КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от Sla-Mori »

И да се отчета и аз с тъп въпрос, ако отговарящият се издразни пределно, ще направя бирите му N+1 :D По успех студентите първи курс се класират само на първо класиране за общежитие, нали? В смисъл, второ бях разбрала, че е само за 2ри и нагоре курс, пък 3то по другите фактори (сираци, майки и т.н.)...
Няма бира, сама си го намерих в предишен линк отговора на въпроса ми :D

Вече почвам на себе си да се дразня от жалването за орязаната оценка, но така и убиха и надеждите за общежитие :| Идея си нямам къде ще пребивавам първата година... Какви жертви правя още от сега за ФМИ, готвя се да ставам клошар :D
Последно промяна от Sla-Mori на 31 Юли 2008, 21:28, променено общо 2 пъти.
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

ти ако изпълниш и половината от заканите си, ще си НАЙ-ГОЛЕМИЯТ! :) няма МГ-та, няма ЕГ-та...ти братле..йеа! успех! дано да запазиш ентусиазма и да натрупаш знанията
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика

Мнение от Kai »

FMI написа:
Kai написа:Ако си от София нямаш право на общежитие.
Е там за бедност нещо няма ли. Ако ме изгонят от нас примерно. Някакви такива :) Не че ми е много зор, ама съвсем никакви вратички ли няма?
Не.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

Coverdale написа:Така,знам ,че това е малко off topic,но попаднах на интересен спор преди няколко страници за СМГ-та,НПМГ-та и т.н.Първо искам да ви кажа,че като човек,който се е занимавал с програмиране,то няма нищо общо с математика!Познавам много хора,които са страшни програмисти,ама не могат да изкарат и 3 на изпита за СУ!Интересно е защо хора,които наистина са добри програмисти и имат потенциал точно в тази област,няма да могат да учат програмиране за сметка на някой,който е добър в математиката.Добър математик,не означава добър програмист.Но това е проблем като цяло на образованието.С какво хората от матем. гимназии са по-специални?С това,че учат много математика?Нормално е,когато се набляга на един предмет,човек да го възприеме перфектно,но тези хора не са гении.Това,че са добри математици,значи ли ,че са добри по english,по история,по география, по български,или по програмиране?Не,даже много често те са слаби по тези предмети и това е нормално,защото наблягат на матем.А кой реши,че точно най-добрите математици са добри програмисти,че с този предмет да се кандидатства за там.В много страни изпитите обхващат по-обща култура и това е нормално,защото не трябва някой си да решава да дава предимство на добрите матем. или българици и т.н.,а трябва да се дава предмиство на природно умните и любознателни младежи(това не значи,че няма такива и сред математиците),а не на специализираните в една област.Защо не приемат КН с изпит и по програмиране освен по матем.Образователната система не е това,което трябва да бъде,дори в СУ!
Не целя конфликти с това мнение.
Ми като са добри програмисти ще влезнат бе !?
Има олимпиади за тая работа...(Могат да пишат и на PHP и на C/C++ и още....)
Само да не са от тези които прочитат 2-3 книги за програмиране и почват да летят...
Като купиш на всеки PC и му плащаш тока (тоест така да направиш че програмирането да е еквивалентно по цена на учебниците и достъпността ...) тогава ще е такъв изпита,щото не всики може да си вземе PC да програмира 'ризбииш ли :) ...
А ако дойде това време ...повярвай ми ще искаш изпита пак да е по математика :roll: .
@FMI нищо няма да скъсаш...далече си от истината бате....
време е да слезеш на земята и да не се мислиш за 1337 ...
На Hello World ако се състезавате ще ги биеш :roll: ...
Не е лошо да си нахъсан ама незнаеш вече к'во пишеш...
Тоя синтаксис ли учиш за 1 месец ?
#include<stdio.h>
int main(void)
{
printf("Hello Wolrd\n");
getchar();
return 0;
}
? Бъди реалист !!! Може да се постигне за 1 месец добро владеене но е много трудно !!!
Успех в начинанието :wink:
0x00000000
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Тодорът написа:ти ако изпълниш и половината от заканите си, ще си НАЙ-ГОЛЕМИЯТ! :) няма МГ-та, няма ЕГ-та...ти братле..йеа! успех! дано да запазиш ентусиазма и да натрупаш знанията
Мерси :)

@Sla-Mori - Аз като се замисля имам тук една стая, дори две дето мога да ги дам под наем и то евтино. То по случайност едната дори е ремонтирана :) Лошото е че другите обитатели на апартамента е много вероятно да не се навият. Чакат някой дето няма да се прибере скоро, ама те си го чакат, както и да е :) Свободна е, ще питам, дано ги навия :) Да реша проблема поне на един колега :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

абе насякъде излизат по-рано резултатите..дали и тука е възможно?
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

@null-byte - Ох, ти па ме зачекна баш където съм най силен - хехе

Аз умея да програмирам, няма значение езика, то е едно и също. Затова казвам синтаксиса!

Почнал съм от правец 16, то тогава вече имаше 486, пентиуми разни, ма аз нали съм си клошарче и само до правец се докопах... Даже и правец 8 съм барвал, та съм почнал от самото начало, само перфокарта не съм държал в ръката си. Та от самото начало до сега нямам запетайка неясна !

И извинявай, но учебниците вече са по скъпи от компютрите! Отиваш в някоя фирма, копуваш си някой бракуван за 50 кинта и си свиркаш и за програмиране става и за всичко става. Ток колко ти харчи, математик си сметни, захранванията стандартно не са над 300W, но няма как да бръмчи на макс. Колкото 1-2 крушки е. А и ти няма да го държиш постоянно включен като мен. Но дори 24/30 да не се спира, пак ти е най много 30 лева на месец. Интернета който не ти трябва за програмирането ти е 15. Говорим в софия.

