по english,по история,по география, по български,или по програмиране?Не,даже много често те са слаби по тези предмети и това е нормално,защото наблягат на матем.А кой реши,че точно най-добрите математици са добри програмисти,че с този предмет да се кандидатства за там.В много страни изпитите обхващат по-обща култура и това е нормално,защото не трябва някой си да решава да дава предимство на добрите матем. или българици и т.н.,а трябва да се дава предмиство на природно умните и любознателни младежи(това не значи,че няма такива и сред математиците),а не на специализираните в една област.Защо не приемат КН с изпит и по програмиране освен по матем.Образователната система не е това,което трябва да бъде,дори в СУ!
Не целя конфликти с това мнение.
МерсиТодорът написа:ти ако изпълниш и половината от заканите си, ще си НАЙ-ГОЛЕМИЯТ!няма МГ-та, няма ЕГ-та...ти братле..йеа! успех! дано да запазиш ентусиазма и да натрупаш знанията
Така,очевидно не разбра за какво говоря,ама карай.И не съм предлагал изпита да е по програмиране,ясно ми е,че не всеки учи такова,но може да има освен изпит по матем. изпит и по програмиране.Като цяло съм против кандидатстването с един предмет.Мисля,че трябва да има тестове,които не само са по-обективни,но да обхващат и по-голям обем знания,това ми беше основната мисъл.И между другото един компютър,достатъчен за програмиране,можеш да си вземеш и за 200-300 лева,а уроци има навсякъде в нета.Но пак казвам,не съм твърдял,че изпит по програмиране трябва да замести такъв по матем.,просто мисля ,че трябва да бъде като алтернативен.null-byte написа: Ми като са добри програмисти ще влезнат бе !?
Има олимпиади за тая работа...(Могат да пишат и на PHP и на C/C++ и още....)
Само да не са от тези които прочитат 2-3 книги за програмиране и почват да летят...
Като купиш на всеки PC и му плащаш тока (тоест така да направиш че програмирането да е еквивалентно по цена на учебниците и достъпността ...) тогава ще е такъв изпита,щото не всики може да си вземе PC да програмира 'ризбииш ли...
А ако дойде това време ...повярвай ми ще искаш изпита пак да е по математика.
@FMI нищо няма да скъсаш...далече си от истината бате....
време е да слезеш на земята и да не се мислиш за 1337 ...
На Hello World ако се състезавате ще ги биеш...
Не е лошо да си нахъсан ама незнаеш вече к'во пишеш...
Тоя синтаксис ли учиш за 1 месец ?
#include<stdio.h>
int main(void)
{
printf("Hello Wolrd\n");
getchar();
return 0;
}
? Бъди реалист !!! Може да се постигне за 1 месец добро владеене но е много трудно !!!
Успех в начинанието