[КСК 2011] Математика

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър
Специалност: asd
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2011] Математика

Мнение от asdasd »

cReoLiN написа:Да ти кажа - не виждам нищо високопарно. Просто по-горното мнение ми се стори изключително наивно. Какво значи да искаш хората да са с еднакво добро образование (или поне при равни условия) ? Как ще стане това ? Всеки е от различен град, при различни учители, при различни обстоятелства, с различна мотивация. Как тогава ще има равенство ? Да, кофти е за хората, които не са от МГ-та, ама какво да направим - да са мислили на времето и да не са отишли в поредната езикова гимназия. Сами са си го избрали, а сега се оплакват, че нямат равна основа по математика.
Кое му е наивното драго? Нали сме демократични, космполитни, личности ? ДА - РАВЕНСТВОТО е част от това което "западния" свят желае от теб. Виж, ако бяхме с някоя по-различна форма на управление - да.
Моля стига с тези МГта и т.н.
Анализ в училище се учи много малко (не говоря специално за този изпит който беше сега, а попринцип!), а хората от не МГта не го учат въобще, защо го има?
Хората от МГта са една доста малка част от хората в страната, те са с преференции или са богоизбрани?
Наивно е, както и двулично да се смяташ за избран, защото си учил в МГ пък ще ти кажа аз! И аз съм от МГ, но това не пречи ситуацията адски да ми скача по нервите и да я мисля за неправилна. Ама нали знаеш, всичко е до принципи.
Иначе равнодушното ти отношение тип "Нали мен не ме бърка" е направо престъпно (не само твоето де, на всички)...
Ама кво да кажа, блейте си, блейте си биологични единици, докато се примиряваш с нещата и не желаеш да си дигнеш гласа и възпитаваш децата си по този начин, така ще е ;-)
Иначе, обстоятелствата и условията при който се довиба образованието трябва да са еднакви, тук никои не говори за мотивация!
Но нали знаеш, каквото ти е отношението към нещата като влизаш студент, такова равнодушне ще е като излезеш, като отидеш да работиш, като си гледаш децата и т.н. ;-)
ИзображениеИзображение
We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

iprodanov написа:
saviiinceto написа:Е ти и да се запишеш преди това в друг университет-винаги можеш да се откажеш :)
Ама не ти връщат цялата семестриална такса, а част от нея. :D
Все пак човек си плаща за спокойствието. По-добре да се запишеш и да знаеш, че няма да си изгубиш една година ей така от предоверяване в собствените възможности, пък после да се отпишеш. Да ще загубиш 10-20 процента, като че ли тия пари няма да ги похарчиш като излезеш на следващото събиране с приятели. И какво толкова сте се стиснали - вярно, пари са, особено като ги нямаш, тежи. Но и пари се изкарват. Така че, който решил да бъде студент, нека се записва, който чака висши сили да го уредят в живота, нека чака. Щом не си се справил на изпита за шест и си проспал гимназиалното си обучение, ще си търпиш последствията и ще си чакаш датите за резултатите на трето или допълнително класиране.
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
Аватар
HorusEye
В началото бе словото

Мнение от HorusEye »

Относно равенството, това е утопия. Не случайно социализмът не се е задържал. Конкуренцията бута прогреса напред. Не съм съгласен с много социални несправедливости, но просто няма начин. Относно изпита. Не съм от МГ нито на уроци съм ходил и затова се зарадвах много, когато видях четворката на предварителния. Последните два месеца си скъсах задника от решаване на задачи и силно се надявам да има ефект от това.

За семестриалната такса, която се връща, е според университета. Някои въобще не връщат. Трябва да се проучат нещата.
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър

Мнение от asdasd »

HorusEye написа:Относно равенството, това е утопия. Не случайно социализмът не се е задържал. Конкуренцията бута прогреса напред. Не съм съгласен с много социални несправедливости, но просто няма начин. Относно изпита. Не съм от МГ нито на уроци съм ходил и затова се зарадвах много, когато видях четворката на предварителния. Последните два месеца си скъсах задника от решаване на задачи и силно се надявам да има ефект от това.