Тук вече прекалявам, ама ти ме изкуши. Ако си техничарче човек ще си хванеш един велоергометър, ще му бутнеш една зъбчатка още и един акумолатор и го монтираш пред PC-то, като врътнеш педалите и пали :) Даже трябва да се зарежда много по бързо отколкото се хаби и ще можеш и да си почиваш, нет не ти трябва наистина. И какво излезе 50 лева еднократна инвестиция. А учебниците всеки е толкова... Айде ако искаш сложи и велоергометъра 100-тина... Ама еднократна !

А и друго, нали вече уж всяко училище има нови PC-та, аз как можех да оставам след часовете и по междучасията да ходя на старите, а вие на новите и в час ви мързи да седнете, а ?

Coverdale
В началото бе словото

Мнение от Coverdale »

null-byte написа: Ми като са добри програмисти ще влезнат бе !?
Има олимпиади за тая работа...(Могат да пишат и на PHP и на C/C++ и още....)
Само да не са от тези които прочитат 2-3 книги за програмиране и почват да летят...
Като купиш на всеки PC и му плащаш тока (тоест така да направиш че програмирането да е еквивалентно по цена на учебниците и достъпността ...) тогава ще е такъв изпита,щото не всики може да си вземе PC да програмира 'ризбииш ли :) ...
А ако дойде това време ...повярвай ми ще искаш изпита пак да е по математика :roll: .
@FMI нищо няма да скъсаш...далече си от истината бате....
време е да слезеш на земята и да не се мислиш за 1337 ...
На Hello World ако се състезавате ще ги биеш :roll: ...
Не е лошо да си нахъсан ама незнаеш вече к'во пишеш...
Тоя синтаксис ли учиш за 1 месец ?
#include<stdio.h>
int main(void)
{
printf("Hello Wolrd\n");
getchar();
return 0;
}
? Бъди реалист !!! Може да се постигне за 1 месец добро владеене но е много трудно !!!
Успех в начинанието :wink:
Така,очевидно не разбра за какво говоря,ама карай.И не съм предлагал изпита да е по програмиране,ясно ми е,че не всеки учи такова,но може да има освен изпит по матем. изпит и по програмиране.Като цяло съм против кандидатстването с един предмет.Мисля,че трябва да има тестове,които не само са по-обективни,но да обхващат и по-голям обем знания,това ми беше основната мисъл.И между другото един компютър,достатъчен за програмиране,можеш да си вземеш и за 200-300 лева,а уроци има навсякъде в нета.Но пак казвам,не съм твърдял,че изпит по програмиране трябва да замести такъв по матем.,просто мисля ,че трябва да бъде като алтернативен.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

20-30 искаш да кажеш, не 200-300 :) Говорим да става поне за програмиране ! Само преди 5 години във ФМИ бяха с PentiumII и си програмираха хората без проблем...

Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

къде отидохмее...а още не е излязло класирането...
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Е нали трябва все някак да убием времето, докато го чакаме това пусто класиране :)

Айде ти си лесен. Директно ли влизаш или първо чакаш :) Ама аз ще кисна до 3-то...

Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика

Мнение от Kai »

Ха... вече много ми се иска да видя някои от вас във ФМИ, па тогава да си говорим кое лесно, кое не.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

и аз ша съм до 3-то,ако изобщо имам някъв шанс и не си оставя дипломата другаде ,но като гледам в ту не ме щът,в юзу не ме щът..са да видим тука и в са ко ши стани
Последно промяна от kriskata на 31 Юли 2008, 22:12, променено общо 1 път.
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

@Coverdale за алтернативата те подкрепям !
@FMI ох извинявай забравих че ти умееш да програмираш :roll: .
За велоергометъра няма да коментирам ...
ООоо от самото начало нямаш запетайка неясна ЛЕЛЕ наистина си изумителен ->(покъртителен).
Аха програмираха си без проблем така ли !?
Ми за времето си да...
Искам за 20-30 лв да ми намериш машина..чи ми се дописа посредством MS VS 08 !?
Става поне за програмиране !? Ми примерно ако не искам да пиша на Win98 !?
Или на "mini"<-(i like this word :roll: ) линукс кво прайм ?
Кои учебници са по-скъпи от PC-тата !?????
Дам мързи ме да стоя на тях в час !? (А к'во прайм ако няма каквато и да е среда за писане...а дори да искаш да си инсталираш нямаш правата) ,който на практика всеки може да счупи ама после бавната директорка ще ти каже че злоупотребяваш...)
Тоест к'во прайм ако не искам да пиша (x)html,css,javacsript и тем подобни !?
И колко седиш след часовете !?
Програмист не се става с 1-2 часа на ден прогамиранe...
Аз ти говоря за машина 'дето можеш да се възползваш от новите "неща"(няма да пиша кои са ти си много печен и ги знаеш...)
Ако си чист Web Coder нещата стоят по друг начин там и със слаба машина стават чудеса...
А да те попитам в момента к'во пра'йш !? Не ми казвай че пишеш писмо до Intel със заглавие The memory remains.
:albino:
0x00000000
emotioN
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: втори

Мнение от emotioN »

FMI балът за общежитие се оформя по следния начин:
Имам бал за университета 29.85, дели се на броя балообразуващи(в нашия случай 5)=5.95
това е балът ми за общежитие.
За допълнителна информация миналата година балът за общежитие е бил 5.52, което ще рече около 5.20 на изпита при пълни балообразуващи. Успех!
Милан 0 - 4 Интер
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”