Кое му е наивното драго? Нали сме демократични, космполитни, личности ? ДА - РАВЕНСТВОТО е част от това което "западния" свят желае от теб. Виж, ако бяхме с някоя по-различна форма на управление - да.cReoLiN написа:Да ти кажа - не виждам нищо високопарно. Просто по-горното мнение ми се стори изключително наивно. Какво значи да искаш хората да са с еднакво добро образование (или поне при равни условия) ? Как ще стане това ? Всеки е от различен град, при различни учители, при различни обстоятелства, с различна мотивация. Как тогава ще има равенство ? Да, кофти е за хората, които не са от МГ-та, ама какво да направим - да са мислили на времето и да не са отишли в поредната езикова гимназия. Сами са си го избрали, а сега се оплакват, че нямат равна основа по математика.
Моля стига с тези МГта и т.н.
Анализ в училище се учи много малко (не говоря специално за този изпит който беше сега, а попринцип!), а хората от не МГта не го учат въобще, защо го има?
Хората от МГта са една доста малка част от хората в страната, те са с преференции или са богоизбрани?
Наивно е, както и двулично да се смяташ за избран, защото си учил в МГ пък ще ти кажа аз! И аз съм от МГ, но това не пречи ситуацията адски да ми скача по нервите и да я мисля за неправилна. Ама нали знаеш, всичко е до принципи.
Иначе равнодушното ти отношение тип "Нали мен не ме бърка" е направо престъпно (не само твоето де, на всички)...
Ама кво да кажа, блейте си, блейте си биологични единици, докато се примиряваш с нещата и не желаеш да си дигнеш гласа и възпитаваш децата си по този начин, така ще е
Иначе, обстоятелствата и условията при който се довиба образованието трябва да са еднакви, тук никои не говори за мотивация!
Но нали знаеш, каквото ти е отношението към нещата като влизаш студент, такова равнодушне ще е като излезеш, като отидеш да работиш, като си гледаш децата и т.н.