За семестриалната такса, която се връща, е според университета. Някои въобще не връщат. Трябва да се проучат нещата.
Социалната-демокрация се е задържала батко ;-)
Доста страни и примери има затова ;)
П.С. Само да не кажете, че съм червен сега :lol: :lol: :lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

@asdasd: Ние с теб сме г/д на 1 мнение само дето ти не го осъзнаваш. Наистина равенството между хората би било справедливо, защото при НЕравенство има хора, които са добре и такива, които са зле. Ако си от тия дето са зле, много ясно, че ще пропагандираш как искаш "равенство". Това обаче е извън темата.

Никъде не се парадирал с това, че съм от МГ. Имам много хора, които са завършили МГ, ама не се занимават с математика, нали ? По-скоро ти си си изградил някаква грешна представа за нещата - честно или не, хората, които учат по 2 часа математика на седмица, са средно по-слаби по този предмет, от тези, които учат по 6-7. Не ме интересува дали си съгласен или не - това е реалността. Когато се занимаваш с нещо повече от някой друг е нормално да си по-добър от него. Хората, които определят СУ като техен приоритет, дори и да не са от МГ, ще намерят начин да се справят на изпита, въпреки че не са учили на нивото на МГ. Те обаче взимат нещата в свои ръце и се занимават, пишат по форуми, решават 3 пъти повече от съучениците си и най-накрая успяват. Като се чувстваш неравен е нормално да се бориш да достигнеш нивото на другите, че даже и да ги подминеш. Обаче колко човека имат сили да го направят ? Еми само тези, които са яко мотивирани. Ти само се оплакваш за какво ли не. Никой не те кара да ходиш в СУ - има хиляди други ВУЗ-ове.
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

iprodanov написа:
saviiinceto написа:Е ти и да се запишеш преди това в друг университет-винаги можеш да се откажеш :)
Ама не ти връщат цялата семестриална такса, а част от нея. :D
Ами всъщност не е точно така :) Всичко зависи от правилата на университета.Аз например кандидатствам в 3 университета.Резултатите от единия излизат на 18.07 и записването мисля,че е до 27.07.Обаче ако се отпишеш преди да е обявено 3-тото класиране ти връщат абсолютно цялата сума :) Така че...
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър

Мнение от asdasd »

Не осъзнаваш сам колко са различни позициите ни.
Слаби, силни... все абстрактни понятия, нали се сещаш.
А, иначе псевдо-разсъжденията ти, затова кой и кога желае равенство, сам може да се обедиш ако отвориш уйкипедия дори, че са доста грешни.
Иначе, псевдо-ницшеанчеството ти е на лице де. То, не че повечето "западняци" не сме възпитавани и закърмени с него(слагам и нашето след 89 "тъпо" поколение, което го попива като гъба, а после хората реват, че видиш ли, нямало морал и к'ви са станали децата).
Всъщност, реално ако чета поста ти, ще излезе, че пишейки по форуми, занимавайки се и т.н. влизаш стопроцента?
Ще ти задам един контролен въпрос, който ще реши абсолютно целия спор - ТИ ХОДИ ЛИ НА УРОЦИ? Каквито и да са? Дори да е курс в училище? Даде ли дори една стотинка стриктно извън училище/форумите, за математиката? Дори един час да си отишъл да ти обеснят каквото и да е по математика? Ако е да (всъщност, винаги можеш да излъжеш, вярно, това е просто един идиотски форумен спор) - мисля, че нямаш моралното право дори да коментираш този въпрос от псевдо-ницшеанческата си гледна точко, защото честито приятелю, ти си един от хората, който прави лоша услуга на доста хора и пълни джобовете на други, който даже не плащат данъци за тях.
Иначе, изкуственото вдигане на нивото в университетите, ще си остане на лице, докато продължават по-горе избороеното мен кинтене.
Всеки изпит трябва да е напълно съобразен с учебната програма дори на най-нишото ОУ(или там, СОУ ли беше? ебал съм го, нали мина ;р), за да имат всички равен шанс.
И тук, идва твоето решаване по 12 часа на ден ;-) А не да се подържа изкуствено ниво с ходене на уроци И НЕ ДАВАНЕТО НА РАВЕН ШАНС НА ВСИЧКИ.
Има доста малки градове, където няма МГта и хората нямат пари за уроци. Мислиш ли, че можеш на стопроцента сам да се подготвиш с малкото време което може да ти отдели един учител?
ИзображениеИзображение
kandidatstudenta
В началото бе словото
Специалност: not yet ready

Мнение от kandidatstudenta »

Да ще решавам 1000 задачи на ден ама като не знам как се решават к'во ще правя а? Или искате да ми кажете, че ако съм бил достатъчно мотивиран и съм четял чужди решения (мн гадно описани в сборниците) съм щал да задобрея, е повярвах ви. Колко са хората които абсолютно сами са научили математика?
qed
В началото бе словото

Мнение от qed »

kandidatstudenta написа:Да ще решавам 1000 задачи на ден ама като не знам как се решават к'во ще правя а?
Ще ги гледаш 'умно'!
kandidatstudenta написа:Или искате да ми кажете, че ако съм бил достатъчно мотивиран и съм четял чужди решения (мн гадно описани в сборниците) съм щал да задобрея ...
Мотивацията е необходима! Това с четенето на чужди решения няма да го коментирам, защото звучи глупаво.
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

@asdasd: няма какво повече да коментирам с теб. Човек не може да спори с теб, защото ти не приемаш чуждо мнение.
Emuto
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: първи

Мнение от Emuto »

Как сте хора доволни ли сте от изпита :) Аз имам 7 100% вярни ( да се надяваме, че на 7ма ще ми зачетат обяснението в началото и ще ми дадат макс точки) , 5 и 9 грешни и 10та около половината решена ( не ми стигна време да изчисля тъпото отношение :Х )
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Не, ще си остана с 4.40 от предния изпит. Предполагам, че повечето ще са така..... Не си вярвай много за тея 7 "верни" напълно задачи. И аз така си мислех за първата гавра ама се оказаха по-малка....
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Всe ще изкарате достатъчно висока оценка, за да ви приемат. Няма от какво да се притеснявате. Някой има ли информация кога ще излязат резултатите, но да е питал някой от СУ или свързан с ФМИ ?
kandidatstudenta
В началото бе словото
Специалност: not yet ready

Мнение от kandidatstudenta »

brasence написа:Не, ще си остана с 4.40 от предния изпит. Предполагам, че повечето ще са така..... Не си вярвай много за тея 7 "верни" напълно задачи. И аз така си мислех за първата гавра ама се оказаха по-малка....
Аз ще си остана с 4,10 от педния :)
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

kandidatstudenta написа:
brasence написа:Не, ще си остана с 4.40 от предния изпит. Предполагам, че повечето ще са така..... Не си вярвай много за тея 7 "верни" напълно задачи. И аз така си мислех за първата гавра ама се оказаха по-малка....
Аз ще си остана с 4,10 от педния :)
Изпитът беше труден, факт! Като говорех с мой преподаватели , казаха че СУ просто тази година няма да си запълни бройките... Отделно, че ми е супер напрегнато в момента дали ще или неще за КН =(
[10:18:10] *: ама аз трябваше навреме да се усетя, че не съм за СУ и да си се откажа, а не сега..
[10:18:13] *: е не е сигурно
[10:18:27] *: а и как ще звучи тва че съм приета в СУ с 4ка.....
[10:18:41] Svilen Andonov: наблягам
[10:18:47] Svilen Andonov: на първата част от изречението
[10:18:49] Svilen Andonov: :}
Ми не е престижно, ама е факт...
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”